Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Απάντηση Αναπλ. Γ. Γραμματέα ΠΟΕΠΛΣ σε ΕΠΛΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Προς: Δ.Σ. ΕΠΛΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Κοιν: 1) ΠΟΕΠΛΣ

2) Α΄ ΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ 

Αργοστόλι 13/03/2015 

Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΛΣ Δωδεκανήσου. Συνέχεια της αριθμ. πρωτ. 26/2015 ανακοίνωσης σας, με την οποία ζητάτε δημόσια να υπάρξει τοποθέτηση των Ενώσεων και των μελών του Δ.Σ. της ΠΟΕΠΛΣ, σχετικά με σχολιασμό ανακοίνωσης σας από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, θα ήθελα να σας εκφράσω την άποψη μου.

Ως πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεφαλονιάς και Ιθάκης δεν σκοπεύω να εισηγηθώ το σχετικό θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μου, καθώς θεωρώ ότι κάποιο σχόλιο του προέδρου της Ομοσπονδίας, που έγινε σε Δ.Σ. της ΠΟΕΠΛΣ, δεν αποτελεί αντικείμενο επεξεργασίας και δημόσιας τοποθέτησης από το Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΠΛΣ ωστόσο, σας αποστέλλω αυτή την επιστολή, για να σας εκφράσω τον ιδιαίτερο προβληματισμό μου για το θέμα που προέκυψε.

Ο αναφερόμενος στην ανακοίνωση σας σχολιασμός του προέδρου της Ομοσπονδίας, κατά την άποψη μου, ήταν υπερβολικός και πιστεύω ότι έγινε καθώς προφανώς θεώρησε τα αναγραφόμενα στην από 05/03/2015 δημόσια επιστολή σας προσβλητικά, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την Ομοσπονδία. Η ουσία όμως για μένα δεν είναι ένα υπερβολικό σχόλιο του προέδρου της ΠΟΕΠΛΣ, που έγινε μέσα σε ένταση σε ένα κλειστό Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Η ουσία είναι ότι το σχόλιο αυτό, και ακόμα χειρότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε εσείς και όλοι οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα Δωδεκάνησα γίνεται, άθελα σας, αντικείμενο εκμετάλλευσης από ορισμένους για να εξυπηρετηθούν οι προσωπικές φιλοδοξίες τους και τα «παιχνίδια εξουσίας» που αναφέρετε στην επιστολή σας. Να ήσαστε βέβαιοι ότι αν με την διεξαγωγή του συνεδρίου στην Ρόδο και την συμβολική παρουσία εκεί των εκλεγμένων αντιπροσώπων που συμμετέχουν σε αυτό, λυνόταν έστω κάποιο από τα προβλήματα σας, τότε αυτό θα είχε αποφασιστεί προ πολλού.

Ως πρόεδρος μίας μικρής νησιωτικής Ένωσης, που αντιμετωπίζει παρόμοια θέματα με τα δικά σας, αν και σε πολύ μικρότερη κλίμακα, μπορώ να αντιληφθώ το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε και να δικαιολογήσω ακόμα και τις πιο αιχμηρές δημόσιες ανακοινώσεις σας προκειμένου να τα αναδείξετε. Δεν δικαιολογώ ωστόσο κανέναν άλλο να κάνει σημαία τα προβλήματα της Δωδεκανήσου και γενικά των ακριτικών περιοχών, για να προωθήσει δικά του συμφέροντα. Ιδιαίτερα όταν όλοι αυτοί που το κάνουν, έχουν πολύ μεγαλύτερη συνδικαλιστική εμπειρία από μένα, για να γνωρίζουν ότι τα προβλήματα δεν θα λυθούν με συμβολικές εκδρομές, αλλά με θεσμικές τομές. Με τολμηρές αλλαγές, για παράδειγμα στο Π.Δ. μεταθέσεων, προκειμένου επιτέλους να υπάρξει ορθολογικότερη κατανομή του προσωπικού, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη και τις ανάγκες των συναδέλφων μας στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε.

Οι αλλαγές αυτές μπορούν να γίνουν προς όφελος των συναδέλφων μόνο όταν η Ομοσπονδία είναι δυνατή και ενωμένη. Η συνεχής και στείρα αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθούν ορισμένοι, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν το κάθε θέμα που προκύπτει και στην συγκεκριμένη περίπτωση ενέπλεξαν και εσάς, δυστυχώς φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.
Με τιμή
Ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ. Κεφαλονιάς και Ιθάκης
& Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΠΛΣ 

ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟΣ Σπύρος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΖΑΧΑΡΗΣ Κων/νος

Αντιπρόσωπος Ε.Π.Λ.Σ. ν.Δωδεκανήσου στην Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ

Μέλος Ε.Π.Λ.Σ.ν.Δωδεκανήσου



ΠΡΟΣ : κ. ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟ Σπύρο

κ. ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟ,

Σχετικά με την επιστολή - απάντηση στην Ένωση μας (εδώ) έχω να σας καταθέσω τα εξής:

1. Προφανώς έχετε μια διαφορετική προσέγγιση στην «δημοκρατικότητα» καθώς θεωρείται ότι μόνον ότι επιτρέπει η δική σας λογική μπορεί να εισαχθεί στο Δ.Σ της Ένωσης σας για διαβούλευση. Αυτό βέβαια αφορά εσάς και το Δ.Σ της Ένωσης σας και σταματάω εδώ. Ευχόμαστε μόνον η ίδια «λογική» να μην επικρατεί και στα της Ομοσπονδίας στο Δ.Σ της οποίας συμμετέχετε.

2. Η εξύβριση της Ένωσης μας για την δημοσιοποίηση της άποψής της, είναι ανεπίτρεπτη και δη από το πρόσωπο του Πρόεδρου της Ομοσπονδίας μας. Ο χαρακτηρισμός του σχολιασμού από μέρους σας απλά ως υπερβολικός μας προσβάλλει διπλά, καθώς ουδέποτε έχουμε προβεί ως Ένωση σε χαρακτηρισμό ανακοινώσεων – απόψεων άλλων Ενώσεων.


3. Η προσπάθεια σας να «μετακυλήσετε» την ουσία της «πράξης», αν και συγκινητική, είναι προφανώς άστοχη και άκρως προσβλητική. Ουδέποτε και σε κανέναν δεν έχουμε επιτρέψει να εκμεταλλευτεί στο ελάχιστο ούτε τις αγωνίες των στελεχών της περιοχής μας ούτε τον καθημερινό αγώνα που δίνουν κάτω από τραγικές συνθήκες.

4. Εφόσον και σαν Ένωση έχετε κατά καιρούς αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα, θα πρέπει από την θέση που κατέχετε στην Ομοσπονδία (Αν.Γεν.Γραμματέας), να μας ενημερώσετε για πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από μέρους σας για την επίλυση των κοινών μας προβλημάτων, καθώς και τα αποτελέσματα αυτών.

5. Ευτυχώς είστε ένας από τους ελάχιστους που θεωρούν τα συνέδρια «συμβολικές εκδρομές», και σας προτρέπουμε αν στο επόμενο, ο προορισμός δεν είναι της αρεσκείας σας να μην συμμετέχετε.

6. Είναι πασιφανές ότι η επιστολή σας έχει άλλο στόχο και άλλους στον στόχο, και προφανές ότι χρησιμοποιείται την Ένωση και την επιστολή μας για να το πετύχετε.

Άλλωστε, ένας αληθινός ισορροπιστής θα καλούσε τον Πρόεδρο να λύσει το πρόβλημα με ένα ταπεινό αλλά πολύτιμο για την περίσταση MEA CULPA.

Με τιμή

Ανώνυμος είπε...

Αντερριώτης Νίκος
Αντιπρόεδρος ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος

Ζούμε σε μία περίοδο που τα σημαντικότερο πρόβλημα που ταλανίζει το Λιμενικό Σώμα -Ελληνική Ακτοφυλακή είναι η παράνομη μετανάστευση.

Είχα την τιμή έστω και για λίγο, προσφάτως, να υπηρετήσω ως αποσπασμένος σε Λιμενική Αρχή των Δωδεκανήσων.

Εκεί συνάντησα συναδέλφους που σε καθημερινή βάση θα τους χαρακτήριζα ως ΗΡΩΕΣ. ΗΡΩΕΣ όμως χωρίς αμοιβή, ούτε καν ηθική.

Τα όσα διαδραματίζονται καθημερινά στη Δωδεκάνησο δεν μπορούν καν να περιγραφούν. Το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ως συνδικαλιστικό κίνημα ήταν να τους ακούσουμε.

Αντί αυτού, καταβλήθηκε από τον ΠΡΟΕΔΡΟ της ΠΟΕΠΛΣ κ.Δριβάκο κάθε δυνατή προσπάθεια να μετακυλήσει το πρόβλημα, ως συνήθως επιλέγει, σε τρίτους αναφέροντας υπέρογκα ποσά μετακίνησης και συνδικαλιστικά φαντάσματα που πλέον δεν φοβίζουν γιατί απλά δεν υπάρχουν.

Βέβαια από όσα προκύπτουν ο κ.Δριβάκος αρέσκεται στο να γίνεται ντόρος γύρω από το όνομά του και είναι λάτρης του δόγματος της αρνητικής διαφήμισης.

Από πλευράς μου το μόνο που έχω να σας πω κύριε Πρόεδρε είναι το εξής:


Οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα Δωδεκάνησα είναι «όλα τα λεφτά» και αξίζουν περισσότερα από όσα εσείς τους κοστολογείτε.

Ανώνυμος είπε...

Mε μεγάλη μου θλίψη διάβασα τα όσα είπε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ αναφορικά με το αίτημα της Ενωσής μου για τη διενέργεια Συνεδρίου στα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.

Πραγματικά νιώθουμε ΗΛΙΘΙΟΙ που τόσο καιρό μέρα νύχτα ΄΄φυλάμε Θερμοπύλες΄΄ χωρίς καμία αμοιβή υλική ούτε καν ηθική .
Γνωρίζουμε ότι ως Λιμενοφύλακες θα βγούμε σε σύνταξη στα 60 χωρίς εφάπαξ και χωρίς να γνωρίζουμε αν θα παραμείνουμε στο σώμα και μετά τα 60 έτη.
Ξέρουμε ότι το Βαθμολόγιο είναι κομμένο και ραμμένο για τους λίγους και προνομιούχους.
Βλέπουμε τελικά ότι ούτε μεταθέσεις γίνονται αλλά και οι συνάδελφοι μου έχουν μείνει εδώ και χρόνια εγκλωβισμένοι και μάλιστα υπό μετάθεση.


Η Υπερεργασία δεδομένη …τα χρήματα δεν μας φτάνουν ούτε για φαγητό ,η ζωή μας ένα τούνελ χωρίς έξοδο…

Μπορεί όμως να χαρακτηριζόμαστε ως κορόιδα και ηλίθιοι …όμως αγαπάμε την Πατρίδα και το Λιμενικό και όσα και να μας πείτε δεν πτοούμαστε …..είμαστε εδώ και θα παλεύουμε για ένα καλύτερο Λιμενικό Σώμα.