Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη


Πειραιάς 26 Ιουλίου 2012
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση των Προεδρείων των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, με τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο σχετικού αιτήματός μας, προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της κυβέρνησης με βασικό θέμα το μισθολόγιο των Ε.Δ και των Σ.Α.
Από την πλευρά μας ζητήσαμε άμεσα να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην κατεύθυνση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης, δηλ. της μη περαιτέρω συρρίκνωσης του μισθού μας που έτσι και αλλιώς ήταν ο πλέον υποβαθμισμένος σε όλο τον Δημόσιο Τομέα με ένα απαρχαιωμένο μισθολόγιο που δεν έχει  λάβει καμία αναπροσαρμογή τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.
Είναι φανερό πλέον ότι οι ένστολοι δεν αντέχουμε άλλη συμπίεση στο εισόδημά μας και ζητάμε από την κυβέρνηση να στηρίξει τις προσπάθειες μας αυτές και να μην παρασυρθεί σε εύκολες λύσεις που όμως τελικά θα είναι σε βάρος όλης της ελληνικής κοινωνίας.
Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση κινείται με γνώμονα στην κατεύθυνση που προαναφέραμε αναγνωρίζοντας την προσφορά και την ιδιαίτερη φύση της εργασίας μας, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να μην προχωρήσει στις σχετικές μειώσεις, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι η ασφάλεια της χώρας και των πολιτών αποτελεί εθνική στρατηγική, χρειάζεται ενιαία αντιμετώπιση και ζήτησε από όλα τα Σώματα να κινηθούν πάνω στην κατεύθυνση αυτή δίνοντας έμφαση στην κοινή προσπάθεια μέσω της επιτελικής μονάδας και άλλων κοινών υπηρεσιών.

Την ερχόμενη Τετάρτη 01/08/2012 θα υπάρξει αντίστοιχη συνάντηση και με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Κωστή Μουσουρούλη.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος          Ο Γεν. Γραμματέας
Δριβάκος Γεώργιος       Κατσίνας Σωτήριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: