Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Συμβάντα 15/02/2010...

Ενημερώθηκε από ιδιώτη, χθες στις 16:45, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, ότι στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου Βελάνι, αγνοούντο δύο (02) χειριστές ιστιοσανίδας, ηλικίας 55 και 40 ετών.
Άμεσα, κατόπιν ενεργειών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στην περιοχή έσπευσαν ένα πλωτό περιπολικό και ένα ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος, ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο super puma.
Στις 18:24, το ελικόπτερο εντόπισε στην περιοχή ακρωτηρίου Μύτικα Μαραθώνα τους αγνοούμενους, οι οποίοι περισυνελέγησαν με ασφάλεια στις 18:30 από το πλωτό περιπολικό, που τους μετέφερε στο λιμάνι της Ραφήνας.
Εκεί, οι διασωθέντες παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθησαν για την παροχή των πρώτων βοηθειών στο «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» Νοσοκομείο, από το οποίο εξήλθαν καλά στην υγεία τους.

Συνελήφθη, χθες στις 21:00, στο λιμάνι της Ρόδου, από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου, 41χρονος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν στην κατοχή του φυτικά αποσπάσματα ινδικής κάνναβης βάρους 2,6 γραμμαρίων.
Από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου, η οποία διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε η ναρκωτική ουσία.

Συνελήφθη, χθες στις 16:55, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής, 33χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος, όταν μετά από έλεγχο, εντοπίστηκαν κρυμμένοι εντός του χώρου του φορτίου, που αποτελείτο από χαρτοκιβώτια με απορρυπαντικά, έντεκα (11) αλλοδαποί, που δεν κατείχαν νόμιμα έγγραφα και επίσης συνελήφθησαν, ενώ ένας από αυτούς, ηλικίας 17 ετών, παρουσίασε λιποθυμικές τάσεις και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρίου, από το οποίο εξήλθε λίγο αργότερα, καλά στην υγεία του.

Επιπλέον, σε ανάλογο περιστατικό, συνελήφθη, χθες στις 13:10, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής, 44χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος, όταν μετά από έλεγχο, εντοπίστηκαν κρυμμένοι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, μέσα στη δεξιά μπαγκαζιέρα, δύο (02) αλλοδαποί, που δεν κατείχαν νόμιμα έγγραφα και επίσης συνελήφθησαν.
Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας, ενώ τα δύο φορτηγά οχήματα κατασχέθηκαν.

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, μεταφέρθηκε χθες στις 20:35, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ» Ν. Καλύμνου 202, από το λιμάνι της Λέρου στο λιμάνι της Κω, 22χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: