Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. - Ενημέρωση για θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη

Πειραιάς, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. κατά την συνεδρίασή του την Παρασκευή 26-09-2014 συζήτησε όλα τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενημερώνοντάς σας σχετικά:

1. Μισθολόγιο.

Η κυβέρνηση παρότι οφείλει να συμμορφωθεί πλήρως με τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε. επιλέγει την μεσοβέζικη λύση της κατά το ήμισυ περίπου συμμόρφωσής της, σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές, στις αποφάσεις του Σ.τ.Ε. μέσω νέου μισθολογίου.
Η απόφασή της αυτή θα διατυπωθεί αρχικά στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων στις 06-10-2014 και θα πάρει σάρκα και οστά με την ψήφιση νέου μισθολογίου εντός του επομένου μηνός.
Για μας ως Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και για το σύνολο των Ομοσπονδιών και Ενώσεων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας δεν τίθεται καμία διαπραγμάτευση πέραν της υλοποίησης της πλήρους συμμόρφωσης στις αποφάσεις του Σ.τ.Ε. Για το λόγο αυτό μπαίνουμε και στην διαδικασία της δικαστικής διεκδίκησης του συνόλου των χρημάτων που παρανόμως έχουν παρακρατηθεί από την 01-08-2012 μέχρι σήμερα.
Σε ότι αφορά το νέο μισθολόγιο είναι πασιφανές ότι η κυβέρνηση φοβούμενη τις αντιδράσεις από τη μη υλοποίηση των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. επιλέγει να τηρεί σιγή ιχθύος σε ότι αφορά το νέο μισθολόγιο.

2. Σχέδιο Π.Δ. Οδοιπορικών Εξόδων.

Έχουμε ήδη υποβάλει τις προτάσεις μας, παλαιές και νέες αναθεωρημένες, αναμένοντας την ενσωμάτωσή τους στο τελικό κείμενο. Όλες μας οι προτάσεις έχουν κοινοποιηθεί και δημοσιοποιηθεί (σχετ. ανακοινώσεις 29-08-2014, 17-09-2014, 29-09-2014).

3. Σχέδιο Π.Δ. Πειθαρχικού Δικαίου.

Λόγω της σοβαρότητας και της πολυπλοκότητας του συγκεκριμένου σχεδίου Π.Δ. η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. σε πλήρη συνεργασία με τις Ενώσεις - μέλη της, επεξεργάζεται μέσω νομικών συμβούλων την τελική της πρόταση, την οποία και θα κοινοποιήσει - δημοσιοποιήσει άμεσα.

4. Τ.Α.Λ.Σ.

Προχωράει η διαδικασία της αναλογιστικής μελέτης για τον καθορισμό της ρήτρας βιωσιμότητας του ταμείου η οποία θα αποτελέσει και την βάση για την διαμόρφωση εικόνας σε ότι αφορά την μετατροπή του ή μη σε επαγγελματικό ταμείο.
Παρακολουθούμε καθημερινά το θέμα και θα σας ενημερώσουμε για κάθε εξέλιξη.

5. Διαδικασία Καλλικράτη σε σχέση με τις οργανικές θέσεις.

Για το ανωτέρω ζήτημα η Ομοσπονδία έχει τοποθετηθεί με ξεχωριστή ειδική ανακοίνωση (σχετ. ανακοίνωση 29-09-2014).

6. Μεταθέσεις - Αποσπάσεις.

Θεωρούμε τουλάχιστον ύποπτη την ακολουθούμενη πρακτική εκ μέρους της Διοίκησης, της ολιγωρίας και της μη εφαρμογής του Π.Δ. μεταθέσεων καθώς και της καταχρηστικής εφαρμογής των διαδικασιών που προβλέπονται για τις αποσπάσεις. Είναι ανεπίτρεπτο πλέον να έχουμε φτάσει στο τέλος του 2014 και να μην έχουν υλοποιηθεί στο σύνολό τους οι περσινές μεταθέσεις.
Παρά ταύτα η εύκολη και ανέξοδη επιλογή του αφορισμού του συστήματος και των διαδικασιών των μεταθέσεων, όπως αυτές προβλέπονται από το Π.Δ. 33/09 και τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 97/12, δεν πείθει πλέον κανέναν
Καλώς ή κακώς υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες και επιμένουμε ότι πρέπει να αποδοθούν στους υπευθύνους.
Το Π.Δ. μεταθέσεων αποτελεί την κορωνίδα των συνδικαλιστικών μας κατακτήσεων και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το ακυρώσει.

7. Όλα τα υπόλοιπα εκκρεμή σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων θα ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία της ενημέρωσης, διαβούλευσης μέσω των Ενώσεων, συγκέντρωσης και υποβολής προτάσεων. Όσα ακούγονται, λέγονται, ανακοινώνονται, διαρρέουν δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και δεν έχουν καμία πρακτική αξία.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Δριβάκος Γεώργιος Κατσίνας Σωτήριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: