Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ο Καμμένος δίνει 120 ευρώ επιπλέον σ΄ όσους υπηρετούν στα σύνορα

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Στην χορήγηση Οδοιπορικών 4 Ημερών σε όλους τους στρατιωτικούς που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές (Εβρος και νησιά Αιγαίου,πλην Κρήτης) προχωρά άμεσα το Υπουργείο Αμυνας 
H πρώτη εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, αφορά την άμεση επιχορήγηση των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας νομού Έβρου και νησιών Αιγαίου, σε εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 200/93, ανακοινώθηκε.

Το ποσό που θα λαμβάνουν οι στρατιωτικοί των παραμεθορίων θα είναι ίδιο για όλους τους βαθμούς και ανέρχεται σε περίπου 120 ευρώ τον μήνα.
Η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας κάλεσε τα Γενικά Επιτελεία - και ιδιαίτερα το ΓΕΣ, λόγου μεγάλου αριθμού υπαγόμενων αυτών των κατηγοριών σε αυτό- να βρουν τα αναγκαία κονδύλιαμε αλλαγές στον προυπολογισμο και η χορήγηση του ποσού να γίνει άμεσα. Κατά τις πληροφορίες η οδηγία δόθηκε σε συνάντηση που είχαν οι κκ Π. Καμένος, Κ. Ήσυχος και Ν. Τόσκας με την ηγεσία των Ενόπλων Δυναμεων. Άμεσα ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρ. Μανωλάς έδωσε εντολές και η εξασφάλιση του ποσού έγινε με περικοπές που έγιναν από προβλεπόμενες δαπάνες χωρίς να επηρεάζονται λειτουργικά έξοδα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπεγράφη από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας η απόφαση για την επαναχορήγηση των προβλεπομένων εκτός έδρας ημερών, σε εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 200/93.
Σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό ποσό ανέρχεται σε περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, και χορηγείται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στα τμήματα προκάλυψης, τον νομό Έβρου και τα νησιά του Αιγαίου πλην της Κρήτης.
Το συγκεκριμένο ποσό έχει ενταχθεί στη μισθολόγιο των στελεχών.