Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος στα ΜΑΤ και στα δακρυγόνα, Στελέχωση της Δικαστικής Αστυνομίας

Τέρμα τα ΜΑΤ και η χρήση δακρυγόνων στις διαδηλώσεις υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί κυβέρνηση. Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα για την δημόσια διοίκηση και την ασφάλεια η Σοφία Σακοράφα είπε ότι θα υπάρξει ενίσχυση της πραγματικής αποστολής της αστυνομίας, που είναι η προστασία του

πολίτη.

Και πρόσθεσε ότι θα γίνει “απαγόρευση της οπλοφορίας κατά την αστυνόμευση διαδηλώσεων και συλλαλητηρίων. Διάλυση των Μ.Α.Τ.- Υ.Μ.Ε.Τ. και απαγόρευση χρησιμοποίησης άλλων ειδικών δυνάμεων για την καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων. Ένταξη των ειδικών μονάδων στα αστυνομικά τμήματα, με ταυτόχρονη δημιουργία υπηρεσιών αντιμετώπισης κρίσεων (φυσικές καταστροφές, ακραία εγκληματικότητα και βία). Άμεση απόσυρση απαγορευμένων- επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία χημικών και υλικών”.

Σε ότι αφόρα το δημόσιο η κ.Σακοράφα είπε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο τομέα παρά μόνο σε περιπτώσεις βαρέων πειθαρχικών και ποινικών παραπτωμάτων, που επισύρουν την ποινή της απόλυσης κατά το Πειθαρχικό Δίκαιο.

Τί λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το κρίσιμο ζήτημα της Ασφάλειας.


Στρατηγικός μας στόχος ο σεβασμός του συνταγματικά προστατευόμενου δικαιώματος στην ασφάλεια κάθε ανθρώπου στην Ελληνική Επικράτεια. Η πρόληψη, η αποτροπή και η δίωξη του εγκλήματος σήμερα απαιτούν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με σύγχρονη οργάνωση και εξοπλισμό, υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και αξιοκρατική- εξορθολογισμένη κατανομή ρόλων και αρμοδιοτήτων. Απαιτούν ακόμη πλήρη αξιοποίηση των ικανοτήτων, της κατάρτισης και εξειδίκευσης των ανθρώπινου δυναμικού που στελεχώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Επαναπροσανατολισμός της αντεγκληματικής στρατηγικής, αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας, με σεβασμό στα συνταγματικά δικαιώματα και αποφυγή επικοινωνιακών -αναποτελεσματικών επιχειρήσεων εναντίον αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Εκσυγχρονισμός και εκδημοκρατισμός των Σωμάτων Ασφαλείας, με κατοχύρωση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας.

Επιλογή της Ηγεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας με σύγχρονες, δημοκρατικές- αξιοκρατικές διαδικασίες, που θα βασίζονται στα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους και θα εγκρίνονται από αρμόδια διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή, που θα στηρίζει και θα ελέγχει το έργο τους.

Ενίσχυση της πραγματικής αποστολής της αστυνομίας, που είναι η προστασία του πολίτη.

Απαγόρευση της οπλοφορίας κατά την αστυνόμευση διαδηλώσεων και συλλαλητηρίων. Διάλυση των Μ.Α.Τ.- Υ.Μ.Ε.Τ. και απαγόρευση χρησιμοποίησης άλλων ειδικών δυνάμεων για την καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων. Ένταξη των ειδικών μονάδων στα αστυνομικά τμήματα, με ταυτόχρονη δημιουργία υπηρεσιών αντιμετώπισης κρίσεων (φυσικές καταστροφές, ακραία εγκληματικότητα και βία). Άμεση απόσυρση απαγορευμένων- επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία χημικών και υλικών.

Αξιοκρατικές διαδικασίες ένταξης- πρόσληψης σε όλους τους κλάδους των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποχρεωτικότητα Πανελλαδικών Εξετάσεων/Α.Σ.Ε.Π.

Διαρκής θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, σύμφωνα με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους και τις υψηλές απαιτήσεις της ασφάλειας και της πολιτικής προστασίας.

Καθιέρωση αντικειμενικού συστήματος κρίσεων και προαγωγών, χωρίς κομματικά κριτήρια και πελατειακές σχέσεις

Διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων αστυνόμευσης από την προανακριτική λειτουργία και από την υποβοηθητική προς τη Δικαιοσύνη αρμοδιότητα. Στελέχωση της Δικαστικής Αστυνομίας.

Ως προς τη Δημόσια Διοίκηση και τις Σχέσεις Κράτους και Πολίτη- Κοινωνίας

Στρατηγικός μας στόχος είναι η δημόσια διοίκηση και το Δημόσιο συνολικά να υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες και το δημόσιο συμφέρον. Ταυτόχρονα η καταπολέμηση της διαφθοράς και ο κοινωνικός έλεγχος αποτελούν κρίσιμες προτεραιότητες.

Εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων. Καμία απόλυση στο Δημόσιο Τομέα, παρά μόνο σε περιπτώσεις βαρέων πειθαρχικών και ποινικών παραπτωμάτων, που επισύρουν την ποινή της απόλυσης κατά το Πειθαρχικό Δίκαιο.

Απομάκρυνση των εστιών διαφθοράς και πολιτικής παρέμβασης στη δημόσια διοίκηση, που υπονομεύουν τις προσπάθειες και τις δυνατότητες της πλειονότητας όσων εργάζονται με αφοσίωση και ευσυνειδησία στον δημόσιο τομέα. (λχ. απομάκρυνση της στρατιάς υψηλόμισθων συμβούλων και των διορισμένων γενικών διευθυντών).

Καμία χάραξη κρατικής πολιτικής χωρίς την συμμετοχή, τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην εκτέλεση, των ενδιαφερομένων- επηρεαζομένων- αρμόδιων φορέων ή συλλογικοτήτων. (λχ. ρυθμίσεις για την αναπηρία χωρίς τους αντίστοιχους φορείς, μεταναστευτική πολιτική χωρίς μεταναστευτικές οργανώσεις, κινήματα στήριξης, την Ύπατη Αρμοστία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, ασφάλεια χωρίς τους συλλογικούς φορείς των σωμάτων ασφαλείας και των κινημάτων πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών κοκ).

Διαμόρφωση - αναθεώρηση των οργανογραμμάτων με συλλογικές διαδικασίες σε όλους του κλάδους, φορείς και επίπεδα της Δημόσιας διοίκησης και πιστή τήρησή τους. Έλεγχος όλων των διαδικασιών από εργαζόμενους και πολίτες.

Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων που θα προκύψουν από τα νέα οργανογράμματα, για την εξασφάλιση επαρκούς πολιτιστικής, εκπαιδευτικής, ιατροφαρμακευτικής, νοσηλευτικής- νοσοκομειακής κάλυψης και ακώλυτης συγκοινωνιακής πρόσβασης σε κάθε σημείο της Επικράτειας. Καμία πρόσληψη εκτός Α.Σ.Ε.Π.

Εφαρμογή και εκτέλεση όλων των αποφάσεων της Διοίκησης και της Δικαιοσύνης. Διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου για την κατάργηση δυνατότητας καταχρηστικής συμπεριφοράς της Διοίκησης, προς αποφυγή εφαρμογής της νομοθεσίας και των εκτελεστών αποφάσεων.

Διαρκής επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού για την εύρυθμη – αποτελεσματική και αξιοκρατική λειτουργία της κρατικής μηχανής καθώς και για την κάλυψη των αναγκών του πολίτη.

Αναλυτικό «πόθεν έσχες» ιδίως στις υπηρεσίες που διαχειρίζονται χρηματοδοτικά προγράμματα και σχέσεις με το κοινό.

Δημιουργία ειδικού τμήματος Οικονομικού Ελέγχου για τον έλεγχο και την καταπολέμηση της «παράνομης εργασίας» και της εισφοροδιαφυγής".
http://www.bloko.gr/

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επαναφορά του Λιμενικού Σώματος στο ΥΕΝ και αναβάθμισή του

· Το Λιμενικό Σώμα επανέρχεται στο ανασυσταθέν Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

· Αναδιοργανώνεται και αναβαθμίζεται, ώστε να ασκεί με αποτελεσματικότητα το σημαντικό του έργο για την ακτοπλοΐα, για την προστασία του περιβάλλοντος, για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, την προστασία των θαλασσίων συνόρων, την ειδική και γενική πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος στις ελληνικές θάλασσες, στα παράλια και στους λιμένες.

· Η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος συμμετέχει αυτοδικαίως στο νεοσύστατο Γενικό Επιτελείο Σωμάτων Ασφαλείας και Υπηρεσιών (ΑΓΕΣΑΥ), το οποίο έχει την ευθύνη για το Νέο Δόγμα Εσωτερικής Ασφάλειας.
----http://www.pealsgr.blogspot.gr/2012/06/blog-post_04.html#more

Ανώνυμος είπε...

προβλέπω πάλι σφαγή ,μεταξύ μας ........

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΒΛΕΠΕΙΣ ΣΦΑΓΗ ΣΥΝΑΔΦΕΛΦΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΧ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ν.Δ.ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ.ΣΑΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΙ,ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΟΥ??ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ ΝΑΞΕΡΟΥΜΕ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τσίπρας: «Μαζί με τους μετανάστες, να έρθουν και οι οικογένειες τους»

Αν σκοπεύει να διαλύσει τα ΜΑΤ και να αφοπλίσει την Αστυνομία:
«Θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται η Αστυνομία να οπλοφορεί όταν περιφρουρεί διαδηλώσεις. Δεν είναι παράλογο. Ούτε είναι παράλογο το να πάψει η χρήση χημικών που απαγορεύονται από διεθνείς συνθήκες. Και επίσης δε χρειάζεται να έχουμε γιγάντιες ειδικές μονάδες με αποκλειστική αποστολή να δέρνουν».

http://now24.gr/%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%AD%CF%81/

Ανώνυμος είπε...

Aν νομιζετε οτι ο Τσιπρας θα σας σωσει τοτε iq 0 .Για τους αλλους δεν λεω κατι , τους ειδαμε......Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ .........

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΞΥΔΑΚΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΓΙΗΝΟΙ.Ο ΛΑΟΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΧΟΡΤΑΣΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ.ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΟ ΕΞΑΛΟΥ ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΗΛΟΥΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Σε νέα αλλαγή πλεύσης όσον αφορά στο χειρισμό του Μνημονίου προβαίνει ο Αλ. Τσίπρας, ώστε να απαλύνει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί στην Ευρώπη και να μπορέσει ταυτόχρονα να προσεγγίσει στην τελική ευθεία προς τις κάλπες αναποφάσιστους ψηφοφόρους που έχουν όμως ως προτεραιότητα την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Έτσι, στη χθεσινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Σπάρτη, έκανε λόγο για «επιλεκτική και μερική αναδιαπραγμάτευση» της δανειακής σύμβασης, σε συνεργασία – όπως είπε – με τους εταίρους και δίχως αυτό να ερμηνεύεται ως ρήξη με την Ευρώπη, ενώ επέμεινε
στην αποσύνδεση της εξαγγελίας του ΣΥΡΙΖΑ περί ακύρωσης του Μνημονίου με την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

Το τελευταίο θα είναι ένα ακόμη επιχείρημα που θα αξιοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές, ενώ, όπως ήδη φαίνεται και από τα τηλεοπτικά σποτ του κόμματος, θα επιχειρήσει να αναδείξει τις αντιφάσεις στις οποίες υποπίπτουν Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος όσον αφορά στο Μνημόνιο και την αναδιαπραγμάτευσή του.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας προέβη σε αλλαγή πλεύσης και στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας. Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν όσα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για «αφοπλισμό των ΜΑΤ» και την έκρηξη της εγκληματικότητας, πρότεινε χθες από τη Σπάρτη την επαναφορά του θεσμού του «αστυνομικού της γειτονιάς», προσθέτοντας ότι όλοι οι αστυνομικοί πρέπει να βγουν από τα γραφεία και τους διαδρόμους της Βουλής στους δρόμους.

Εγγυήθηκε δε «την αποκατάσταση της οικονομικής και επαγγελματικές αξιοπρέπειας του ανθρώπινου δυναμικού των Σωμάτων Ασφαλείας», πραγματοποιώντας έτσι ένα… ασυνήθιστο για την Αριστερά άνοιγμα στο συγκεκριμένο χώρο.

Ιδιαίτερα σκληρός υπήρξε, τέλος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, ύστερα από το απίστευτο περιστατικό στο τηλεοπτικό στούντιο του Antenna. Κάλεσε τους πολίτες «με την ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ να υψώσουν ασπίδα προστασίας στη Δημοκρατία και να κλείσουν την πόρτα της Βουλής σε μια ναζιστική συμμορία του κοινού Ποινικού Δικαίου».