Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ζητείται ανθρωπιά

Πειραιάς, 20 Ιουλίου 2012
Η συνεχιζόμενη καθυστέρηση που παρατηρείται σχετικά με την ολοκλήρωση του Π.Δ. «Τροποποίηση του Π.Δ. 33/2009 (ΦΕΚ Α' 50) Τοποθετήσεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», δημιουργεί μεταξύ άλλων και μεγάλα προβλήματα στους συναδέλφους Δοκίμους Λ/Φ που βρίσκονται αντιμέτωποι με την προχειρότητα και την αδιαφορία, με την οποία το Σώμα αντιμετωπίζει τα στελέχη του.

Εδώ και 15 ημέρες, αναμένοντας την έκδοση του νέου Π.Δ., 288 Δόκιμοι Λ/Φ έχουν διατεθεί στις Λιμενικές Αρχές Ν. Αττικής, για πρακτική εκπαίδευση.

Οι παραπάνω συνάδελφοι διαμένουν σε συγγενικά και φιλικά τους σπίτια, σε ξενοδοχεία και κάποιοι λίγοι στο ΚΕΠΑΛ του Π.Ν. στον Σκαραμαγκά. Οι ανωτέρω μετακινούνται με δικά τους έξοδα από και προς τις υπηρεσίες διάθεσης τους, καλύπτουν την σίτιση τους επίσης με δικά τους έξοδα και όλα αυτά με τον μισθό των 200 € μηνιαίως που λαμβάνουν ως αποζημίωση.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, η υπηρεσία δεν μπορεί να αγνοεί την κοινωνική διάσταση του θέματος για να καλύπτει τις δικές της κωλυσιεργίες.

Πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην ορκομωσία των συναδέλφων και στην διάθεση τους σε Λιμενικές Αρχές των τόπων διαμονής των ίδιων και των οικογενειών τους προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα οικονομικά, κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μέχρι την οριστική τοποθέτηση τους σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Π.Δ. μεταθέσεων, του οποίου η ανεξήγητη αργοπορία έχει δημιουργήσει προβλήματα στο σύνολο της διαδικασίας των φετινών τοποθετήσεων-μεταθέσεων.

Σε κάθε περίπτωση εντός των επομένων 15 ημερών θα πρέπει να έχουν γίνει όλα τα συμβούλια μεταθέσεων-τοποθετήσεων, προκειμένου οι συνάδελφοι να μπορούν να ρυθμίσουν τις οικογενειακές τους και άλλες υποχρεώσεις, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ας αναλογιστούν επιτέλους οι υπεύθυνοι την κρισιμότητα και την βαρύτητα των αποφάσεων και των επιλογών τους. Ας μην ξεχνάνε ότι οι ακραίες καταστάσεις οδηγούν και σε ακραίες συμπεριφορές.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Δριβάκος Γεώργιος Κατσίνας Σωτήριος

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

΄΄Οι ανωτέρω μετακινούνται με δικά τους έξοδα από και προς τις υπηρεσίες διάθεσης τους, καλύπτουν την σίτιση τους επίσης με δικά τους έξοδα΄΄

To ίδιο και εγώ για πάνω από 20 χρόνια χαχαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

αυτοί παίρνουν 200 ευρώ κάτι που δε νομίζω να κάνεις και εσύ εδώ και 20 χρόνια

Ανώνυμος είπε...

oxi εγώ δεν παίρνω 200 ευρώ αλλά 3500 ευρώ! Οπότε ..............

Ανώνυμος είπε...

Τώρα πρέπει να μας δουλεύεις εσύ.
Σου φαίνεται δηλαδή φυσιολογικό να υπάρχουν δόκιμοι οι οποίοι εκτελούν υπηρεσίες 6 μέρες τη βδομάδα χωρίς φαγητό και στέγη,ενώ η σχολή είναι υποχρεωμένη να τους παρέχει,και με 200 ευρώ το μήνα; Καλά όχι και πως όχι ιδιαίτερη σημασία,είμαι σίγουρος πως αν ήταν στο χέρι σου θα τους έβαζες να κάνουν και τη δική σου βάρδια χωρίς ούτε 1 ευρώ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν παραιτούνται;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

ειναι ντροπη απο τον συναδελφο να μιλαει ετσι για ατομα που ζουν με 200 ευρω το μηνα..εχουν κανει την 6μηνη εκπαιδευση τους και πανε και για 7μηνο τωρα.ειναι ντροπη να εκμεταλλευεται ετσι η υπηρεσια τα παιδια της..ας δοθει ενα τελος σε αυτο.τουλαχιστον ας ορκιστουν και ας ειναι πειραια ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ πλεον.ας γινει κατι..

Ανώνυμος είπε...

SYNADELOI AS TA AFHSOYME AYTA EMEIS STHN PATRA DOYLEYOYME SAN SKYLIA ALLA JERETE TI BLEPO EDO KAI POLY KAIRO PIANOYME SYNEXEIA F/G KAI IX ME ATOMA POY EXOYN ENTOS STA ANOTERO MEGALES POSOTITES TSIGARON KAI MAS LENE OTI TA PAIRNOYN APO ATHINA.TI GINETAI RE PAIDIA GIATI DEN PIANOYME EMEIS PIA TSIGARADIKA????????TI GINETAI EKEI PANO?POS TA VRISKOYN ENTOS THS ATHINAS AYTOI?ARA TI GINETAI POS ERXONTAI AYTA TA TSIGARA STHN ATHINA?EMEIS LIONOYME OPOS KAI STHN YGOYMENITSA TI GINETAI ME SAS EPANO GIATI DEN PIANONTAI TA PLOIA PLEON????????????????????????????????????????

Ανώνυμος είπε...

rota ton iponavarxo ti ginete.....

Ανώνυμος είπε...

POION APO OLOYS SYNADERFE?

Ανώνυμος είπε...

θα ερχονται με υποβryxia pleon e e e................................................................................

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά πώς κατάντησε έτσι αυτή η χώρα; Tί απαισιοδοξία, τί μεμψιμοιρία είναι αυτή;

Ανώνυμος είπε...

καιρός να αποσυρθούμε..............

Ανώνυμος είπε...

μπορει καποιος να μας υπευθυνα που βρισκετε το π.δ μεταθεσεων??