Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Άρθρο του κ. Γιάννη Πλακιωτάκη
Βουλευτή Λασιθίου της ΝΔ και Τομεάρχη Ναυτιλίας

H ναυτιλία είναι η μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας. Άλλωστε, για να βγούμε από την κρίση χρειάζεται ανάπτυξη και ανάπτυξη χωρίς ναυτιλία δε μπορεί να υπάρξει, εφόσον αποτελεί συγκριτικό μας πλεονέκτημα.

Μόνο την τελευταία δεκαετία τα έσοδά της ξεπέρασαν τα 150 δις Ευρώ, ενώ οι δυνατότητές της είναι απεριόριστες.

Αποτελεί, επομένως, πεδίο πρώτης γραμμής, με οικονομικές και εθνικές προεκτάσεις, όπου οφείλουμε να μην αναλωνόμαστε σε άσκοπους πειραματισμούς και ατέρμονες πολιτικές.

Ωστόσο αυτό συνέβη τα τελευταία δυόμισι χρόνια, όταν για παράδειγμα, παρ’ όλες τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης, αλλά και την αντίθετη εισήγηση όλων των φορέων, καταργήθηκε το σχετικό υπουργείο, ενώ απαξιώθηκε ο διοικητικός του βραχίονας, το Λιμενικό Σώμα.

Οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν σε πραγματικό αδιέξοδο, σε ένα θέατρο του Παραλόγου. Δεν υπάρχει πλέον θεσμικός μανδύας που να περιβάλλει την ελληνική ναυτιλία τόσο στην πατρίδα μας, όσο και διεθνώς.

Η Πολιτεία αντί να υποστηρίζει το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, το ναρκοθετούσε, και τολμούσε να μιλά για ανάπτυξη χωρίς ανάπτυξη. Το νηολόγιο υπό ελληνική σημαία μειώθηκε δραματικά, με ανάλογη μείωση των κρατικών εσόδων.

Γι αυτό το λόγο η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή τάχθηκε κατά της κατάργησης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, υποστηρίζοντας την επανασύσταση και επανασύνδεσή του με το Λιμενικό Σώμα, δίπλα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Στις 17 Ιουνίου τελειώνουμε οριστικά με την πολιτική του που μας οδήγησε σε πραγματικό αδιέξοδο.

Με τις αναπτυξιακές ευκαιρίες να χάνονται λόγω της εικόνας διάλυσης. Η Πολιτεία οφείλει επιτέλους να επωμιστεί το ρόλο που της αναλογεί. Να είναι αρωγός της ναυτιλίας και όχι εμπόδιο.

Εμείς είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε την ελληνική σημαία και να προσελκύσουμε το ναυτιλιακό συνάλλαγμα. Γιατί γνωρίζουμε ότι κάθε πλοίο υπό ελληνική σημαία, είναι πρόσθετα έσοδα για την πατρίδα μας.

Όσο για τις λαικίστικες εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για περαιτέρω φορολόγηση της ή την επιβολή έκτακτης εισφοράς, το μόνο που θα επιτύγχανε, είναι η ολοκληρωτική καταφυγή των εφοπλιστών σε ξένες σημαίες και η απώλεια ετήσιων εσόδων που, παρά την κρίση και την λανθασμένη κυβερνητική πολιτική, ξεπερνούν –ακόμη και σήμερα- τα 7 δις Ευρώ.

Άλλωστε καιρός είναι να καταλάβουν κάποιοι ότι τα καράβια έχουν προπέλλες και έρχονται τόσο γρήγορα, όσο γρήγορα φεύγουν.

Παράλληλα ως Νέα Δημοκρατία δεσμευόμαστε να δώσουμε έμφαση στο ναυτικό επάγγελμα και συνακόλουθα τη ναυτική εκπαίδευση. Να προστατεύσουμε το υπό κατάρρευση yachting.

Να μετατραπεί ο Πειραιάς σε διεθνές ναυτιλιακό κέντρο και να εξασφαλιστεί η ναυπηγοεπισκευή. Να δώσουμε έμφαση στις λιμενικές υποδομές και στις μαρίνες.

Να εξασφαλισουμε τη βιωσιμότητα της ακτοπλοίας με κινήσεις, ενδεικτικά, όπως τον εξορθολογισμό των δρομολογίων και των φόρων υπέρ τρίτων, τη μείωση του ΦΠΑ, την αξιοποίηση του μεταφορικού ισοδύναμου, τον εκσυγχρονιμό του θεσμικού πλαισίου αναφορικά με τον ελεγκτικό ρόλο των Λιμενικών Αρχών, τη δημιουργία νέου Δικτύου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και τον καταρτισμό επιτέλους ενός πλήρους μητρώου ναυτικών.

Από την πλευρά μας έχει, ήδη, συνταχθεί το απαραίτητο Προεδρικό Διάταγμα και το οργανόγραμμα του νέου Υπουργείου, ώστε η εμπορική ναυτιλία να αποκτήσει τιμόνι ακόμη και από την επομένη των εκλογών. Δεν υπάρχει, άλλωστε, περιθώριο ούτε για μια χαμένη μέρα.

Αναφορικά με το καίριο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων έχουμε, επίσης, ξεκάθαρες θέσεις, τις οποίες θέσαμε πρώτοι πριν σχεδόν δύο χρόνια.

Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο σε κάθε περίπτωση ιδιωτικοποίησης, όπως για παράδειγμα τα λιμάνια.

Η Νέα Δημοκρατία, εν μέσω της λαικίστικης κατακραυγής από το Πα.Σο.Κ, προχώρησε στο επιτυχημένο μοντέλο της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ με την Cosco διασφαλίζοντας επενδύσεις πάνω από 3 δις ευρώ για όσο διαρκεί η σύμβαση.

Εξασφαλίσαμε, δηλαδή, με την ενοικίαση μιας μόνο προβλήτας, εγγυημένο εισόδημα 660 εκατ. Ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο της τότε χρηματιστηριακής αξίας του 75% του ΟΛΠ που κατέχει το Δημόσιο.

Παράλληλα παραμένει η μοναδική μεγάλη ξένη επένδυση στην Ελλάδα, ενώ δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας.

Έτσι πρέπει να προχωρήσουμε και τώρα. Με επωφελείς και στοχευμένες πολιτικές, όπως την αξιοποίηση του πετυχημένου προτύπου της Σύμβασης Παραχώρησης, όπου είναι δυνατό, και όχι με ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Γιατί χρειάζεται πολιτική με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι τη μικροπολιτική. Και αν υπάρχει γνώση και θέληση, υπάρχουν και λύσεις.
http://www.theseanation.gr/news/powerhouse/stin-proti.htm

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση παρουσίασε ο πρόεδρος της νέας δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς στο ΕΒΕΑ την 31 Μαΐου 2012 , ανάμεσα στα μέτρα που εξήγγειλε ήταν και η αποκατάσταση ειδικών μισθολογίων αστυνομικών, που βρίσκονται σε ενεργό υπηρεσία και - σε πρώτη φάση- των χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς-εκτός πιλότων- αλλά και για τους απόστρατους φαίνεται πως δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη. Το σημείο όμως που πρέπει να διευκρινιστεί είναι τι θα γίνει με τα όσα λέει το μνημόνιο 2 -τα 72 μέτρα του Ιουνίου- που ανάμεσα στα άλλα προέβλεπαν την μείωση κατά 12% των ειδικών μισθολογίων γιατί από ότι φαίνεται οι αστυνομικοί , οι παπάδες και οι γιατροί την γλυτώνουν και μάλλον οι στρατιωτικοί θα πληρώσουν και πάλι την νύφη.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΩΝ ΘΥΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ Ν.Δ.ΟΛΟΙ ΘΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΟΥΝ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Οι υποστηρικτές του Μνημονίου,λοιπόν, κατέθεσαν ορισμένα σημεία προς «δήθεν»
διαπραγμάτευση με τους πιστωτές μας. Είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι, που δημόσια πριν τις εκλογές του Μαΐου έλεγαν,ξεκάθαρα, ότι αλλαγές μπορούν να γίνουν μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των πιστωτών μας, της Τρόικας.

Δυστυχώς, στη φούρια τους να«διαπραγματευτούν», ουσιαστικά να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό και να υφαρπάξουν την ψήφο του στις εκλογές του Ιουνίου, «ξέχασαν» να θέσουν σε διαπραγμάτευση την παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας και την παραίτηση της χώρας από κάθε είδους ασυλία.

Το βασικότερο όλων, δηλαδή, τη βασική έννοια της ύπαρξης μας ως χώρας. Όλοι αυτοί θέλουν να«διαπραγματευτούν», αλλά ξέχασαν τα θεμελιώδη δικαιώματα μιας κρατικής οντότητας.

Γιατί είναι ξεκάθαρο στις δανειακές συμβάσεις ότι, προκειμένου να πάρουμε τα χρήματα των δανειστών μας,Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος, Παπαδήμος, παρέδωσαν χωρίς δεύτερη σκέψη την κυριαρχία της χώρας. Χωρίς να ρωτήσουν τον ελληνικό λαό, χωρίς να λάβουν καν υπόψη τους αυτά που προβλέπονται στο διεθνές δίκαιο.

Έτσι, όλη η περιουσία της Ελλάδας, δημόσια και ιδιωτική, είναι στα χέρια των δανειστών μας. Όλα τα έσοδα του κράτους μας, αυτά που στερούνται οι Έλληνες πολίτες, μεταφέρονται, μαζί με τα περιουσιακά στοιχεία, στον ειδικό λογαριασμό, η διαχείριση του οποίου είναι στα χέρια των δανειστών μας. Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει.

Την ίδια στιγμή, τα μέτρα που επιβάλλουν οι δανειστές μας, με τη σύμφωνη γνώμη και προτροπή των εγχώριων υποστηρικτών τους, οδηγούν ακριβώς στην τραγική κατάσταση τους Έλληνες πολίτες να μην μπορούν να διαφυλάξουν τις περιουσίες τους. Καλούνται να πληρώσουν φόρους,που είναι αδύνατον να πληρωθούν.

Όμως, αν έχει παραχωρηθεί η εθνική κυριαρχία και η ασυλία, τότε ο κάθε δανειστής έχει απόλυτο συμφέρον να αποτύχει το πρόγραμμα που προτείνει.

Και τα Μνημόνια έχουν αποτύχει.Το βλέπουμε, το ζούμε όλοι. Δραστική μείωση των εισοδημάτων. Οριζόντιο κόψιμο μισθών και συντάξεων. Ύφεση, λες και η χώρα είναι σε πόλεμο. Ανεργία.Εξαθλίωση. Αυτοκτονίες. Κατάρρευση της υγείας. Αδυναμία παροχής βασικών φαρμάκων με τους ασθενείς να ρισκάρουν τη ζωή τους.

Και παρά την τραγική αυτή κατάσταση, κάποιοι, επιμένουν να κρατούν την Ελλάδα χειροπόδαρα. Της έχουν στερήσει κάθε διέξοδο διαφυγής. Την γονατίζουν, ολοένα και πιο πολύ. Και όμως,μιλούν για διαπραγμάτευση.

Δεν είναι όμως το πρόβλημα μας οι«τοίχοι». Δεν θέλουν βάψιμο οι τοίχοι, το πρόβλημα είναι στα θεμέλια. Αυτά τα θεμέλια που κάποιοι φρόντισαν πολύ έντεχνα να τα υποσκάψουν, να τα απαξιώσουν.

Όμως η προσπάθεια τους απέτυχε στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Απέτυχε, γιατί εκφράστηκε, δημοκρατικά, ο αυθεντικός διαπραγματευτής των συμφερόντων του, ο ίδιος ο ελληνικός λαός.

Είναι οι πολίτες, που με τη λογική τους, απάντησαν όχι στην παραχώρηση της χώρας. Είναι οι πολίτες που ζητούν τη χώρα τους πίσω. Για να μπορέσει η σκληρή δουλειά της ανάκαμψης να ωφελήσει τους ίδιους και τις οικογένειες τους, όχι τους αδίστακτους τοκογλύφους και κερδοσκόπους.

Την πρώτη φορά, λοιπόν, που ζητήθηκε η γνώμη του κυρίαρχου ελληνικού λαού μέσω των εκλογών, το αποτέλεσμα ήταν σαφές. Και το αποτέλεσμα αυτό, κινήθηκε στο πλαίσιο που είχε θέσει αρκετά χρόνια πριν ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, το Μάιο του 1979 σε ομιλία του στο συνέδριο της παράταξης που ο ίδιος ίδρυσε:

«Υπήρξαν ασφαλώς και υπάρχουν χώρες ανεξάρτητες χωρίς Δημοκρατία, αλλά δεν υπήρξαν ποτέ και δεν θα υπάρξουν χώρες δημοκρατικές χωρίς εθνική ανεξαρτησία».

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΛΕΨΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ
ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙ.

"Όχι έναν, αλλά δυο πρώην πιστούς συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου από την εποχή της παντοδυναμίας του, έχει κοντά του ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα, ο ένας εξ΄ αυτών που έχει διατελέσει και υπουργός στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ο Αντώνης Κοτσακάς, θεωρείται άνθρωπος – κλειδί στο επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δεύτερος είναι ο πρώην διευθυντής Τύπου του πολιτικού γραφείου του κ. Τσοχατζόπουλου, Γιώργος Αγραφιώτης ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, εγκαθίσταται για τα καλά στην Κουμουνδούρου.

Σας θυμίζουμε, ωστόσο, πως δεν ενώνει μόνο αυτό τους δυο πολιτικούς, αλλά και η μειωμένη στρατιωτική θητεία του Αλέξη Τσίπρα που έγινε (με βύσμα;) βάσει του νόμου Τσοχαταζόπουλου. Κάτι που και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει παραδεχτεί δημοσίως."
http://www.parakato.gr

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΑΜΑ ΔΕΝ ΔΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΡΟΥΦΗΞΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΤΥΨΕΙΣ ΤΟΥ,ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ Η ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

"Μετεξεταστέος ο ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα Άμυνας-Εξωτερικής πολιτικής".Άρθρο-άποψη.....-"http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=14989

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΑΡΠΑ ΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

επειδη ειμαι υπέρμαχος της άποψης οτι πρεπει να ισοπεδωθούμε ως κρατος για να στηθει απο την αρχη αυτο το πραγμα..... αυτη τη φορα θα ψηφίσω σύριζα μηπως και το τελος...... γινει πιο ευκολο.....και το λεω πολυ σοβαρα και το πιστευω .

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΥΡΙΖΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

εγω απο την αλλη επειδη θελω να ακουγονται αληθειες ακομα και αν πονανε θα επιλεξω χρυση αυγη

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΚΑΤΣΕ ΑΜΑ ΔΕΝ ΔΟΥΜΕ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ, ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ κι εγώ ΣΥΡΙΖΑ μόνο και μόνο επειδή τους μπήκε σφήνα να τον δυναμώσουμε για να ρίξουμε μια για πάντα τους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στον καιάδα.
Αν κι αυτοί μας απογοητεύσουν πάμε γι' αλλους μετά.