Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

PROS PEIRATIKOI@YAHOO.GR
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
http://www.peiratikoreportaz.blogspot.gr/
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ!



Απορώ αν εγώ ζω στον κόσμο μου΄΄ ή οι συνδικαλιστές του ΛΣ (ΠΟΕΠΛΣ & ΠΕΑΛΣ) έχουν ξεφύγει εντελώς!


Εδώ και πολλά χρόνια τους παρακολουθώ να απαξιώνουν με την συμπεριφορά τους την ουσία του όρου <συνδικαλισμός> . Το λυπηρό είναι ότι πολλοί προσποιούνται ακόμα ότι ο συνδικαλισμός με την παρούσα μορφή του βοηθά τους συναδέλφους ενώ όλοι γνωρίζουν καλά ότι υπάρχει μόνο για εξυπηρετεί ελάχιστους και να βλάπτει τους υπόλοιπους. Δεν σκοπεύω να μπω σε λεπτομέρειες σχετικές με το χάλι του συνδικαλισμού στο ΛΣ αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω τα τελευταία δημοσιεύματα τους.



Αναρτούν επιστολές αγανάκτησης σχετικά με τις προαγωγές των ΑΞ και τολμούν να μιλούν για παγκόσμια πατέντα επειδή κάποιοι δεν θα προαχθούν.
Φυσικά είναι άδικο κάποιοι να μην προάγονται αλλά ας αναλογιστούμε τα παρακάτω:


Mόνο στο ΛΣ υπάρχει τόσο μεγάλος αριθμός Ναυάρχων και Αρχιπλοιάρχων σε σχέση με το υπάρχον προσωπικό αλλά και σε σχέση με την οργανική του Σώματος.


Οι αριθμοί επιτρέπουν μόνο ο Αρχηγός του ΛΣ να είναι Υποναύαρχος …. οι άλλοι ας μένουν Αρχιπλοίαρχοι και πολύ είναι.


Μόνο στο ΛΣ υπάρχει αυτή ΄΄υπερβολική ταχύτητα΄΄ προαγωγών σε όλες τις βαθμίδες , αλλά το σκάνδαλο είναι κυρίως οι ΑΞ οι οποίοι καταλήγουν όλοι τους τουλάχιστον Αρχιπλοίαρχοι.
Πως είναι δυνατόν ο Λοχαγός μου στο στρατό ο οποίος το 1996 ήταν ήδη ένα έτος στον βαθμό αυτό και ο ΄΄Χ΄΄ ΑΞ του ΛΣ (να μη λέμε ονόματα) ήταν την ίδια περίοδο παλιός ανθυποπλοίαρχος , σήμερα ο Λοχαγός να είναι Ταξίαρχος που παρέμεινε στον βαθμό του στις τελευταίες κρίσεις ,ενώ ο Λιμενικός να είναι εδώ και ένα έτος Υποναύαρχος ;;;


Οι ΑΞ των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν-φοιτούν 4 έτη στις στρατιωτικές σχολές τους και λαμβάνουν τις προαγωγές τους με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε ενώ οι δικοί μας φοιτούν ένα μόνο έτος στη σχολή του ΠΝ και λαμβάνουν τις προαγωγές τους λες και έχουν λάβει μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις , προσπερνώντας σε εξέλιξη τους πάντες γύρω τους.
Πως είναι δυνατόν να προάγονται επειδή ουσιαστικά είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίου; Στρατιωτικές προαγωγές με πολιτικά κριτήρια πρώτη φορά βλέπω
Για να μην πω τις πατέντες με τις προαγωγές των εκτός οργανικών θέσεων που αρχικά ήταν για τους Εμποροπλοίαρχους ,με προϋπόθεση αυτοί να υπηρετούν συγκεκριμένα έτη στα πλωτά, που στη συνέχεια τις έλαβαν και οι εμποροπλοίαρχοι κρυμμένοι εντός γραφείων και στο τέλος τις έλαβαν και οι΄΄ γνωστοί- άγνωστοι΄΄.
Μόνο εγώ δεν έχω γίνει πλωτάρχης ακόμα.
Πόσες φορές καταγγείλαμε ορισμένοι, ότι οι ΠΕΔΙΛΣ δημιουργήθηκαν προκειμένου ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία των ΑΞ και να γίνουν όλοι τους Αρχιπλοίαρχοι.
Τι κάνουν οι ΠΕΔΙΛΣ εκτός από το να αναπαράγουν τις υφιστάμενες διαταγές της Κεντρικής διοίκησης του Αρχηγείου;; 
Που ξαναείδατε Αρχιπλοίαρχο (Ταξίαρχο) να είναι επικεφαλής δύναμης 80-120 ατόμων την οποία την ελέγχει μόνο όταν πρόκειται για καμία ΕΔΕ;;;
Που ξαναείδατε Πλοίαρχο (Σ/χη) να είναι επικεφαλής μονάδας με 20 άτομα ;;;


Όλα καταλήγουν ότι όντως οι προαγωγές αλλά και οι τοποθετήσεις των διοικήσεων των μονάδων στο ΛΣ αποτελούν ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ. 


Ας κάνουν μια απλή μαθηματική πράξη οι πολιτικοί προϊστάμενοι μας να δουν πόσα πραγματικά έτη θα υπηρετήσουν από εδώ και στο εξής οι Λιμενικοί όλων των βαθμίδων και ας βάλουν φρένο στις προαγωγές όπου αυτό απαιτείται.
Και προς αποφυγή συνωστισμού στις σκάλες της ιεραρχίας ας σταματήσουν πια οι ανούσιες προσλήψεις ΑΞ…
Αν θέλετε ας προσλάβετε μερικούς Εμποροπλοίαρχους (Καπετάνιους/Μηχκους) αλλά με την προϋπόθεση να υπηρετήσουν στα ΠΑΘ και όπου αλλού προβλέπεται ,υποχρεωτικά μέχρι να γίνουν Πλωτάρχες , όχι να κρυφτούν σε 1-2 χρόνια σε γραφείο.





PROS PEIRATIKOI@YAHOO.GR
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ14-3-2015

Σήμερα στις 6:13 π.μ.

1.ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΛΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥΣ 18 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗ ΣΝΔ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΙΣΕΙ ΑΛΛΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ,
2.ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 5 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΞ ΕΔ ,
3.ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΣΥΝΟΡΑ κλπ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ….ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . 

4.Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ ΣΤΟ ΛΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ 4. ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ . ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΛΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟ . 
5.ΔΕ ΘΑ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΤΟ ΛΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΔ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΛΕΣ ……ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ “ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ” …..ΚΑΙ ΜΟΝΟ….6.ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΣΤΟ ΛΣ ΑΣ ΗΣΟΥΝ ΑΞΙΟΣ ΕΣΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΝΑ ΛΥΝΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ . 
7.ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ ΟΤΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ *
<<ΣΟΥ>> …… Η ΝΑ ΣΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ….?
8.Η ΠΟΕΠΛΣ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΛΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΚΑΚΑ ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΜΥΑΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΛΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΟΥΦΑΡΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΕ 500 ΑΛΛΟΥΣ ΑΜΥΑΛΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΤΟΥΣ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΜΕΤΑΘΕΤΟ...
ΑΛΛΑ ΔΕ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙ Ο ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΜΟΥΡΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΑΕΡΑ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΕΤΕ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ………
9.ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΑΛΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΙ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΧΙ Η ΠΕΑΛΣ ΑΛΛΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ, ΟΙ ΣΝΔ ΑΞ ΕΜΠΟΡΟΠΛΟΙΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΞ ΠΑΛΙ ΕΜΠΟΡΟΠΛΟΙΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΑΛΣ , ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ,ΚΑΠΟΙΕΣ <<ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ >> ΦΙΛΟΔΟΞΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ...….. 
10.ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΛΩΤΑΡΧΕΣ ΣΤΑ ΠΛΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΙΔΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΑΞ ΤΟ
ΙΔΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ …11.ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΤΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΑΙΡΕΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ..
12.ΜΙΛΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΞ ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΞ ΠΛΩΤΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΟΙ ΛΦ ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΝΘ/ΡΧΟΙ . ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΞ ΛΣ ΜΕ ΕΔ ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΦ Η ΥΠΑΞ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΙΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΔ .ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΚΑΙ ΓΕΛΩΤΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ 27 ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟΥΣ .
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ : ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕMAIL ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 15.30 ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑ …..
ΔΕ ΘΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 15.30 ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙΣ EMAIL ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Η ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΧΟΛΑΣΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ 15.30 .…


Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

PROS PEIRATIKOI@YAHOO.GR
ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


Χωρίς καμία διάθεση να αρχίσουμε ΄΄κόντρα΄΄ μεταξύ ΑΞ ,ΥΞ και ΛΦ θέλω να απαντήσω στον συνάδελφο τα εξής:
Όπως προανέφερα , είναι απαράδεκτο να συγκρίνεις τη φοίτηση σε ένα ΑΕΙ , η οποία εκτός του υψηλού επιπέδου γνώσεων συμπεριλαμβάνει και τη γνωστή φοιτητική ζωή σε αντίθεση με τα 4 έτη κλεισούρας των στρατιωτικών σχολών…

Δεν είπα να μην προάγεστε φίλε μου αλλά να αλλάξει το υπάρχον σύστημα προαγωγών
Επίσης επειδή βλέπω ότι τις ΄΄κόβεις΄΄ με τους ΛΦ να σου πω ότι δεν πρέπει να βιάζεσαι να σχολιάζεις κακοπροαίρετα διότι αν διάβαζες με προσοχή τα όσα έγραψα στην επιστολή μου θα είχες δει ότι 8 σειρές πριν το τέλος γράφω ξεκάθαρα ότι :
<Ας κάνουν μια απλή μαθηματική πράξη οι πολιτικοί προϊστάμενοι μας να δουν πόσα πραγματικά έτη θα υπηρετήσουν από εδώ και στο εξής οι Λιμενικοί όλων των βαθμίδων και ας βάλουν φρένο στις προαγωγές όπου αυτό απαιτείται.>
Επίσης λες ότι ξέχασα να μιλήσω για τις προαγωγές των ΥΞ ….και πάλι δεν ξαναδιάβασες καλά τι γράφω, οπότε στο παραθέτω:
<Για να μην πω τις πατέντες με τις προαγωγές των εκτός οργανικών θέσεων που αρχικά ήταν για τους Εμποροπλοίαρχους ,με προϋπόθεση αυτοί να υπηρετούν συγκεκριμένα έτη στα πλωτά, που στη συνέχεια τις έλαβαν και οι εμποροπλοίαρχοι κρυμμένοι εντός γραφείων και στο τέλος τις έλαβαν και οι ΄΄ γνωστοί- άγνωστοι΄΄.
Μόνο εγώ δεν έχω γίνει πλωτάρχης ακόμα. >


Επαναλαμβάνω….Διάβαζε προσεκτικά πριν σχολιάσεις ώστε να μην κοντραριζόμαστε άδικα.. Ο καλός ΑΞ οφείλει να διαβάζει προσεκτικά τα έγγραφα και να μην βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα ,αλλά να κατανοεί το βαθύτερο νόημα όσων διαβάζει ….


Τώρα αν θες να γράψω ολόκληρο βιβλίο για τις προαγωγές στο σώμα νομίζω ότι δεν είναι της παρούσης.
Η επιστολή μου εστίασε καθαρά στην γκρίνια των ΑΞ η οποία διατυπώθηκε μέσω δημοσιευμάτων και όχι στους υπόλοιπους συναδέλφους . Αν κάποιος άλλος , οποιασδήποτε βαθμίδας έχει το θράσος να διαμαρτυρηθεί για το βαθμολογικό του ,το ίδιο ΄΄επιθετικός΄΄ θα είμαι.
Επίσης είναι ντροπή να λες ότι ξεκινούν 5 έτη αργότερα την καριέρα τους συγκριτικά με τους ΑΞ των Ε.Δ, αφού υποτίθεται ότι όλοι σας σπουδάζετε στις Πανεπιστημιακές σχολές για να γίνεται κάτι άλλο και σίγουρα όχι Λιμενικοί.
Στο ΛΣ εισάγεστε επειδή οι μεν Εμποροπλοίαρχοι δεν γουστάρετε τα μπάρκα και τη θάλασσα , αυτό εξηγεί και γιατί σπάνια βρίσκεις πλέον ΑΞ καριέρας σε πλωτό του ΛΣ και οι δε Πανεπιστημιακοί επειδή δεν σας απορροφά η αγορά εργασίας…. Ολοι σας πάντως διαχρονικά εισάγεστε πληρώντας όποια κριτήρια αλλά με υψηλότατου επιπέδου ρουσφέτι.
Αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες. Μην απαντήσεις ότι και οι ΥΞ , ΛΦ έχουν μπει στο Σώμα με ρουσφέτι γιατί θα σου απαντήσω… πως ναι συμφωνώ , πλην των σειρών από το 1997 έως το 2003 οι οποίοι μπήκαν στο ΛΣ αξιοκρατικά πλην ελαχίστων ατασθαλιών σε αθλητικές δοκιμασίες και υγειονομικά…..(δεν γνωρίζω τι έγινε με την τελευταία σειρά οπότε τους αφήνω ασχολίαστους).
Αρα το σύστημα είναι ξανά φάουλ.
Λες ότι το αντικείμενο εργασίας των ΑΞ είναι να φυλάνε στην πράξη τα σύνορα….
Εδώ θα έπρεπε να είσαι ιδιαίτερα προσεχτικός επειδή προσβάλλεις όλους εμάς οι οποίοι υπηρετούμε στα σύνορα και τα νησιά του Αιγαίου και γνωρίζουμε καλά ποιοι ΑΞ υπηρετούν και κυρίως πόσοι και πόσο υπηρετούν στα νησιά και την παραμεθόριο.
Δεν ξέρω αν εννοείς ότι φυλάνε τα σύνορα από τα γραφειάκια τους στο υπουργείο εκεί που προσποιούνται ότι συντονίζουν τις επιχειρήσεις.
Όσο για τη ναυτιλία φίλε μου δεν διοικείτε τίποτα …είστε χαμηλόμισθοι υπάλληλοι των εφοπλιστών και θα ήθελα να σου αποκαλύψω ότι και αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που λαμβάνετε γρηγορότερα τις προαγωγές σας … ενώ οι στρατιωτικοί υπηρετούν την πατρίδα ,εσείς υπηρετείτε συμφέροντα… τους πλοιοκτήτες /εφοπλιστές και όχι τους Έλληνες ναυτικούς . 
Επίσης σε ενημερώνω επειδή προσωποποίησες το θέμα…ότι από τις θέσεις που κατά καιρούς έχω υπηρετήσει έχω λύσει πάμπολλα προβλήματα για τους συναδέλφους και την υπηρεσία και συνεχίζω ακόμα και σήμερα να το κάνω αλλά δυστυχώς αυτό δημιουργεί εκνευρισμό σε ορισμένους ΑΞ οι οποίοι λόγω της αδράνειας τους στην υπηρεσία παρουσιάζονται προβληματικοί και με μειωμένο κύρος. 
Για την ΠΟΕΠΛΣ και γενικότερα τον συνδικαλισμό έχω να καταλογίσω τα χειρότερα ,πλην ελαχίστων αξιοπρεπών συναδέλφων, όλοι τους είναι ανεπαρκείς , ιδιοτελείς και επικίνδυνοι για το γενικό συμφέρον των στελεχών. 


Τέλος σου λέω ότι όλοι σε πήρανε χαμπάρι πως είσαι από αυτούς τους αργόσχολους του Υπουργείου που καθόσαστε όλη μέρα και δεν κάνετε κάτι από το να στέλνετε mail , να είστε στο facebook και να ταλαιπωρείτε έγγραφα από γραφείο σε γραφείο μέχρι να μας τα στείλετε στα νησιά με fax.
Καταλαβαίνεις ότι από την πλευρά μου όπως και σχεδόν όλων μας στα νησιά , δεν υπάρχει ο ΄΄ελεύθερος χρόνος΄΄ που έχεις εσύ… γι’αυτό εξάλλου φαντασιώνεσαι ότι κάθομαι σε κάποιο γραφείο μετά το πέρας του ωραρίου και συντάσσω επιστολές … ζητώντας από το Λιμενάρχη να πάω την επόμενη αργότερα στη δουλειά… Αυτά δεν υπάρχουν φίλε μου στα νησιά!!!
Όταν έρθει η ώρα που πρέπει να αποχωρήσουμε από την εργασία μας η οποία δεν είναι μόνο πρωινή όπως η δική σου … όλοι φεύγουμε να πάμε στις οικογένειες μας αγαπητέ συνάδελφε…και πίστεψε με όλοι μας έχουμε κουραστεί τόσο πολύ …..στα γραφεία…στα λιμάνια και στα σκάφη , που κανείς μας δεν έχει διάθεση να παίζει παιχνιδάκια σαν κι αυτά που κάνετε εσείς στο Υπουργείο.
Πάντως αν και είναι η πρώτη φορά που κάποιος αποκαλύπτει εγγράφως αυτό που όλοι ξέρουμε από προφορικές περιγραφές, τον τρόπο που λειτουργείτε οι περισσότεροι στο γνωστό κτήριο και παραρτήματα αυτού , είναι τουλάχιστον ντροπή να προτρέπεις τους συναδέλφους να ασχολούνται με mail και την προσωπική τους διασκέδαση εντός ωραρίου εργασίας.
Παρατήρηση: Εσύ ο ΑΞ που προάγεσαι ταχύτατα γιατί το αξίζεις επειδή φυλάς τα σύνορα της Ελλάδας και κουμαντάρεις την Ελληνική ναυτιλία , να φροντίσεις την επόμενη φορά να ξοδέψεις 30 λεπτά από τον προσωπικό σου χρόνο για να διαβάσεις την ανάρτηση μου και να απαντήσεις…. Και όχι να ξοδεύεις ωράριο εργασίας …..αυτό τουλάχιστον πράττω εγώ ….καλή ξεκούραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: