Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Στα «δίχτυα» του λιμενικού δουλεμπορικό σκάφος

Καρπούς απέδωσαν» οι επιχειρήσεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου για την παράνομη λαθρομετανάστευση αλλά και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στη χερσαία ζώνη του λιμανιού. 

Στα «δίχτυα» του ΚΛΒ έπεσαν προχθές στις 9.10 το βράδυ δύο Ουκρανοί λαθροδιακινητές, ενώ μετέφεραν με το ιστιοφόρο σκάφος «Itchen Explorer ΙΙ» σημαίας Αυστρίας, παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 26 αλλοδαπούς.

Σε περιπολία πλωτού του Λιμενικού εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ’γιος Βάτος Τρικερίου το ύποπτο για μεταφορά λαθρομεταναστών ιδιωτικό σκάφος.

Οι λιμενικοί προσέγγισαν το ιστιοφόρο και στην έρευνα που πραγματοποίησαν
εντόπισαν στην καμπίνα 26 οικονομικούς μετανάστες, ανάμεσά τους και πέντε ανήλικους αλλοδαπούς, που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Πρόκειται για εννέα Σομαλούς, εννέα Ινδούς, εφτά Αφγανούς και έναν υπήκοο Ιράκ, ηλικίας από δώδεκα έως 38 ετών, που συνελήφθησαν. Στο σκάφος βρισκόταν και οι λαθροδιακινητές τους που επίσης συνελήφθησαν και όπως προέκυψε πρόκειται για δύο Ουκρανούς ηλικίας 31 και 40 ετών που θα λάμβαναν έκαστος 125 δολάρια από την οικογένεια του κάθε λαθρομετανάστη για τη μεταφορά.

Οι διακινητές παρέλαβαν το Σάββατο τους μετανάστες από τα παράλια της Τουρκίας με σκοπό να τους εγκαταλείψουν στην Αμαλιάπολη. Τα σχέδιά τους ωστόσο σκάλωσαν, αφού οι Λιμενικοί ξεσκέπασαν την παράνομη δράση τους.

Με μέριμνα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας οι λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών όπου και φιλοξενούνται. Οι λαθροδιακινητές οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Βόλου, ενώ το δουλεμπορικό σκάφος συνοδεία πλωτού περιπολικού κατέπλευσε με ασφάλεια στις 2 χθες το μεσημέρι λιμάνι του Βόλου και κατασχέθηκε.

Συλλήψεις για ναρκωτικά

Στο μεταξύ, δέκα λεπτά της ώρας νωρίτερα από τον εντοπισμό του σκάφους των λαθρομεταναστών, «λαβράκι» έβαλαν οι έλεγχοι του Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Στην «παγίδα» των λιμενικών έπεσε έναν 22χρονος Νιγηριανός διακινητής ναρκωτικών. Στις 9 το βράδυ ο δράστης παρουσιάστηκε σε προκαθορισμένο ραντεβού με λιμενικό, που προσποιήθηκε τον ενδιαφερόμενο αγοραστή ναρκωτικών ουσιών και δέχτηκε να παραλάβει σε προσημειωμένο χαρτονόμισμα το ποσό των 50 ευρώ για την αγορά δύο ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 11 γραμμαρίων, μέσα σε σπιρτόκουτα.

Οι λιμενικοί συνέλαβαν τον 22χρονο, ενώ στο πλαίσιο της περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης οδηγήθηκαν και στον προμηθευτή των ναρκωτικών. Επρόκειτο για έναν 24χρονο Νιγηριανό. Οι άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν το δράστη έξω από το σπίτι του και πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα. Οι λιμενικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν μία ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 275 γραμμαρίων. Επιπλέον κατάσχεσαν οχτώ κινητά τηλέφωνα ως προερχόμενα από διακίνηση ναρκωτικών και το ποσό των 310 ευρώ επίσης ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.

Να σημειωθεί ότι την ώρα της έρευνας στο σπίτι βρίσκονταν ένας 26χρονος αλλοδαπός που είχε στην κατοχή του 98 κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους μουσικής και 125 κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους κινηματογραφικών έργων, μία 38χρονη επίσης αλλοδαπή και μία 48χρονη Βολιώτισσα που είχε επάνω της μία ποσότητα κάνναβης βάρους 3,7 γραμμαρίων και σε έρευνα στο σπίτι της βρέθηκε άλλη μία ποσότητα κάνναβης βάρους 3,9 γραμμαρίων. Και οι τρεις συνελήφθησαν ενώ κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά, τα κλεψίτυπα CD και οι ταινίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: