Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Συμβάντα Σαββάτου 27/02/2010

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων, που διενεργούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της λαθρεμπορίας τσιγάρων, σήμερα στις 00:05, συνελήφθησαν, στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, εννέα (09) αλλοδαποί, διότι μετέφεραν επιμελώς κρυμμένα, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, κάτω από το σασί του οχήματος, τετρακόσια ογδόντα τρία (483) πακέτα τσιγάρα, για τα οποία δεν διέθεταν νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης.

Από την Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, η οποία διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το όχημα τύπου ΄΄mini bus΄΄ και τα λαθραία τσιγάρα.
==========================
Ένας νεκρός αλλοδαπός, αγνώστων λοιπών στοιχείων, εντοπίστηκε από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Κορίνθου, σήμερα στις 16:45, κατά την διάρκεια ελέγχου επικαθήμενου που μετέφερε βαμβακόσπορο και το οποίο θα φορτωνόταν σε Φ/Γ - Ο/Γ πλοίο για Ιταλία.

Στον ίδιο έλεγχο εντοπίστηκε κρυμμένος στο χώρο του φορτίου, ένας ακόμα αλλοδαπός ηλικίας 19 ετών, ο οποίος συνελήφθη.

Η σορός του θανόντος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Κορίνθου για νεκροψία - νεκροτομία.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, ο οποίος διέταξε τον σχηματισμό φακέλου δικογραφίας από το Λιμεναρχείο Κορίνθου.
==========================
Βλάβη στο πηδάλιο, αναφέρθηκε σήμερα στις 17:15, από τον κυβερνήτη του σκάφους αναψυχής «FRIENDSHIP» σημαίας Αγγλίας, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή «ΛΑΓΟΥΣΕΣ» Αίγινας, με εννέα (09) επιβαίνοντες (05 Έλληνες και 04 αλλοδαπούς).

Άμεσα από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενεργοποιήθηκαν δύο (02) πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος, ένα (01) ελικόπτερο super puma καθώς και όλα τα παραπλέοντα πλοία για την παροχή συνδρομής.

Λίγο αργότερα ο κυβερνήτης ανέφερε ότι η βλάβη είχε αποκατασταθεί και στις 18:45 το σκάφος, συνοδευόμενο από το ταχύπλοο «MALTEZOS RESCUE 1» Τ.Α. 203 και το Α/Κ «ΜΑΡΙΑ» Ν.Α. 63, κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Αίγινας, όπου οι εννέα (09) επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, καλά στην υγεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: