Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Ανοιχτό» το ενδεχόμενο κατάργησης του 14ου μισθού...

«Ανοιχτό» το ενδεχόμενο κατάργησης του 14ου μισθού, αν η κυβέρνηση υποχρεωθεί να λάβει πρόσθετα μέτρα, ώστε να πετύχει τους στόχους του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης για υποχώρηση του ελλείμματος κάτω από το 3% σε τρία χρόνια και μείωση του δημόσιου χρέους, άφησε την Παρασκευή με δηλώσεις της η Λούκα Κατσέλη.

Σε μια περίοδο κατά την οποία συζητιούνται τα σενάρια άμεσης λήψης νέων μέτρων (εφαρμογής, δηλαδή, του περίφημου «Πλάνου Β»), η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τους γενικούς γραμματείς των Περιφερειών για την πορεία υλοποίησης του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς, επανέλαβε ότι -εφόσον χρειαστεί- η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη λήψη επιπλέον μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της οικονομίας. «Όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, θα ληφθούν επιπλέον μέτρα -εφόσον χρειαστεί. Εγώ πιστεύω ότι δε θα χρειαστεί. Η κυβέρνηση εμμένει στην πιστή εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης», υπογράμμισε η υπουργός Οικονομίας, η οποία απάντησε με αυτόν το σαφή μέσα στη διπλωματικότητά του τρόπο στην ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο κατάργησης του 14ου μισθού, δηλαδή του δώρου των Χριστουγέννων ή -εναλλακτικά- του δώρου του Πάσχα και του επιδόματος αδείας....



Αξίζει να σημειωθεί ότι η άποψη της κ. Κατσέλη έχει βαρύνουσα σημασία για δύο λόγους: αφενός διότι ως εκ της θέσεώς της συμμετέχει ή έστω ενημερώνεται για όλες τις σκέψεις και συζητήσεις που γίνονται εντός της κυβέρνησης για τα θέματα της οικονομικής πολιτικής και αφετέρου διότι θεωρείται πιο… σοσιαλίστρια από τον κ. Παπακωνσταντίνου. Αν, λοιπόν, εκείνη δεν αποκλείει το ενδεχόμενο περικοπής του 14ου μισθού, ο καθένας φαντάζεται τις σκέψεις του υπουργού Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: