Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Περάτωση της διαδικασίας των Συμβουλίων Μεταθέσεων

Πειραιάς 26-11-2014

Αρ. Πρωτ: 40/14

Θέμα: "Περάτωση της διαδικασίας των Συμβουλίων Μεταθέσεων"

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 26/11/2014 ολοκληρώθηκαν με την ψήφιση των σχετικών πρακτικών τα συμβούλια των τακτικών μεταθέσεων έτους 2014 και των έκτακτων λόγω της Αναδιάρθρωσης των περιφερειών και περιφερειακών Υπηρεσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σημαντικό στοιχείο στην εν λόγω διαδικασία, για το οποίο και επιφυλαχτήκαμε, αποτέλεσε ο χρόνος σύγκλησης τους και των επιπτώσεων που αυτός θα επιφέρει στον οικογενειακό προγραμματισμό των υπό μετακίνηση συναδέλφων καθώς και η έλλειψη σχετικών πιστώσεων στον προϋπολογισμό για υλοποίηση του συνολικού απαιτούμενου αριθμού μεταθέσεων.

Σε ότι αφορά τα τακτικά συμβούλια υπήρξε κατά το μέρος που επέτρεψαν οι ανωτέρω συνθήκες, ικανοποιητικός αριθμός μεταθέσεων προς τους τόπους επιλογής χωρίς όμως να λείψουν και οι περιπτώσεις που αυτό δεν κατέστη εφικτό, παρότι οι συνάδελφοι το δικαιούνταν, πράγμα το οποίο επισημαίναμε αρνητικά.

Στο δε έκτακτο συμβούλιο μεταθέσεων λόγω Καλλικράτη από την πλευρά μας εξ αρχής
διατυπώσαμε και καταγράψαμε τις επιφυλάξεις μας ψηφίζοντας "ΠΑΡΩΝ" λόγω:

α) των εκατοντάδων αποσπάσεων σε ήδη υπεράριθμες υπηρεσίες και αντίστοιχα του μεγάλου αριθμού αποσπάσεων από ήδη ελλειμματικές υπηρεσίες.

β) του χρόνου σύγκλησης του συμβουλίου και των επιπτώσεων του στον οικογενειακό προγραμματισμό του κάθε στελέχους.

γ) της ορθότητας της διαδικασίας λόγω της ασάφειας των διατάξεων για το συγκεκριμένο έκτακτο συμβούλιο λόγω "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" στις περιφερειακές υπηρεσίες του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

δ) της αμφιβόλου νομιμότητας απόφαση του Κ.Σ.Μ. για μείωση των οργανικών θέσεων σε 8.000 από 10.250 κατά παράβαση του ν.4150/13 και κατ΄ επέκταση των Υπουργικών αποφάσεων για την κατανομή προσωπικού στις Περιφερειακές Διοικήσεις και Υπηρεσίες Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παρότι το συμβούλιο μεταθέσεων συντάχθηκε πλήρως με την θέση μας για πιστή εφαρμογή του άρθρου 72 του Π.δ 81/14 παίρνοντας ως βάση τα αντικειμενικά κριτήρια του άρθρου 3 του Π.δ 33/09 για την πλήρωση κενών θέσεων.

Ακόμη επιμείναμε από την αρχή και τελικά έγινε αποδεκτό η κατά συντριπτική πλειοψηφία υλοποίηση των ανεκτέλεστων αποφάσεων του συμβουλίου μεταθέσεων έτους 2013.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ψηφίστηκε σήμερα στην Βουλή των Ελλήνων η τροπολογία που αφορά το 24μηνο σε υπηρεσίες της 6ης, 8ης και 9ης ΠΕΔΙΛΣ μετά από σχετική αίτηση των στελεχών, όπου εκεί θα αναζητηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα ενδιαφερόμενοι για να καλύψουν και τους λοιπούς συναδέλφους που πρέπει να μετατεθούν προς τους τόπους επιλογής τους, αλλά και όποια υπηρεσιακά κενά στις συγκεκριμένες περιφέρειες.

Στο πλαίσιο αυτό ζητήσαμε από την ηγεσία όπως και οι συνάδελφοι που μετατίθενται από τα παραπάνω συμβούλια σε υπηρεσίες που προβλέπονται στην σχετική διάταξη, να μπορούν με αίτηση τους να υπαχθούν σε αυτή. Το πρόβλημα για μία ακόμη φορά διαπιστώνεται στους απαξιωμένους προϋπολογισμούς του Σώματος και κυρίως των κονδυλίων που απαιτούνται για μετακινήσεις και μεταθέσεις προσωπικού καθώς και στην μη ορθή εφαρμογή των προβλεπόμενων διαδικασιών όπως αυτές ορίζονται από το Π.Δ. 33/09 και τροποποιήθηκε από το Π.Δ. 97/12 και αυτό αποτελεί για μας το κυριότερο ζήτημα στην εν λόγω διαδικασία.

Τέλος για μια ακόμη φορά διαπιστώθηκε η επάρκεια του νομοθετικού πλαισίου των μεταθέσεων το προσωπικού, παρότι αναγνωρίζουμε ότι χρειάζονται επιμέρους αλλαγές και προσθήκες, διαψεύδοντας όλους εκείνους που κατά καιρούς προσπαθούν να το απαξιώσουν μη αντέχοντας τους κανόνες διαφάνειας που αυτό επιβάλλει.

Καλούμε για μια ακόμη φορά την πολιτική και φυσική μας ηγεσία εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού έτους 2015 να απαιτήσει και να διεκδικήσει την αύξηση των ανωτέρω κονδυλίων, και να διαφυλάξει με κάθε τρόπο την φερεγγυότητα του συστήματος μεταθέσεων μέσω της ορθής και πλήρης εφαρμογής του, κάτι που για την Ομοσπονδία αποτελεί δεδομένο αδιαπραγμάτευτο και προστατεύεται με όλα τα νόμιμα μέσα ως ελάχιστη ένδειξη στήριξης σε όλους τους συναδέλφους μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποτε θα ανακοινωθουν?

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστήρια σχετικά με την επιχείρηση BARIS …..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΜΠΑΜΠΑ ΤΗ ΜΑΜΑ ΤΗ ΘΕΙΑ ΤΟ ΞΑΔΕΛΦΟ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΟΥ ….ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΓΛΕΙΨΙΜΑΤΑ ΑΛΦΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ … διαβαστε τη συνεχεια
http://lamdasigma.blogspot.gr/2014/12/baris.html

Ανώνυμος είπε...

Περάτωση της διαδικασίας των Συμβουλίων Μεταθέσεων"
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ποτε θα ανακοινωθουν?

Πέμπτη, Νοεμβρίου 27, 2014 8:49:00 μ.μ.
απαντηση : οταν ο προεδρος της ποεπλσ και της πεαλσ το αποφασισουν....χαχαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΦΩΤΟΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΙΤΑΚΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΑΝΕ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ? ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗΗΗΗ

Ανώνυμος είπε...

Υπερβάλεις συνάδελφε . Δηλαδη τι να έκανε το ΔΣ της ΠΕΑΛΣ οταν η ίδια η στρατιωτική ηγεσία που ειναι και ΣΝΔητες προώθησαν αυτή την απαράδεκτη τροπολογία χωρίς ίχνος ντροπής ......Να πάρουν τα βουνά ή ντα τσεκούρια ...Δε καταλαβαίνεις οτι κανείς τους δε μιλάει καθώς ειναι δεδομένο οτι η διάταξη θα περάσει οπότε συμβιβαστήκαν με αυτό αναγκαστικά ...

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΜΠΟΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ?
ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΧΡΟΝΙΑ,( παρά 17 μέρες) PEIRATIKO REPORTAZ- ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπάρχει συνδικαλιστής, που λαμβάνει "διπλά" συνδικαλιστικά οδοιπορικά;
Και ΕΔΩ και ΕΚΕΙ;
Ρωτάμε. Και
θα επανέλθουμε!

Πόπη Χριστοδουλίδου

Ανώνυμος είπε...

συνδικαληστεσ λαμογια

Ανώνυμος είπε...

Εαν είναι αλήθεια αυτό για το συνδικαληστη απο που έπαιρνε οδοιπορικά και απο την ένωση του και την ομοσπονδία είναι για πολλές ... Ρε ψαξαμε πολύ να βρούμε τέτοιους διαγραφή ολων απο τα σωματεία τους αυτοι είναι του κοινού ποινικού δικαιου