Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

ΝΤΡΟΠΗ! Από κυβερνήτης σκάφους του Λιμενικού καπετάνιος σε «δουλεμπορικό»

Καπετάνιος σε καΐκι που σχετίζεται άμεσα με κατηγορούμενο για δουλεμπόριο είναι σήμερα πρώην ανώτατος αξιωματικός του Λιμενικού, ο οποίος στη διάρκεια της θητείας του είχε κύριο καθήκον τον έλεγχο των διακινητών λαθρομεταναστών. Η αποκάλυψη αυτή δίνει νέα διάσταση στη μεγάλη έρευνα των δικαστικών και αστυνομικών αρχών για τις σχέσεις «διαπλοκής» ανάμεσα σε δουλεμπορικά κυκλώματα και κρατικούς αξιωματούχους, αλλά και για την «άνωθεν κάλυψη» που φαίνεται να απολάμβαναν.

«Προστάτευε» λαθρεμπόρους
Το εν λόγω στέλεχος του Λιμενικού κατονομαζόταν σε σειρά αναφορών, οι οποίες είναι στη διάθεση του «Βήματος της Κυριακής», ότι στη διάρκεια της θητείας του είχε στενές σχέσεις και «προστάτευε» έλληνες δουλεμπόρους και λαθρεμπόρους. Οπως επίσης ότι ταυτόχρονα είχε τη διαρκή υποστήριξη ηγετικών στελεχών - ακόμη και σήμερα - του Λιμενικού. Ωστόσο μεγάλη έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι μετά την αποχώρησή του από το Λιμενικό εμφανίστηκε σαν καπετάνιος μικρού ιστιοφόρου που καταγράφεται σε δικογραφίες τις οποίες σχημάτισαν οι διωκτικές αρχές για δουλεμπόριο.
Την ίδια στιγμή από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για κυκλώματα διαφθοράς διαπιστώνεται ότι υψηλόβαθμος αξιωματικός της Διεύθυνσης Αλλοδαπών είχε ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή για «άγνωστες προσωπικές δουλειές» μαζί με δραστήριο τούρκο δουλέμπορο. Επιπλέον προκύπτει ότι άλλος ιδιώτης, ο οποίος μεσολαβούσε έπειτα από υποδείξεις ανώτατων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. στις παράτυπες διευκολύνσεις σε λαθρομετανάστες, φερόταν και ως «συνεργάτης» των διωκτικών αρχών σε θέματα «αντάρτικου πόλης».
Σε ενημερωτικό έγγραφο του 2012 της ΕΥΠ κατονομάζονταν, ανάμεσα στα άλλα, τρεις έλληνες δουλέμποροι που είχαν στενή σχέση με ανώτατο αξιωματικό του Λιμενικού που τους προσέφερε «κάλυψη». Για τα σχετικά έγγραφα της ΕΥΠ, τα οποία είχαν σταλεί και στο Λιμενικό, περιέργως ποτέ δεν έγινε έρευνα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καταγγελίες για «άνωθεν παρέμβαση». Αξίζει να σημειωθεί ότι στα ίδια ενημερωτικά έγγραφα της ΕΥΠ υπήρχε πλήρης ανάλυση για σχέσεις διαπλοκής ελλήνων και τούρκων δουλεμπόρων με αξιωματούχους της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο ως προς αυτό το σκέλος είχε διαταχθεί έρευνα από τους υπευθύνους της λεωφόρου Κατεχάκη που επιβεβαίωσε πλήρως όσα περιέχονταν στα ενημερωτικά δελτία των μυστικών υπηρεσιών.
Οσον αφορά λοιπόν το Λιμενικό, υπήρξε και σειρά άλλων εγγράφων-αναφορών και καταγγελιών ότι ο εν λόγω αξιωματικός, που είχε σχέσεις με τους έλληνες δουλεμπόρους, «επέτρεπε» σε πλοία διακίνησης λαθρομεταναστών να φτάνουν ως και τα παράλια του Πειραιά ή ακόμη και ως τη μαρίνα της Ζέας. Επιπλέον του αποδιδόταν ότι σε συνεννόηση με νυν ηγετικά στελέχη του Λιμενικού λειτουργούσε σαν «ταμίας» του συστήματος διαφθοράς και άλλα σχετικά, χωρίς όμως να γίνει οποιαδήποτε σχετική εσωτερική έρευνα...
Ωστόσο το καλοκαίρι του 2014 σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. δικογραφία για εκτεταμένο δουλεμπόριο σε βάρος έξι ατόμων. Ανάμεσά τους ήταν ένας 54χρονος ιδιώτης, ο οποίος ήταν και ένας από τους τρεις δουλεμπόρους που κατονομάζονταν στο προαναφερόμενο έγγραφο της ΕΥΠ ότι είχε σχέση με το ύποπτο στέλεχος του Λιμενικού. Στη δικογραφία της υπόθεσης υπήρχε κατάθεση μάρτυρα ότι ο συλληφθείς ως διακινητής σχετιζόταν με διάφορες παράνομες πράξεις. Ανάμεσα στα άλλα, του αποδιδόταν ότι ήταν αυτός που είχε οργανώσει τον Σεπτέμβριο του 2013 την απόβαση μεταναστών με ένα ιστιοφόρο που ήταν ελλιμενισμένο στη μαρίνα της Ζέας.

Τα δρομολόγια του τρόμου
Στη διάρκεια της έρευνας στην κατοικία του 54χρονου βρέθηκαν χάρτες με «σημάδια» για δρομολόγια δουλεμπόρων στο Ανατολικό Αιγαίο, στο Ιόνιο και στην Αδριατική. Επιπλέον, όπως σημειωνόταν στο σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛΑΣ, «ήταν επιφορτισμένος με την προμήθεια κατάλληλων σκαφών για τη διεκπεραίωση της προαναφερόμενης εγκληματικής δράσης».
Στον ίδιο έλεγχο εντοπίστηκαν έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία ο ίδιος κατηγορούμενος ιδιώτης ήταν ιδιοκτήτης δύο μικρών ιστιοφόρων, παραδοσιακών καϊκιών. Για τα πλοία αυτά υποστήριξε ότι τα είχε πουλήσει το 2007 και το 2013. Για εκείνο που φέρεται να πούλησε προ διετίας - σε site φέρεται να είναι ακόμη στην ιδιοκτησία του - υποστήριξε ότι αγοραστής ήταν ένας ρώσος ιδιώτης.
Το εντυπωσιακό είναι ότι καπετάνιος του καϊκιού αυτού εμφανίζεται τώρα ο πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός του Λιμενικού που του αποδιδόταν - στα έγγραφα της ΕΥΠ και όχι μόνο - κάλυψη στα κυκλώματα των δουλεμπόρων, και ανάμεσα σε αυτούς τον ιδιοκτήτη του καϊκιού στο οποίο δουλεύει τώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καπετάνιος του... καϊκιού στη διάρκεια της θητείας του στο Λιμενικό ήταν και κυβερνήτης περιπολικού ανοικτής θαλάσσης μήκους 60 μέτρων, με 32 άτομα πλήρωμα, που έφερε μάλιστα οπλισμό.
Το ιστιοφόρο, το οποίο είχε βρεθεί στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ., εμφανίστηκε το περασμένο καλοκαίρι στην περιοχή της Λευκάδας και κίνησε το ενδιαφέρον των τοπικών διωκτικών αρχών - πέρα από την «τουριστική» πλευρά του ταξιδιού του - και για τυχόν εμπλοκή του σε παράνομες δραστηριότητες. Σημειώνεται ότι πλέον έρευνα για τις αναφερόμενες σχέσεις δουλεμπόρων με υψηλόβαθμα στελέχη του Λιμενικού πραγματοποιεί η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά, αλλά και ο εισαγγελέας του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου κ. Κωνσταντίνος Δάφνης.

Το κύκλωμα και οι διασυνδέσεις Ερευνα για παρανομίες στη Διεύθυνση Αλλοδαπών
Εχει ολοκληρωθεί όπως φαίνεται η έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με σχέσεις κυκλωμάτων δουλεμπόρων με αξιωματούχους της Αστυνομίας αλλά και των μυστικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν επιβεβαιωθεί παράνομες ενέργειες και συναλλαγές με λαθροδιακινητές υψηλόβαθμου στελέχους της Διεύθυνσης Αλλοδαπών αλλά και άλλων αξιωματικών της ίδιας υπηρεσίας. 
Το προαναφερόμενο στέλεχος είχε πραγματοποιήσει ταξίδι στη Μέση Ανατολή με τη συνοδεία λαθροδιακινητή, με τον οποίο προχωρούσαν σε συμφωνίες - με οικονομικά ανταλλάγματα - για νομιμοποίηση αλλοδαπών. Ακόμη, προκύπτει ότι ορισμένοι εκ των κατηγορουμένων είχαν τη «στήριξη» ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. και ότι το ίδιο κύκλωμα προσπαθούσε να καθορίσει ποιοι αστυνομικοί θα κατελάμβαναν τα κρίσιμα πόστα που προσπαθούσαν να ελέγξουν. Εξετάζονται επίσης οι τυχόν πολιτικές διασυνδέσεις που είχαν επιχειρήσει να αποκτήσουν τα μέλη του κυκλώματος.


του Βασίλη Λαμπρόπουλου
ΒΗΜΑ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

180902016 ανωνυμος ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΤΕΡΙΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ -ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ. Ολα τα πιο πανω αποδεικνυουν οτι ο Θ. ΔΡΙΤΣΑΣ πρεπει να συνδυασει και να συνθεσει αναμεσα στην παραδοσιαρχικη θεση της ΕΥΡΩΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που ειναι η εφαρμογη εκσυγχρονιστικων,εκδημοκρατικων πολιτικων με την θεση της ΠΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ που ειναι θεση της Λαικιστικης Σοσιαλδημοκρατικης Κεντροαριστερας και Κεντροδεξιας ετσι ωστε να αναδειξη την συνθετικη ρεαλιστικη κυβερνωσα κρατικη πολιτικη στον χωρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ- ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ. Ε γω απο την πλευρα μου του προτεινω την αστικη εναλλακτικη λυση της επεκτασης της υπηρεσιας εσωτερικων υποθεσεων της Ε.Λ.Λ.Α.Σ και στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ και στις υπολειπες υπηρεσιες του υπουργειου εμπορικης ναυτηλιας, με την ταυτοχρονη καταργηση του εκτρωματος του ΠΑΣΟΚ που ειναι η υπηρεσια Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Σ Η που ονομαζεται υπηρεσια εσωτερικων υποθεσεων του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ-ΣΩΜΑΤΟΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ - ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ και αποτελει τριπλα δωρο σε τετοιες συντεχνιες διεφθαρμενων-επιορκων ακτοφυλακων απο πλευρας ΠΑΣΟΚ και εγινε για να εξαπατηθουν οι κουτοφραγκοι φραγκολεβαντινοι δυτικοι που ονομαζονται πουριτανοι γιαπιδες ΚΑΜΠΟΥΗΔΕΣ αφελεις ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ οπως και τελικα ξεγελαστηκαν και εξαπατηθηκαν απο την κυβερνηση των καπατσων σαιηνιων της πολυστροφης πανουργας βυζαντινιστικη καθημας ανατολης της ψευτοεκσυγχρονιστικης κυβερνησης ΣΗΜΙΤΗ και ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ που και δυο ειδικα σημερα ειναι γνωστο και στον τελευταιο ελληνα στην κωρωνη οτι στην διαρκεια ολης της Μεταπολιτευσης ηταν διαπλεκωμενοι σε προσωπικη βαση με τον Ε Φ Ο Π Λ Ι Σ Μ Ο αφου ηταν ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ με υψηλες αμοιβες σε δολλαρια απο Κ Ο Λ Ο Σ Ο Υ Σ ναυτηλιακες εταιρειες του ΠΕΙΡΑΙΑ.Κατα δευτερον να εφαρμοσει την απολυτη ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ συνδυασμενες με την ΕΥΡΩΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ του Αντονιο Γκραμσι και Παλμιρο Τολιατι για θεματα διοικησης και διαφθορας του αστικου κρατους και ειδικοτερα την αναλυση του ΑΝΤΟΝΙΟ ΓΚΡΑΜΣΙ που ειναι επικαιρη οσο ποτε αλλοτε για το υπουργειο στο οποιο ηγειται και προεισταται ,εκτος αν τον αλλοτριωσε ο εφοπλισμος και η αυταρχικη στρατικοποιηση που επικρατει στο συγκεκριμενο υπουργειο απο την εποχη του ροδιτη Ν.Δ υπουργου ΠΑΥΛΙΔΗ.

Ανώνυμος είπε...

Χαχα, ανορθόγραφο φιλόσοφο, πρώτη φορά διαβάζω.

Τι έχεις πιεί πρωί-πρωί βρε καϋμένε;

Ανώνυμος είπε...

701002016 ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ. ΑΚΟΥΣΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΧΑ,ΧΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΝΣΤΟΛΟΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΜΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΟΣ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΣ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΝΣΤΟΛΟ ΣΩΜΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ,ΙΣΛΑΝΔΙΑ ,ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ -Σ.Π.Κ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΦΗΣΕ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΑΡΧΙΤΖΩΝΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ Α.Ε.Ν - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΚΕΞΕΡΕΤΕΟΥ Π Α Σ Σ Ι Α Κ Ο Υ. Ατομα σαν εσενα ειναι τζωνυδες και στρατοκρατες και δεν πρεπει να υπηρετουν σε σωμα ασφαλειας χωρας που εχει ευρωπαικη αστικη δημοκρατια οπως η ΕΛΛΑΔΑ διοτι δημιουργουν λογω της χαρακτηριοδομης τους και του στρατοκρατικου σαδιστικου τους πολιτισμου ΔΙΑΡΚΗΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΙΚΕΣ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Ο ΜΕΣΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΙΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΕΙ ....ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ , ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ...?

Ανώνυμος είπε...

"Φίλε" τενεκεδο-ιδεολόγε, όχι μόνο είσαι λιμενικός, αλλά εγώ ξέρω και ποιός είσαι...

Στα άλλα δεν απαντώ, γιατί λες αρλούμπες!

Ανώνυμος είπε...

κατι τέτοιους παπαρες εχει το σωμα και μας παίρνει ολους η μπάλα .... Ο τυπος ειναι ψυχικά άρρωστος .