Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ανεξέλεγκτες οι τράτες καταστρέφουν το βυθό του Ρεθύμνου...

Είδηση από τον Ιστότοπο 'ΡΕθυμνιακή Αγορά" http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=996 μεταφέρω μόνο το κομμάτι, τι τους απάντησε το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου όταν του κατάγγειλαν 
ότι δυό μηχανότρατες (έχουν και τη σχετική φωτογραφία) έξυσαν το βυθό της΄θάλασσας μέχρι την ακτή: 
"Σε ερώτηση που κάναμε στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου για να μας δώσει μια σαφή εικόνα περί της νομιμότητας του πλωτού αυτού μέσου αλιείας, ο Λιμενάρχης κ. Αντώνης Ορφανός μας παρέπεμψε στον προϊστάμενο της Λιμενικής Αστυνομίας κ. Δασκαλάκη, ο οποίος μας είπε ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα εξόδου του μοναδικού πλωτού μέσου που το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου έχει στη διάθεσή του, λόγω καιρού. Εμείς όμως δεν διαπιστώσαμε ουδώλως κακές καιρικές συνθήκες επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά τις ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό από πλευράς Λιμενικού Σώματος.
Δεν είναι διόλου ενθαρρυντικό το στοιχείο ότι το Ρέθυμνο δεν έχει την δυνατότητα σε ένα "τεσσάρι" (δύναμη αέρα σε μποφώρ) να μην έχει την δυνατότητα το Λιμεναρχείο να επιχειρήσει έξοδο για έλεγχο.

Εφιστούμε τη προσοχή στην Ανωτέρα διοίκηση του Λιμεναρχείου και ενόψη της επερχόμενης καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, να φροντίσει ούτως ώστε να εξοπλίσει αποτελεσματικότερα το τοπικό μας Λιμεναρχείο και να παραχωρήσει τα κατάλληλα εργαλεία για την σωστή διενέργηση ελέγχων. Για αυτό το λόγο η εφημερίδα μας θα προχωρήσει και θα αποστείλει το παρών δημοσίευμα στην αρμόδια υπηρεσία στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με σκοπό να ενεργήσει τα δέοντα."

Δεν ξέρουν οι πατριώτες ότι το Λιμενικό είναι οι ΥΠΗΡΕΤΕΣ των κακών αυτών επαγγελματιών για αυτό και δεν τους ενοχλούν. Ότι γίνεται και στο Θερμαϊκό και παντού (πλην λίγων εξαιρέσεων) στην Ελλάδα. Τους ενδιαφέρουν μόνο οι ερασιτέχνες. Να τους γεμίσουν πρόστιμα, να τους αφανίσουν, ώστε να καταξεσκίζουν τη Θάλασσα οι δήθεν επαγγελματίες!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΩΝ
Εδώ δεν έχουμε επιχειρησιακά μέσα να σώσουμε τους συνανθρώπους μας όταν κινδυνεύσουν και παρακαλούμε και επιτάσσουμε αλιευτικά σκάφη για να μπορέσουμε να "επιχειρήσουμε" , με τις τράτες που καταστρέφουν τον βυθό θα ασχοληθούμε???Ασχολούμαστε εδώ και ένα χρόνο με το που θα υπαγόμαστε και χάσαμε την ουσία.Δεν μπορούμε πλέον να ανταπεξέλθουμε στους δύο βασικούς ρόλους μας ως Σώμα.
Άγγελοι και Φύλακες στους χώρους δικαιοδοσίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: