Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Το νέο μισθολόγιο θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο.

Το νέο μισθολόγιο πρεπει να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο. Είναι απαίτηση του υπουργείου Οικονομικών που ικανοποιεί απαίτηση της τρόϊκας. Με λίγα λόγια οι διαβεβαιώσεις ,οι καθησυχαστικές δηλώσεις και…τ΄ αστεία τέλειωσαν. Με μεθοδικότητα έφθασαν εκεί που ήθελαν. Σ΄ ένα μισθολόγιο πολύ χειρότερο απ΄ αυτό που είχαν οι στρατιωτικοί το 2012, το οποίο θα παρουσιάσουν ως…επιτυχία αφού θα το συγκρίνουν με τις σημερινές τους αποδοχές.

Δεν διαφεύγει από κανέναν η χρονική “σύμπτωση” της πιθανής αποχώρησης Κωσταράκου από τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ με την ολοκλήρωση της επιχείρησης μισθολόγιο περικοπών. Το άρθρο του πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνου Ζιαζιά στο Onalert μετέφερε με απόλυτη ακρίβεια τα πιστεύω χιλιάδων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Πιστεύω που λένε ότι η στρατιωτική ηγεσία συνεργάστηκε απόλυτα όποτε της ζητήθηκε στα θέματα των περικοπών και του σχεδιασμού νέου μισθολογίου. Κι αυτό είναι που “πονά” περισσότερο τους στρατιωτικούς.

Το βέβαιο είναι ότι σε λίγες εβδομάδες όλα θα είναι διαφορετικά στις ΕΔ. Ο μόνος δρόμος που μένει στους στρατιωτικούς θα είναι νέα προσφυγή στη Δικαιοσύνη . Δρόμος μακρύς σε χρόνο αλλά απ΄ ότι φαίνεται μονόδρομος. Το μισθολόγιο που θα δώσει το ΓΕΕΘΑ στο υπουργείο Οικονομικών είναι εκ των προτέρων παράνομο. Κι αυτό γιατί η απόφαση του ΣτΕ είναι σαφέστατη και δεν επιδέχεται άλλων ερμηνειών που δίνουν από το υπουργείο Οικονομικών και δέχονται στο ΓΕΕΘΑ:

•Το όποιο νέο μισθολόγιο δεν μπορεί να έχει μισθούς χαμηλότερους απ΄ αυτούς που είχαν οι στρατιωτικοί τον Ιούλιο του 2012. Όλα τ΄ άλλα είναι “δικολαβικές ,γιάπικες” ερμηνείες.

Το θέμα είναι ότι το κλίμα που υπάρχει πλέον στις ΕΔ είναι κλίμα απαγοήτευσης και απαξίωσης. Κι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί θα οδηγήσει σε απόλυτη καταστροφή.

Να τους φωτίσει όλους ο Παναγία είναι μάταιο να το ευχηθούμε. Έχει κι αυτή σηκώσει τα χέρια ψηλά.
Onalert 

Δεν υπάρχουν σχόλια: