Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Σχετικά με την "πειρατεία" στο ferry boat «Θεοτόκος»...

Ούτε πειρατεία υπήρξε ποτέ ούτε όμως και ένας απλός ληστής τζίπ Vitara.

Αυτό που εκτυλίχθηκε ήταν επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής με καταδίωξη στο Πέραμα του Ρώσσου δράστη της δολοφονίας του 30χρονου αστυνομικού Σπύρου Θεοδώρου και του τραυματισμού του 34χρονου Γιώργου Αναγνωστόπουλου που έγινε στις 2 Απριλίου 2009 στα Πατήσια.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, εδώ και έναν μήνα περίπου γνώριζαν ότι τα δύο αδέρφια από τη Ρωσία, που φέρονταν ως δράστες της δολοφονίας του αστυνομικού είχαν επιστρέψει στη χώρα μας και μετά από πολυήμερες έρευνες κατόρθωσαν να τους εντοπίσουν.

Φαίνεται όμως ότι ο Ρώσσος δράστης κατάλαβε την αστυνομική ενέδρα και τράπηκε σε φυγή καταδιωκόμενος από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν έξω από την πολυκατοικία. Με ένα πιστόλι στα χέρια ακινητοποίησε τον οδηγό αυτοκινήτου, ενός τζιπ Βιτάρα, επιβιβάστηκε σε αυτό και ανέπτυξε ταχύτητα με κατεύθυνση το λιμάνι του Περάματος.
Οι αστυνομικοί συνέχισαν με συμβατικά αυτοκίνητα την καταδίωξη και εντόπισαν το όχημα που είχε αρπάξει έξω από το λιμάνι. Εκτιμώντας ότι μπορεί να είχε επιβιβαστεί στο φέρι μπότ «Θεοτόκος», μπήκαν σε αυτό και ταξίδευσαν έως τα Παλούκια, χωρίς όμως να εντοπίσουν σε όλο το πλοίο τα ίχνη του δολοφόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: