Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Άσκηση και αυτοάμυνα στα Σώματα Ασφαλείας

Αν παραμελείς το σώμα σου, είναι σαν να παραμελείς το πυροβόλο όπλο σου. Σκέψου όμως ότι και τα δυο έχουν άμεση σχέση με την ζωή σου.

ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ

Αυτοάμυνα ονομάζεται το δικαίωμα υπεράσπισης της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας μπροστά σε απειλή ή κίνδυνο με τα διαθέσιμα μέσα της δεδομένης στιγμής.

Κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας, το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας είναι πολύ πιθανό να κληθεί να αντιμετωπίσει αρκετούς κινδύνους που απειλούν την σωματική του ακεραιότητα ή συχνά και τη ζωή του. Κλειδί για την όσο γίνεται αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων είναι η καθαρή νοητική σκέψη και η σωστή σωματική εκπαίδευση.

Στις φυσικές αντιπαραθέσεις με τους εγκληματίες και όχι μόνο, το σώμα του αστυνομικού-λιμενικού, ίσως παίξει πρωταρχικό ρόλο, ακόμη και στην ίδια του την ζωή. Ενδεχομένως, κάποια στιγμή να χρειαστεί να δώσει με αυτό πραγματική μάχη για την ζωή του, όταν τα αλλά του όπλα δεν θα αποτελούν νόμιμη επιλογή ή δεν θα προλαβαίνει να τα χρησιμοποιήσει λόγο των συνθηκών που επικρατούν.

Πόσο έτοιμος είναι ο ένστολος να χρησιμοποιήσει το σώμα του ως όπλο; Πρέπει να σκεφτούμε ότι στις καθημερινές επαφές με τους υπόπτους, όταν επιχειρήσει να τους δεσει, να τους ερευνήσει ή να εφαρμόσει μια λαβή συνοδείας, απαιτεί ται να διαθέτει δύναμη, ταχύτητα και ευελιξία, ιδιότητες που προϋποθέτουν καλή φυσική κατάσταση. Ο αγώνας του αστυνομικού-λιμενικού για την πάταξη της εγκληματικότητας συνεχίζεται και δυστυχώς δυσκολεύει με την πάροδο του χρόνου.

Εν πρώτοις, το σύγχρονο έγκλημα τείνει να γίνει ολοένα και περισσότερο οργανωμένο και παγκοσμιοποιημένο.

Στη αντιμετώπιση των διαφόρων μορφών βίας και εγκληματικότητας καλείται ο αστυνομικός-λιμενικός, εν γένει να εφαρμόσει διάφορες μεθόδους δράσης ούτος ώστε να είναι επαρκής και αποτελεσματικός. Εργαλεία του είναι η σωστή εκτίμηση της κατάστασης, η αντίληψη και η οξυδέρκεια του, καθώς και η εφαρμογή δυναμικής συμπεριφοράς σύμφωνα με όσα επιτρέπει ο νόμος.

Η δυναμική που θα εφαρμόσει εξαρτάτε και είναι ανάλογη της σχετικής βίας που δέχεται, πρέπει όμως να έχει τέτοιο εύρος, ούτος ώστε το αποτέλεσμα να είναι θεμιτό, νόμιμο και πλήρως αιτιολογημένο και να εξασφαλίζει όσο το δυνατόν τις ζωές των εμπλεκομένων. Η δυναμική συμπεριφορά εκ μέρους των αστυνομικών-λιμενικών διακρίνεται ως παρακάτω:

α) αυστηρώς τρόπος, για την πειθώ του εγκληματία –δράστη και η επιβολή του νόμου

β) ήπια δυναμική, χρησιμοποιώντας τα χέρια του για την σύλληψη του δράστη

γ) απωθητική δυναμική, τα χέρια του για τον περιορισμό της έκνομης ενέργειας του δράστη

δ) έντονη δυναμική, για την διάλυση του πλήθους –δραστών (οχλοκρατικές εκδηλώσεις) ενεργώντας με χημικά μέσα και αστυνομική ράβδο

ε) κάθε πρόσφορο μέσο που του χορήγησε η πολιτεία π.χ όπλο κτλ.(όταν δέχεται επίθεση με πυροβόλα όπλα).

Στην δυναμική συμπεριφορά ενός αστυνομικού-λιμενικού περικλείεται ασφαλώς το κριτήριο της διασφάλισης της ζωής του και η σωματική τεχνική που θα εφαρμόσει ανάλογα, σε κάθε περίπτωση επίθεσης που δέχεται, αυτό καλείται αυτοάμυνα. Ο αυτοαμυνόμενος αστυνομικός-λιμενικός εξαρχής του επεισοδίου βρίσκεται:

α) σε κατάσταση εγρήγορσης, έτοιμος να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε απειλή

β) εκτιμά γρήγορα τον επιτιθέμενο δράστη π.χ όγκος, ύψος, σωματική ρώμη, όπλο, μαχαίρι κτλ

γ) παρατηρεί τον περιβάλλοντα χώρο και τις συνθήκες που επικρατούν όπως (ημέρα, νύχτα, άλλα άτομα)

δ) προχωρά άμεσα και δυναμικά με τα χέρια του στην ακινητοποίηση των χεριών του δράστη αφού πρώτα αποκρούσει τυχών γρονθοκοπήματα με την κατάλληλη τεχνική και επιχειρεί να φέρει τους καρπούς του δράστη όπισθεν με σκοπό να του φορέσει χειροπέδες

ε) εάν τούτο είναι δύσκολο θα προσπαθήσει συγχρόνως, χτύπημα στις κνήμες του δράστη ώστε να χάσει την ισορροπία του και να τον ρίξει στο έδαφος στ) εάν ο δράστης κρατεί μαχαίρι, η άμυνα του αστυνομικού-λιμενικού είναι να χτυπήσει βίαια και αστραπιαία στον καρπό που κρατεί το μαχαίρι

ζ) εάν ο δράστης φέρει και ενεργή με πυροβόλο όπλο το πιο φρόνιμο και αποδεκτό, που υιοθέτει πρωτίστως και η USA Marshall Operation (περί προστασίας από πυροβόλα όπλα), είναι η ταχύτατη απομάκρυνση του εμπλεκομένου αστυνομικού-λιμενικού από το σημείο, σε απόσταση ασφαλή εκ των πυρών και στην συνέχεια ενημέρωση του αρμοδίου κέντρου της υπηρεσίας του για την συλλογική και μεθοδική αντιμετώπιση του επεισοδίου.

Βασικό ρόλο στην πάταξη της εγκληματικότητας καθώς και στην αυτοπροστασία του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας είναι τόσο η θεωρητική εκπαίδευση όσο και η άρτια φυσική κατάσταση του.

Με τον όρο φυσική κατάσταση εννοούμε το άθροισμα των σωματικών ικανοτήτων όπως-αντοχή, δύναμη, ταχύτητα, ευκαμψία. (Η φυσική κατάσταση διακρίνεται σε γενική και ειδική.

Η Γενική φυσική κατάσταση σχετίζεται με την λειτουργία του καρδιοαναπνευστικού συστήματος , ενώ η ειδική φυσική κατάσταση περιορίζεται στην ανάπτυξη συγκεκριμένων ικανοτήτων σε ένα άθλημα.)

Επομένως αν ένας άνθρωπος διαθέτει τις ιδιότητες αυτές σε ικανοποιητικό βαθμό, τότε μπορούμε να πούμε ότι βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση.

Η κάθε μια από αυτές αποκτάται, αναπτύσσεται και διατηρείται με συγκεκριμένες ασκήσεις προπόνησης, από τις οποίες άλλες μπορεί να επηρεάζουν μερικές από αυτές, ενώ κάποιες να τις επηρεάζουν όλες.

Εσύ διαθέτεις τις ιδιότητες αυτές; Μπορείς να τρέξεις με εντόνους ρυθμούς, σε μια πεζή καταδίωξη και να διατηρήσεις τις δυνάμεις σου για σωματική παλη, όταν θα πιάσεις ύποπτο; Άρχισε λοιπόν να γυμνάζεσαι και αν, ήδη το κάνεις μην το σταματήσεις. Αν παραμελείς το σώμα σου ,είναι σαν να παραμελείς το πυροβόλο όπλο σου. Σκέψου όμως ότι και τα δυο έχουν άμεση σχέση με την ζωή σου.

Δυστυχώς οι περισσότεροι αστυνομικοί-λιμενικοί μετά την αποφοίτηση τους από την σχολή παραμελούν την φυσική τους κατάσταση, παύουν να ασκούνται δεν ξεκουράζονται πλήρως, δεν τρέφονται σωστά, καπνίζουν, με αποτέλεσμα να στερούνται βασικές κινητικές δεξιότητες, καθώς και να μην έχουν το σωστό σωματικό βάρος. Εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα άθλησης στην υπηρεσία τους κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας, θα πρέπει να ασκούνται σε γυμναστήρια, αθλητικούς συλλόγους, αθλητικά κέντρα κτλ.

Ακόμη πρέπει να αναφέρω ότι τα τελευταία χρόνια στα προγράμματα σπουδών των παραγωγικών σχολών των σωμάτων ασφαλείας έχει ενταχτεί το μάθημα της αυτοάμυνας και της αυτοπροστασίας, όπου διδάσκουν καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδικότητα πολεμικών τεχνών καθώς και αστυνομικοί-λιμενικοί τελειόφοιτοι του τμήματος φυσικής αγωγής και αθλητισμού, με αντίστοιχη ειδικότητα.

Επιβάλλεται επίσης η εκπαίδευση τους να είναι ποικιλόμορφος, να μην περιορίζεται στην καθιερωμένη σωματική άθληση αλλά και σε άλλες μορφές άσκησης όπως είναι η πολεμικές τέχνες πχ taekwondo, karate, judo. Σημαντικό ρόλο στο να ξεκινήσει ο ασκούμενος να αθλείται είναι το να διαλέξει το σωστό πρόγραμμα κινητικών δεξιοτήτων.

Πρέπει να φροντίσει να ξεκινήσει προοδευτικά, αυξάνοντας σταδιακά την ένταση, την αντίσταση και τις επαναλήψεις των ασκήσεων, η προθέρμανση είναι σημαντική πριν το βασικό πρόγραμμα, διότι προετοιμάζει το σώμα για τις ασκήσεις που θα ακολουθήσουν και μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού.

Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει η αποθεραπεία-αποκατάσταση, η οποία επαναφέρει το σώμα στη φυσιολογική του κατάσταση μετά την έντονη άσκηση. Περιλαμβάνει ασκήσεις με φθίνουσα ένταση και μπορεί να κλείσει με εύκολες διατάσεις.

Ένα ενδεικτικό πρόγραμμα άσκησης είναι η κυκλική προπόνηση όπου είναι ένας τέλειος τρόπος για την πολλαπλή εξάσκηση της φυσικής κατάστασης. Μέσα σε έναν κύκλο 8-10 σταθμών-ασκήσεων γίνεται εξάσκηση διαφόρων μυϊκών συστημάτων. Μαζί με το πολλαπλό δυνάμωμα των μυών, δυναμώνουν και εξασκούνται το κυκλοφορικό και αναπνευστικό σύστημα. Η κυκλική προπόνηση γίνεται ως εξής: ο αθλητής ξεκινά την προπόνηση του με κάποια άσκηση που γυμνάζει μια περιοχή του σώματος του και την επαναλαμβάνει συνεχώς μέχρι να συμπληρώσει χρόνο 30 δευτερόλεπτων.

Μετά από 30 δευτερόλεπτα διαλλείματος, εκτελεί άλλη άσκηση, που γυμνάζει άλλη περιοχή στο σώμα του, επίσης για 30 δευτερόλεπτα, κτλ μέχρι να συμπληρώσει 8-10 ασκήσεις με τους ανάλογους σταθμούς διαλλείματος. Με τον τρόπο αυτό η καρδία αναγκάζεται, κάθε φορά να στέλνει αίμα σε διαφορετική περιοχή του σώματος, με επακόλουθο να δυναμώνει, εκτός από το μυϊκό και αναπνευστικό σύστημα και το κυκλοφορικό, επειδή ο καρδιακός παλμός ανεβαίνει και κατεβαίνει σε ίδια χρονικά διαστήματα.

Εν κατακλείδι πρέπει να προσπαθήσει ο ένστολος για την βελτίωση της φυσικής του κατάστασης και των τακτικών επιβίωσης στο δρόμο, γιατί από αυτό εξαρτάται η ζωή του, η ζωή των συναδέλφων και η ζωή των αθώων πολιτών που καλείται να προστατεύσει.



Πίνακας 1.

Βασικά στοιχεία αυτοάμυνας και μυϊκής ενδυνάμωσης

• Η εκμάθηση τακτικών αυτοάμυνας και αποκλιμάκωσης

• Σωστή εκμάθηση απλών και αποτελεσματικών τεχνικών

• Προπόνηση σε σενάρια επιθέσεων (άοπλες, ένοπλες, πολλαπλών αντιπάλων)

• Προηγμένες τεχνικές σύλληψης και καθήλωσης

• Μυϊκή ενδυνάμωση με ασκήσεις σωματικού βάρους

• Εκμάθηση νομικού πλαισίου αυτοάμυνας πάνω σε καταστάσεις αυτοάμυνας

• Ψυχολογική προετοιμασία για επιθέσεις (ψυχολογία θύτη - θύματος)

Πίνακας 2.

ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

1. ΑΟΠΛΕΣ> ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΛΑΒΕΣ-ΛΑΚΤΙΣΜΑΤΑ Ή ΓΡΟΘΙΕΣ-ΠΙΑΣΙΜΟ-ΛΑΒΕΣ ΠΝΙΓΜΟΥ-ΕΔΑΦΟΣ

2. ΕΝΟΠΛΕΣ > ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ-ΜΕ ΡΑΒΔΟ- ΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΟ ΟΠΛΟ



Βιβλιογραφία:

1. Προσωπικές πανεπιστημιακές σημειώσεις

2. Προσωπικές σημειώσεις, ως εκπαιδεύτρια στη σχολή Αξιωματικών Ελληνικής αστυνομίας στο μάθημα της αυτοάμυνας-αυτοπροστασίας

3. Αστυνομική αυτοάμυνα, Ηλίας Λίακος, Αθήνα 2000

4. Η επιστήμη της σωματικής άσκησης και της αυτοάμυνας, Τσούμος-Τσιτσιανόπουλος

5. Τακτική των USA Marshalls στο αντικείμενο «Επιβίωση από πυροβόλα όπλα»



Λ/Φ Μουρκογιάννη Δ. Ελένη / elmourko@yahoo.com

Msc Μοριακής και εφαρμοσμένης φυσιολογίας Ιατρικής Αθηνών

Υποψήφια διδάκτωρ ιατρικής Αθηνών Πρώην Καθηγήτρια Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομία, Ειδικών Φρουρών

neaplefsi.gr

48 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ. ΤΙ ΛΑΒΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ , ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!?
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Εκει συναδερφε θα τον αντιμετωπισεις με το οπλο που σου χρεωνει η Υπηρεσια!!!!ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΕΙΣΤΕ? ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

TI ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΡΑΜΠΑΛΑΣ ΒΛΕΠΩ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΛΛΕΣ 5 ΜΟΝΑΔΕΣ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΝΙΓΕΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΠΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΕΙ ΦΤΑΣΑΜΕ.ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ, Η ΑΝΕΡΓΕΙΑ, Η ΑΝΕΧΕΙΑ, Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ,ΤΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΓΕΝΑΕΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Ε ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΝΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ.ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΝΑ ΠΛΑΚΩΝΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.ΠΡΟΣΕΧΩΣ.....

Ανώνυμος είπε...

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ...ΠΕΡΙΕΡΓΑ.
ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ.........

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ Φ ΣΤΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΑΛΣ ΓΡΑΦΟΥΝ. ΡΕ ΕΝΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΥΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΠΕΑΛΣ ή ΠΟΕΠΛΣ
Ο ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

KAI ESEΝΑ ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΆΖΕΙ????? ΣΥΜΒΟΥΛΆΤΟΡΑ ΣΕ ΒΑΛΑΝΕ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ...???????? ΡΕ ΔΕ ΒΓΑΊΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟΥΚΙ ΣΑΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΜΕΊΝΕΙ, ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΡΥΜΜΈΝΟΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΤΕ ΩΣ ΠΕΑΛΣ ΕΟΤΕ ΩΣ ΜΕΛΗ ΑΠΛΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΤΕ ΩΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΑΦΑΝΤΟΙ ΜΑΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΤΑΙ ....... ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΜΑΛΑΚΕΣ" ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΊΑ ,ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΎΝΤΑΣ ΜΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥΛΑΤΕ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ........ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΟΤΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΘΊΣΤΕ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ .......ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΠΑΡΝΗΘΕΊ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΑΣ .........ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΝΒΕΙ ΓΥΡΩ ΣΑΣ .....ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ .....ΑΒΟΥΛΑ ΟΝΤΑ ....ΝΤΟΥΡΑΣΕΛ...ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ Ο ΣΠΚ ΕΧΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ......ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΥΡΙΕ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΟΠΩΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ..... ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ....ΣΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ...

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρα τα λεει ο 10:24:00 μμ . Μας εχουν φαει οι απαιτησεις , το γιατι αργησες ενα λεπτο το πρωι αλλα οτι φευγεις 2 ωρες μετα τις 1530 κανεις δεν λεει μπραβο , το οτι παμε στον πορο με χρηματα που στερουμε απο εμας και τις οικογενειες μας δεν νοιαζει κανεναν , οτι εχουν κλεισει συναδελφοι 9 χρονια στα σκαφη και η δικιμων εχει 3 καπετανιους δεν νοιαζει κανεναν , το οτι εχουμε απο 5-6 επιτροπες ο καθενας στο κεφαλι δεν νοιαζει κανεναν , οτι σταματησαμε τα παιδια μας απο τα φροντηστηρια δεν νοιαζει κανεναν , οτι φαγαμε απο 10 χρονια παραπανω άγχους στο κεφαλι δεν νοιαζει κανενα , οτι εχει πεσει ο μισθος μας 500 ευρω κατω μεσο ορο δεν νοιαζει κανενα , οτι θα γινουν μεταθεσεις παλι το φθινοπορο δεν νοιαζει κανενα , οτι δεν μπορουμε να παρουμε ουτε ασπιρινι δεν νοιαζει κανενα ..........ολοι αυτοι που δεν τους νοιαζει χτιζουν ομως καριερες στην πλατη μας και εχουν εξασφαλισει το εφαπαξ τους και στα 50 τους γινονται αρχηγοι και συνταξιουχοι και εως τοτε κανουν το χομπυ τους στο σωμα εις βαρος μας και εις βαρος του σωματος ..........ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Η ΠΕΑΛΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ...ΜΠΡΑΒΟ

Ανώνυμος είπε...

Την ώρα που κανείς δεν γνωρίζει τις πραγματικές συνθήκες του θανάτου του 43χρονου Αλβανού ληστή στην Παιανία, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ετυμηγορία σύμφωνα με την οποία ο Έλληνας που αντιστάθηκε στον ληστή που απειλούσε να σκοτώσει τη μάνα του είναι ... δολοφόνος!
Έτσι μιλάει για "δολοφονία αλλοδαπού" για την οποία ευθύνεται η ...
διάλυση της Παιδείας (φαίνεται έπρεπε να στείλουμε στο σχολείο τον Αλβανό ληστή), στη διάλυση της υγείας (λέτε να τσαντίστηκε ο ληστής επειδή δεν έβρισκε φάρμακα και άρχισε να ληστεύει;), του κοινωνικού κράτους (μήπως του έκοψαν το επίδομα του ληστή;) "και ως τέτοιο φαινόμενο που οφείλεται στους παραπάνω λόγους, πρέπει να καταπολεμηθεί με ριζική αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής" καταλήγει η ανακοίνωση.
Δηλαδή αν καταλάβαμε καλά, ο Έλληνας πολίτης που θα του σκότωναν τη μάνα, είναι δολοφόνος και ο Αλβανός έγινε ληστής επειδή δεν υπάρχει κράτος στην Ελλάδα!

Υ.Γ.: Αλήθεια, πόσα χρόνια ακόμα θα περιμένουμε να εκδώσει ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ για την δολοφονία από κουκουλοφόρους των τριών ανθρώπων (τεσσάρων μαζί με το άτυχο μωρό που κυοφορούσε η τραγική μάνα) στην Marfin της Σταδίου; Ή προηγούνται στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ οι Αλβανοί ληστές;

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΨΕΥΔΗ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΗΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ, ΚΑΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΘΑΨΕΤΕ,ΤΡΑΒΑΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΖΟΡΙ Ε.ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ.ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ ΟΣΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΥΠΟΥΛΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΖΟΡΙΖΕΣΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Η ανακοίνωση αναφέρεται σε ΟΛΑ τα sites των εφημερίδων και -κυρίως- σε γνωστά φιλοσυριζαίκικα sites όπως tvxs και zougla. Έχει γίνει τόσος ντόρος και αν η ανακοίνωση ήταν ψευδής, ο ΣΥΡΙΖΑ θα το ανακοίνωνε.

Εξάλλου, στην ιστοσελίδα του η επιλογή "ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ" είναι ανενεργή. Αν δεν αναρτούν δηλαδή τα δελτία, εμείς φταίμε;

Τέλος, αν θες να δεις ενδιαφέροντα links, δες αυτό και πες μας τη γνώμη σου, αν έχεις το θάρρος
youtu.be/fdPPEbgi070

Ανώνυμος είπε...

ΠΩ ΠΩ ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ,ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΔΩ ΚΑΘΑΡΑ.ΡΕ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ, ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΕΦΕΥΡΕΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΤΟΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΑΛΣ...Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ. ΧΑ ΧΑ. ΧΑ...Ο ΠΑΣΣΑΚΟΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΠΑΧΑΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΣΣΑΚΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΠΑΧΑΛΟ ..... ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΜΠΑΧΑΛΟ ,ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ......

Ανώνυμος είπε...

Φιλε για αυτο δεν πηγε στην Ιαπωνια ; γιατι ξερει τι του γινεται;

Ανώνυμος είπε...

ΔΑΣΚΑΛΕ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΜΠΑΧΑΛΟ ΛΕΕΙ Ο "ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ "....ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΗ ΦΑΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΣΤΕΝΑΧΏΡΙΑ.....ΠΛΑΚΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

Αφού λοιπόν, κ. Παναγιώτη Τσιάνο εσείς αναλαμβάνετε την ευθύνη για όλα, απαντήστε δημόσια γιατί δεν περιλαμβάνομαι ως αρμόδια ναυτιλιακή συντάκτρια στην αποστολή των ανακοινώσεων σας και γιατί παραλείπετε συστηματικά το peiratiko reportaz, ενώ την ίδια ώρα σε blog φίλου αστυνομικού συντάκτη στέλνετε όλες σας τις ανακοινώσεις...
Βεβαίως, τις ανακοινώσεις σας τις δημοσιεύουμε, παρά τον αποκλεισμό, που μας κάνετε!
Η ΠΕΑΛ.Σ μας στέλνει τις ανακοινώσεις της, όπως και οι Ενώσεις σας στην Περιφέρεια.

Έχει γίνει κάποιο λάθος;

ΕΊΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛ.Σ;

ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ;

Αναμένουμε την απάντησή σας, κ. Π.Τσιάνο...


ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ www.peiratikoreportaz.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΚΠΡΌΣΩΠΕ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΟΥ .......ΠΟΥ Παρά τη σθεναρή Σας αντίσταση εκει στην ΠΟΕΠΛΣ να κάνΕτε δημόσιο διάλογο μέσω των blogs...... απαντήσατε !!!!!....τι αλλο θα δουμε ρε παιδια σε αυτη τη ζωη .....

Ανώνυμος είπε...

"Φίλε" 3:59:00 μμ δεν ξέρω αν τσιμπάει ο Τοτός, αλλά κάποιοι προβληματίζονται από την προοπτική να έχουν φιλότουρκο υπουργό παιδείας και φιλοπακιστανό υπουργό δημοσίας τάξεως. Επί της ουσίας όμως δεν απαντάς. Όπως θα το κάνεις κοκοκο και το επόμενο βιντεάκι του Ιφικράτη Αμυρά, στελέχους του Σύριζα: http://youtu.be/tLdUsANz1W4

Με αυτόν τον τυπάκο που ανοιχτά προπαγανδίζει κλοπές σε τράπεζες, επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, αρπαγή όπλων και ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ δεν θα ασχοληθεί κανένας εισαγγελέας;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε φιλαράκο, ωραία δεν τα λέει ο Αμυράς; Να δεις που θα γίνει και Υπουργός Δημοσίας Τάξεως μια μέρα! Φαντάσου να έρθει επιθεώρηση στο Λιμεναρχείο και να τον προσέχεις μη σουφρώσει κανα όπλο! :)

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ Ο ΤΟΤΟΣ KEEP WALKING ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΠΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΤΟ ΕΧΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΤΣΙΜΠΗΣΩ.

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου Τοτέ! Βιντεάκι; Έχω, έχω:
http://youtu.be/1LNo2I-KKcQ

Τι είναι το σύνταγμα των Κορυσχάδων; Ήταν το ψήφισμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΕΑΜ της 27ης Μαΐου του 1944, το οποίο αποτέλεσε την πολιτική βάση της απόπειρας ένοπλης κατάληψης της εξουσίας τον Δεκέμβριο του 1944 από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ! Ας δούμε τι έλεγε στο άρθρο 8:

Αρθρο 8. – Ο πρωταρχικός σκοπός και ο γνώμονας για την άσκηση όλων των εξουσιών είναι ο απελευθερωτικός αγώνας του έθνους. – Το Εθνικό Συμβούλιο, η ΠΕΕΑ, οι ένοπλοι και άοπλοι πολίτες υπηρετούν πριν απ’ όλα το σκοπό αυτό.

– Ο Εθν. Στρατός ΕΛΑΣ, είναι το ένοπλο τμήμα του έθνους, που μάχεται για την απελευθέρωση της πατρίδας και τις ελευθερίες του λαού.

Όλα αυτά το 1944 μπορεί να είχαν νόημα, αλλά το ερώτημα είναι κατά πόσο "η ιερή σκυτάλη του ψηφίσματος των Κορυσχάδων", έχει να μας πει κάτι σήμερα; Πάμε για ένοπλο αντάρτικο; Σε περίπτωση εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ και μετά τον αφοπλισμό της αστυνομίας θα αναλάβουν ένοπλοι κομματικοί φρουροί την ασφάλεια κατά το κομματικό δοκούν;

Ανώνυμος είπε...

Και δες κι αυτό το βιντεάκι επίσης:
http://www.periothiko.com/2012/06/blog-post_6703.html

Αυτός ο ψυχασθενής είναι ο ιδεολογικός φάρος του Τσίπρα; Έλεος ρε παιδιά...

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ Ο ΤΟΤΟΣ ΚΕΕΠ WALKING ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΠΕΙΘΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ,ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΑΚΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΝΤΑΡΤΗΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ, ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙ, ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΣΤΩ ΕΝΤΕΛΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Τοτέ. Τον Καμμένο τον έχω χ.σμένο, όπως και όλους όσους μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια. Σού έχω όμως άλλο ένα βιντεάκι με τις κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ, μπας και πειστείς ότι και αυτοί είναι εξίσου καραγκιόζηδες με τους υπολοίπους.
http://youtu.be/E1DtQIFgGzg

Ο υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Τσίπρα αναιρεί τα περί καταγγελίας και μιλά για ... συζήτηση και διαπραγμάτευση!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΡΑΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩΓΙΗΝΟΙ ΕΛΑΒΑ ΜΥΝΗΜΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ, ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ,ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΓΙΗΝΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.

Ανώνυμος είπε...

Έλα, η ειρωνία για να λειτουργήσει πρέπει να χρησιμοποιείται σε μικρές δόσεις. Η κατάχρησή της δείχνει νευρικότητα και έλλειψη επιχειρημάτων και ως εκ τούτου σε εκθέτει, μικρό τσιπράκι.

Υ.Γ. Δεν μας είπες, πως σου φάνηκε ο Ζίζεκ; Ειλικρινά, θέλω να ξέρω αν συμφωνείς με τις κρεμάλες και την τρομοκρατία που διακυρήσσει...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΣΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΟΥ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Onh1QTdczXM

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΛΕΟΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΑΠΡΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΜΟΝΙΟΥ.
Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ.
Ο ΛΟΓΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΑΓΛΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ,ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ,ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.
Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ.

ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ,ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ,ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ,ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ.............................

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΤΕΙΣ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

http://olympia.gr/2012/06/11/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B2%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84/

ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ

http://olympia.gr/2012/06/10/%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B1%CF%80/

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝΕ.ΘΑ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝΕ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ;ΘΑ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ;ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩ.ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ;

Τελευταία ευκαιρία σήμερα για 1.000.000 οφειλέτες του Δημοσίου να υπαχθούν σε ρύθμιση ώστε να μην έρθουν αντιμέτωποι με με κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

Με τα έσοδα των κρατικών ταμείων κάτω από το... μηδέν ο στόχος είναι από τις οφειλές των ιδιωτών να εισπραχθούν το επόμενο διάστημα και το πολύ ως το τέλος του χρόνου τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Έτσι ξεκινάει ένα πραγματικό σαφάρι και έχει ήδη δοθεί εντολή να κατάσχεται το 25% του μισθού, της σύνταξης ή οποιουδήποτε άλλου βοηθήματος, για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών. Παράλληλα ξεκινούν οι κατασχέσεις ενοικίων, αυτοκινήτων, τραπεζικών λογαριασμών κλπ. Εάν μάλιστα το χρεών ξεπερνάει τις 5.000 ευρώ, τότε ασκείται άμεσα ποινική δίωξη κατά του οφειλέτη.

Όσοι επιλέξουν τη ρύθμιση μπορούν να εξοφλήσουν εφάπαξ και να απαλλαγούν από το σύνολο των προσαυξήσεων ή με 2 έως 24 δόσεις που υπό προϋποθέσεις μπορεί να φθάσουν μέχρι και τις 60 με απαλλαγή από τις προσαυξήσεις από 25% έως 90%.

Το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 100 ευρώ.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΟΣΗ ΛΑΣΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΛΕΡΩΝΕΤΕ ΚΕΕΠ WALKING.....

Ανώνυμος είπε...

Ποιά λάσπη; Μπορείς από όσα γράφτηκαν να επισημάνεις ΕΝΑ ψέμμα; Με το να παίζεις συνέχεια την ίδια κασέττα γίνεσαι καταγέλαστος και εκτίθεσαι. Η μόνη σου απάντηση σε ότι λένε οι άλλοι είναι ότι λασπολογούν και συκοφαντούν. Κόφτο πιά, δεν είμαστε όλοι ηλίθιοι φανατικοί.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ.....

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΕΜΠΟΡΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ KEEP WALKING.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΒΑΛΤΟΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟΙ ΒΕΒΑΙΑ,ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ Ο ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ (ΑΥΤΟΣ Ο ΦΤΙΑΧΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΛΟΓΩ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΩΣ ΠΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ)ΜΟΙΑΖΕΙ ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥΓΛΩΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΙΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΥΓΛΩΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΤΡΑΜΠΑΡΙΦΑΣ ΕΙΣΑΙ, ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ ΤΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ,ΑΙΝΤΕ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΑ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ κ.ΠΟΠΗ ......k. Γ.Γ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ , ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ????????ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΑΣ ΕΣΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ , .....

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ..... ΘA ΚΡΎΒΕΤΑΙ.....Ο κ. Γ.Γ της ΠΕΑΛΣ

Ανώνυμος είπε...

ενώ εσύ ανώνυμε .....δεν κρύβεσαι ????

Ανώνυμος είπε...

μακακιες λετε ολοι .....αλλη φορα να διαβάζεται καλύτερα και σφαιρικα ....αλλάξτε θεμα εκθέτετε τους εαυτους σας καποιοι.....που νομίζεται οτι βρηκατε καθαρο πατημα να τα χωσετε.......

Ανώνυμος είπε...

kai esy ti eisai kolitos to g.g ths peals .??????