Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Επιμένει ο κ. Πάγκαλος

ΣΥΝΕΧΕΙΑ στην κόντρα με τους στρατιωτικούς έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος εμμένοντας χθες στην άποψη που εξέφρασε πρόσφατα περί «αντιπαραγωγικών» στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Εξαίρεσε αυτή τη φορά τους... μηχανικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, διολισθαίνοντας όμως στη δημιουργία εντυπώσεων που ενδεχομένως θα προκαλέσει εσωτερικές αναταραχές και πρόβλημα εύρυθμης λειτουργίας στον ευαίσθητο κλάδο.
Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο, την οποία έκαναν οι μηχανικοί της Πολεμικής Αεροπορίας με αφορμή τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Σχολής (ΣΜΑ), παρέστη ο κ. Πάγκαλος και έριξε λάδι στη φωτιά που άναψε με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε τη θέση του περί «αντιπαραγωγικών» στρατιωτικών, αλλά έβγαλε εκτός τους μηχανικούς της Πολεμικής Αεροπορίας χαρακτηρίζοντας τους το πιο «παραγωγικό κομμάτι» γιατί φτιάχνουν τα αεροπλάνα. Ο κ. Πάγκαλος κατανόησε και αναγνώρισε τον κίνδυνο των ιπταμένων, αλλά «δεν παράγουν κάτι».

Ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε πως η κυβέρνηση εξετάζει τη λύση του προβλήματος των μηχανικών της Πολεμικής Αεροπορίας που έχει να κάνει με την αρχαιότητα τους σε σχέση με τους ιπταμένους συναδέλφους τους. Πρόκειται για ένα αίτημα χρόνιο, το οποίο όμως παραμένει σε εκκρεμότητα. Η επισήμανση αυτή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ερμηνεύτηκε και ως αιχμή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, για το ότι δεν το έχει επιλύσει ακόμη, ενώ με την παρουσία και την τοποθέτηση του στην εκδήλωση εμφανίζεται να μπαίνει και πάλι στα «χωράφια» του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Με τις πρώτες του δηλώσεις ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε προκαλέσει την οργή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τώρα όμως η τοποθέτηση του, όπως επισημαίνουν στελέχη, μπορεί να προκαλέσει κόντρα μεταξύ μηχανικών και ιπταμένων εντός της Πολεμικής Αεροπορίας. «Κάτι επικίνδυνο για την επιχειρησιακή ικανότητα του κλάδου σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που κανείς δεν θέλει», τονίζουν αξιωματικοί και χαρακτηρίζουν εντελώς άστοχες τις νέες δηλώσεις του κ. Πάγκαλου.

Ερώτημα προκαλεί επίσης το γιατί ο κ. Πάγκαλος αποφάσισε να παραβρεθεί σε μία εκδήλωση στην οποία δεν παρευρίσκονταν η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ο ίδιος έδωσε την εξήγηση ότι ο λόγος είναι συναισθηματικός, καθώς ο πατέρας του υπήρξε αεροπόρος στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Κάποιοι άλλοι όμως πιστεύουν πως ήθελε να «ανανεώσει» το μήνυμα του προς τους στρατιωτικούς και την πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου.

(Ε.Τ. - ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ)
(Σ.Λ.)

1 σχόλιο:

στ@βεντο είπε...

Όσοι δημόσιες υπηρεσίες δεν προβλέπονται θα καταργηθούν και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν.
Ας μας δείξει τον δρόμο ο κύριος Πάγκαλος !!! Από πότε προβλέπεται θέση αντιπροέδρου στην Κυβέρνηση ; Ένας καλοπληρωμένος δημόσιος υπάλληλος είναι και αυτός με τεράστιους λογαριασμούς τηλεφώνου και "βόλτες" πέρα δώθε με ελικόπτερα και αεροπλάνα της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Δεν τα φάγαμε μαζί κύριε μου !!! γιατί εμείς τα αεροπορικά μας εισιτήρια και τους λογαριασμούς του τηλεφώνου μας τους πληρώνουμε κανονικά !!!