Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

Δριβάκος:"Κανείς δεν θα καπηλευτεί τα προβλήματα των συναδέλφων"

Περιμένω εδώ και δύο εβδομάδες να ξεδιπλωθεί όλο το σχέδιο τεχνητής έντασης με επίκεντρο το δήθεν τεράστιο θέμα που προέκυψε, δηλ. αυτό του τόπου διεξαγωγής του επικείμενου συνεδρίου της Ομοσπονδίας στα Δωδεκάνησα, για να απαντήσω και να αποκαταστήσω την αλήθεια.

Παρότι είμαι βέβαιος οτι το θέμα δεν αφορά κανέναν εν τούτοις πρέπει να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα σε όποιον έχει την μονοδιάστατη άποψη με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις. Το θέμα αυτο ετέθη στο προτελευταίο Δ.Σ της Ομοσπονδίας απο μέλη του Δ.Σ χωρίς να υπάρχει αντίστοιχο αίτημα απο την τοπική ένωση. Η μόνη ένσταση που προέβαλα ήταν το τεράστιο κόστος της μετακίνησης απο Πειραιά - Ρόδο καθώς και ο χρόνος άδειας απουσίας των μετακινουμένων λόγω του πολύωρου ταξιδιού στο οποίο πρέπει να συνυπολογιστεί και ο υπόλοιπος χρόνος μετακίνησης των αντιπροσώπων απ όλη την χώρα προς τον Πειραιά. Παρ όλα αυτά δεν υπήρξε αρνητική απόφαση ενώ στο διαδίκτυο ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι ότι δεν ήθελα με τίποτα να γίνει συνέδριο στα Δωδεκάνησα και για να ακριβολογούμε η πρόταση αφορούσε μόνο την Ρόδο.

Με δική μου πρωτοβουλία ζήτησα απο τον πρόεδρο της ένωσης να μου στείλει την προσφορά για το συνέδριο, αποστέλλοντας μου μια προσφορά ξενοδοχείου με άλλες ημερομηνίες απ αυτή που είχαμε ζητήσει για την διεξαγωγή του συνεδρίου και χωρίς καν μεταφορικό κόστος. Επίσης με δική μου πρωτοβουλία ζήτησα τιμές για την ακτοπλοϊκή μετακίνηση το κόστος της οποίας ξεπερνούσε τις 25000 ευρώ, δηλ. θα διπλασίαζε το κόστος του συνεδρίου. Ακόμη και τότε δεν υπήρξε οριστική απόφαση απόρριψης του αιτήματος.

Στην συνέχεια αλλάξαμε τον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου προσδιορίζοντας το για τον προσεχή Μάιο και ζητήσαμε με έγγραφο της Ομοσπονδίας προτάσεις από όλες τις ενώσεις που επιθυμούν να συνδιοργανώνουν το συνέδριο.Η προθεσμία τελειώνει στις 15/03/15 και μετά θα ληφθεί η τελική απόφαση για τον τόπο διεξαγωγής του συνεδρίου. Η ανακοίνωση λοιπόν της ένωσης Δωδεκανήσου έγινε σε χρόνο που δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία και βεβαίως δεν είχε απορριφθεί καμία προσφορά.Αρα ήταν τουλάχιστον βιαστική.

Σε ότι αφορά το σχόλιο μου στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας και όχι δημοσίως είχε ως αποδέκτες αυτούς που δημιούργησαν την τεχνητή ένταση και βρίσκονται εντός των τοιχών του Δ.Σ και εκμεταλλεύονται και καπηλεύονται τα προβλήματα και την διαφορετική άποψη κάποιων και τους χρησιμοποιούν στο παιχνίδι τους.

Τέλος η Ομοσπονδία έχει ανάγκη από, προσφορά, ανιδιοτέλεια , ομόνοια, σύμπνοια, ομαδικότητα και πνεύμα συνεργασίας για να μπορεί να λειτουργεί με βάση τις καταστατικές της αρχές και στόχους. Αυτός είναι ο στρατηγικός μας στόχος και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μεταβληθεί, όσο βέβαια περνάει απο το δικό μου χέρι. Δεν αποπροσανατολιζόμαστε και δεν πρόκειται να αντιδράσουμε ακόμη και αν βαλλόμαστε από μικροσκοπιμότητες. Και αυτές τις καταννοούμε.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας.

Δριβάκος Γιώργος
Πρόεδρος Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!! ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. ΓΙΩΡΓΟ ΔΡΙΒΑΚΟ

Αισθάνομαι την αδήριτη ανάγκη να τοποθετηθώ στο κείμενο του προέδρου μας.

Πρόεδρε, όταν αναφέρεσαι σε μια ένωση είναι αδιανόητο να χρησιμοποιείς ακατανόμαστες και αχαρακτήριστες εκφράσεις. Οι ενώσεις είναι αυτόνομες και αυτοδιοικούμενες. Οι ενώσεις μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την ομοσπονδία, η ομοσπονδία δεν μπορεί να υφίσταται χωρίς ενώσεις.

Επιπλέον, σε όλα τα διοικητικά συμβούλια κρατούνται πρακτικά και αυτά όταν ζητηθούν από οποιονδήποτε, οφείλουμε να τα προσκομίσουμε για κάθε νόμιμη χρήση εντός ή εκτός τειχών του Δ.Σ. Δύναται, πολλές φορές, να τοποθετούμαστε και εκτός πρακτικών. Πάντως, την συγκεκριμένη ημεροχρονολογία, με επίταση μου έλεγες «γράψε γραμματέα, γράψε στα πρακτικά».

Πρωταρχικός ρόλος της ομοσπονδίας δεν είναι να εγκαλεί τα μέλη της (δηλαδή τις ενώσεις της) αλλά να αγωνίζεται με αυτές για τους στόχους και τις λύσεις των προβλημάτων. Αυτές οι κινήσεις και πρωτοβουλίες δεν διασφαλίζουν τη θωράκιση της ομοσπονδίας. Γενικό συμπέρασμα από τα ανωτέρω είναι ότι ο πρόεδρος χρήζει βοηθείας λογοθεραπευτή για να μπορέσει να συλλαβίσει τη λέξη συγνώμη, μια λέξη που είναι πολύ δύσκολη να ειπωθεί από τους περισσότερους. Όμως, δείχνει δύναμη και ανωτερότητα διότι προϋποθέτει ότι ξεπερνάμε τον εαυτό μας. Αρετές απαραίτητες για έναν άνθρωπο.

Είμαι πεπεισμένος ότι η ομοσπονδία μας θα βρει το βηματισμό της, έχει δοκιμαστεί πολλές φορές και έχει αποδείξει ότι διαθέτει όλα τα εχέγγυα έτσι ώστε να σταθεί στα πόδια της. Δεν υπάρχουν όρια και περιορισμοί στη βούληση και την ισχυρή θέληση για εξεύρεση λύσεων. Εξάλλου, η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα.

Με ειλικρίνεια,

Ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Μπερτσιας Αθανάσιος

Ανώνυμος είπε...

"...ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!!..."

Κακό δεν είναι να κάνεις ένα λάθος. Κακό είναι να παριστάνεις τον έξυπνο όταν και εσύ είσαι άσχετος.

Αγαπητέ φίλε, ούτε οι λύσεις, ούτε τα προβλήματα καπηλεύονται. Το σωστό είναι ότι αυτά ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΠΗΛΕΙΑΣ.

Πριν λοιπόν πουλήσεις εξυπνάδα σε άλλους, καταπολέμησε την ημιμάθειά σου ανοίγοντας κανα βιβλίο...

Ανώνυμος είπε...

πρέπει να ξυπνήσουν οι συνάδελφοι και να σας στείλουν όλους στον διάολο, τεμπέληδες...