Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Χάσαμε και τα αεροπορικά εισιτήρια

Δεν αντιλέγουμε ότι το κομμάτι της Ναυτιλίας είναι σημαντικότατο και ότι τον προηγούμενο χρόνο ήμασταν διαλυμένοι αλλά για εμάς το προσωπικό του Λ.Σ. τι συμφέρον έχουμε να ανήκουμε στο τελευταίο σε τάξη Υπουργείο ακόμα δεν το καταλάβαμε.Μήπως μπορούν να μας το εξηγήσουν αυτό οι υποστηρικτές της επιστροφής μας στο ΥΕΝ?


Ακολουθεί αναδημοσίευση email Συναδέλφου στο Πειρατικό που διαπίστωσε ότι δεν δικαιούμαστε πλέον κατάσταση επιβίβασης με την Aegean.Πόσα ακόμα θα διαπιστώσουμε ότι θα χάσουμε από την επιστροφή μας στο "ΥΕΝ"!!!
Βρέθηκα πρόσφατα με κατάσταση επιβίβασης στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψω με την aegean airlines.
Ακολουθεί ο διάλογος με την υπάλληλο του αεροδρομίου.

ΕΓΩ - Καλημέρα
Υπάλληλος - Καλημέρα
ΕΓΩ - Παρακαλώ έχω κάνει κράτηση με κατάσταση επιβίβασης.
Υπάλληλος - Μάλιστα. Μπορώ να δω την κατάσταση επιβίβασης?
Λυπάμαι κύριε. Με ανακοίνωση της εταιρίας μας, από 23-9-10 οι καταστάσεις επιβίβασης για ΕΣΑΣ έχουν καταργηθεί.
ΕΓΩ - ΑΦΩΝΟΣ.
Αφού ακολουθεί ένας σχετικός διάλογος στη συνέχεια για το τι και πως, ζητάω να πάρω τηλέφωνο στα κεντρικά της Aegean να μάθω λεπτομέρειες.
ΕΓΩ - Καλημέρα και τους λέω την ιστορία που μου είπε η υπάλληλος στο αεροδρόμιο.
Υπάλληλος - Μισό λεπτό κύριε να το κοιτάξω γιατί δεν γνωρίζω κάτι γι αυτό και μου φαίνεται ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ.
Εφόσον περίμενα 2-3 λεπτά στην αναμονή, ακολουθεί ο εξής διάλογος.
Υπάλληλος - Κύριε για ΕΣΑΣ όντως καταργήθηκαν οι καταστάσεις επιβίβασης.
ΕΓΩ - Όταν λέτε για εμας τι εννοείτε?
Υπάλληλος - Για το ΓΕΝ.
ΕΓΩ - Μα δεν ανήκω στο ΓΕΝ κύριε, αλλά στο ΥΠΡΟΠΟ.
Υπάλληλος - Κύριε, καταργήθηκαν για την Ναυτιλία γενικά και για το ΓΕΝ.
ΕΓΩ - Ναι αλλά εμείς υπαγόμαστε στο ΥΠΡΟΠΟ.
Υπάλληλος - Δεν είστε στρατιωτικοί?
ΕΓΩ - Είμαστε αλλά είμαστε και Σώμα Ασφαλείας.
Υπάλληλος - Ναι αλλά ανήκετε στο ΥΕΝ
ΕΓΩ - Το ΥΕΝ κύριε έχει "καταργηθεί" εδώ και ένα χρόνο περίπου. Ανήκουμε στο ΥΠΡΟΠΟ.
Υπάλληλος - Ανήκετε όμως και στο Υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων.
ΕΓΩ - Ναι είναι λίγο μπερδεμένο, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα (Δέν είχαν αποφασίσει ακόμα οι Πολιτικάρες μας αν θα κάνουν ότι θέλουν οι Εφοπλιστές)
Υπάλληλος - Δεν γίνεται τίποτα κύριε, για το Λιμενικό ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ, δεν ισχύουν πλέον καταστάσεις επιβίβασης.
Τα υπόλοιπα που ακολούθησαν καλύτερα να μην τα αναφέρω.
Το αποτέλεσμα είναι ότι έβγαλα από την τσέπη μου 130 ευρώ και πλήρωσα εισιτήριο μιας και ήταν αργά να γυρίζω πίσω και να ψάχνω πλοία.
Άλλο ενα "ΠΡΟΝΟΜΙΟ" από τα πολλά που μας είχαν απομείνει ΚΟΠΗΚΕ ως δια μαγείας και ας ήταν ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.
Δεν έχω καν την όρεξη να εκφραστώ για τα όσα γίνονται εις βάρος μας και με την ταχύτητα που χάνουμε κάθε προνόμιο - νόμιμο δικαίωμα που είχαμε, αλλά,
εφόσον πρόσφατα διάβασα επιστολή στο πειρατικό για ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ που έδιναν εύσημα σε ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ κλπ, να πω και γω με την
σειρά μου ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ "ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΝΣΕΩΝ",
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να μπώ στην ουσία και να επιχειρηματολογήσω υπέρ ή κατά της υπαγωγής μας στο ΥΘΥΑΝ, επισημαίνω 2 ανακρίβειες:
1) Το ΥΘΥΑΝ ορίστηκε ΕΚΤΟ τη τάξει υπουργείο και ΟΧΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.
2) Το να ισχυρίζεσαι ότι περίμεναν να φύγουμε από το ΥΠΡΟΠΟ και να υπαχθούμε στο ΥΘΥΑΝ (που ακόμα δεν έχει γίνει επίσημα) για να μας κόψουν άμεσα τις καταστάσεις επιβίβασης, είναι επιεικώς κωμικό.

Είναι θεμιτό να επιθυμείς την υπαγωγή του ΛΣ στο ΥΠΡΟΠΟ, υπάρχουν πολλά επιχειρήματα για να πείσεις, αλλά τα συγκεκριμένα που έγραψες δεν σε κολακεύουν.

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχει ρε φίλε το πρόβλημα των καταστάσεων επιβίβασης με τα "αφεντικά" - εφοπλιστές; Τόση εμπάθεια πια; Τι άλλο θα ακούσουμε δω μέσα...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Δεν είπαμε ότι σχετίζεται με τους εφοπλιστές αυτή η απόφαση ούτε ότι περιμένανε να φύγουμε από το ΥΠΡΟΠΟ για να βγάλουν αυτή την απόφαση.Όσο για το τελευταία σε τάξη Υπουργείο αναφερόμασταν στο ΥΕΝ στο οποίο φώναζαν όλοι να επιστρέψουμε.

Σας το ξαναλέμε...Εμάς ως εργαζόμενους μας ενδιαφέρει κυρίως να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη σε οικονομικό και εργασιακό επίπεδο από την εργασία μας και πιστεύουμε ότι αυτό θα επιτυγχανόταν αν παραμέναμε στο ΥΠΡΟΠΟ.Ίσως να κάνουμε λάθος αλλά αυτό πιστεύουμε.

Ανώνυμος είπε...

Γράψατε: "...για εμάς το προσωπικό του Λ.Σ. τι συμφέρον έχουμε να ανήκουμε στο τελευταίο σε τάξη Υπουργείο ακόμα δεν το καταλάβαμε" Σας λέω λοιπόν ότι δεν ανήκουμε στο "τελευταίο" ΥΕΝ, αλλά στο 6ο ΥΘΥΑΝ, ενώ το ΥΠΡΟΠΟ είναι 14ο!

Για μένα αυτό δεν έχει καμμία σημασία, αλλά θέλω να καταδείξω ότι πολλές φορές χρησιμοποιούνται άστοχα και έωλα επιχειρήματα. Θα ήθελα όμως να μου απαντήσετε: Αντί για "14οι" είμαστε "6οι". Βελτιώνεται τίποτε; Και αν όχι, γιατί όταν είμαστε "τελευταίοι" αυτό ήταν καταστροφικό;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΟΛΟ ΤΟ Λ.Σ.ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ Π.Δ.....ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ,ΜΕΣΑ Λ.Σ ,ΔΑ ,ΔΕΜΕΜ ΣΤΟ ΥΠΠ.
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΘΑΡΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΜΕ ΟΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.....ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ Λ.Σ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Π.Χ ΔΝΕΡ,ΔΝΠΑ.....Κ.Τ.Λ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Το ερώτημα μας ήταν για τους νοσταλγούς του παλιού ΥΕΝ που ήταν σε τελευταίο τάξη υπουργείο, πριν το Μακεδονίας-Θράκης που ουσιαστικά όμως είχε περιορισμένο για να μην πούμε καθόλου χαρτοφυλάκιο.

Το όλο θέμα με την θέση του εκάστοτε υπουργείου που υπαγόμαστε έχει να κάνει με τον κρατικό προϋπολογισμό.
Όσο πιο ψηλά βρίσκεται ένα υπουργείο όχι μόνο παίρνει μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα του κρατικού προϋπολογισμού αλλά και προηγείται σε προτεραιότητα όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών του κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό ειδικά για τις μέρες μας που οι δαπάνες του προϋπολογισμού είναι περιορισμένες.

Οπότε καταλαβαίνεις αγαπητέ Συνάδελφε γιατί θεωρούσαμε ευνοϊκότερη για εμάς την υπαγωγή μας στο ΥΠΡΟΠΟ και όχι στο πρώην ΥΕΝ.

Τώρα αν τώρα που το νεοσυσταθέν ΥΘΥΑΝ ,στο οποίο υπαχθήκαμε εκ νέου, είναι σε ψηλότερη θέση από το ΥΠΡΟΠΟ και ισχύσει ότι ίσχυε εδώ και δεκαετίες τότε είμαστε σε καλό δρόμο για να βρεθούν χρήματα για να λυθούν πολλά λειτουργικά και επιχειρησιακά προβλήματα δεκαετιών.

Αυτό όμως όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι γιατί υπάρχουν και άλλα θέματα μη οικονομικού ενδιαφέροντος (ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ,ΑΚΑΔΗΜΙΑ Λ.Σ.,ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ,ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ,ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ,ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ,ΣΠΚ,24ΩΡΕΣ ΒΑΡΔΥΕΣ,ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Κ.Τ.Λ.)που πιστεύουμε ότι θα λυνόταν αν παραμέναμε στο ΥΠΡΟΠΟ και τα οποία τώρα θα παραμείνουν άλυτα παραμένοντας έτσι στην δομή και στα πλαίσια του 1919.

Μακάρι να διαψευστούμε.
Μακάρι!!!

Ανώνυμος είπε...

YPEGRAFH TO P.D ....STA DYO TO LIMENIKO....
http://www.peals.gr/