Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

"Δεν αγγίζουν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια τα Σώματα Ασφαλείας"

Συναγερμός σήμανε από το πρωί στους συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφάλειας αμέσως μόλις έγινε γνωστή περικοπής των ειδικών μισθολογίων σε ποσοστό 12%, οι οποίοι το πρώτο που έκαναν ήταν να "βομβαρδίσουν" με απανωτές τηλεφωνικές επικοινωνίας τη Συγγρού προκειμένου να καταγγείλλουν ότι έπεσαν θύματα εξαπάτησης από τη Νέα Δημοκρατία οι ίδιοι και το ένστολο προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, στους συνδικαλιστές δόθηκε η ρηματική διαβεβαίωση ότι για τους υπηρετούντες στα σώματα Ασφαλείας δεν θα γίνει κάτι σχετικό, θα διατηρηθεί το υφιστάμενο μισθολογικό καθεστώς μέχρι τη σύνταξη ενός νέου μισθολογίου, που θα ικανοποιεί και θα περιέχει και αυξήσεις για τις κατηγορίες του χαμηλόμισθου προσωπικού.

Οι συνδικαλιστές, μνημόνευσαν ότι τουλάχιστον 5 φορές στο πρόσφατο παρελθόν προσωπικά ο κ. Σαμαράς είχε δεσμευτεί δημόσια πως δεν θα θιγούν τα μισθολογικά των αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, αποδεχόμενος ότι αγγίζουν τα όρια της οικονομικής ένδοιας.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το 12% ειναι θεμα λιγων ημερων και μη σας κοιμιζουν καποιοι .......

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΨΕΥΤΕΣ ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ Η ΣΥΓΓΡΟΥ, ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ... ΞΥΠΝΑΤΕ... ΤΟ 12% ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΙΣΜΕΝΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Η απόφασης της κυβέρνησης για το ειδικό μισθολόγιο των ενστόλων ή καλύτερα των διαπραγματεύσεων με την τρόϊκα για το αν θα καταφέρει να τηρηθεί η υπόσχεση Σαμαρά για ακύρωση της μείωσης των μισθών τους μεσοσταθμικά κατά 12%, εκατοντάδες στελέχη των ενόπλων δυνάμεων ήδη καλούνται να ζήσουν με λιγότερα από 400 ευρώ το μήνα, ενώ χιλιάδες είναι οι συνάδελφοί τους των οποίων οι τραπεζικοί λογαριασμοί μισθοδοσίας πιστώνονται με 500-600 ευρώ, μηνιαίως!

Τα ποσά αυτά προκύπτουν μετά την παρακράτηση δόσεων στεγαστικών δανείων μόνο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Με τα χρήματα τα οποία τους μένουν οι ένστολοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν την εφορία και τα πάσης φύσεως χαράτσια. Α, επίσης να ζήσουν οι ίδιοι και – αν έχουν – και οι οικογένειές τους!

Σύμφωνα με τις οικονομικές υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ, περί τα 500 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων λαμβάνουν μετά την παρακράτηση δανείων ως 400 ευρώ μηνιαίως.

Περίπου 1000 στρατιωτικοί βάζουν στην τσέπη τους 500 ευρώ, 2500 λαμβάνουν εκκαθάριση της..
τάξεως των 600 ευρώ το μήνα, ενώ στις 10 χιλιάδες ανέρχονται οι ένστολοι που μετά βίας φτάνουν τα 800 ευρώ. Όσοι δε λαμβάνουν μισθό έως 1200 ευρώ το μήνα αποτελούν το 1/3 του συνόλου των στελεχών.

Οι απολαβές αυτές είναι χαμηλότερες από τις απολαβές στελεχών ΕΔ σε πολλές πρώην κομμουνιστικές χώρες, όσο για την Ρωσία που κάποτε έδινε μισθούς 600 ευρώ στους αξιωματικούς, ο χαμηλότερος μισθός αξιωματικού σήμερα είναι καθαρά 1500 ευρώ και του στρατηγού 5.000 ευρώ!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΟΝ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΠΟΥΛΟ , ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ , ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ , ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΠΑΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ , ΠΑΝΤΑ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΑ Α.... ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΟΧΙ ? ΚΟΤΕΣ , ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ .

Ανώνυμος είπε...

και εγω με 1000 ευρω δοση παιρνω το μηνα 200 ευρω. πως να περασω ρε ξεφτιλες;

Ανώνυμος είπε...

να επαιρνα και εγω σπιτι με 200000 ευρω και τωρα να κλαίω. ουστ ουστ,
δηλαδή εμείς που μενουμε σε ενοικιο 15 χρονια γιατί δεν μπορεσαμε να γινουμε ηλιθιοι και να βαλουμε δοση 1000 ευρω. κλάψτε τωρα

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε μεγάλε, έγκλημα έκανε ο άνθρωπος που έβαλε τα δύο τρίτα του μισθού του δάνειο, προκειμένου να μην νοικιάζει το αχούρι του καθενός και να καταπίνουν τα χρήματά του νοίκι και επισκευές...?
Προκειμένου να βάλει το κεφάλι του κάτω από το δικό του κεραμίδι και να έχουν τα παιδάκια του κι αυτά κάτι να κληρονομήσουν...?
Αυτά τα διακόσια χιλιάρικα θα τα πληρώσει διπλά σε βάθος χρόνου, για να μην αναφέρω τα πράγματα που θα στερηθεί προκειμένου να εξυπηρετεί μηνιαίως το δάνειο...
Τώρα θα μου πεις, ας μην έβαζε τόσο μεγάλη δόση...
Αλλά αφού έπαιρνε κάποιο συγκεκριμένο μισθό, έφτιαξε τη ζωή του κι έκανε τα κουμάντα του, βάσει αυτού του μισθού...
Που να φανταστεί όταν υπέγραφε το δάνειο, ότι μία δεκαετία μετά θα του κόβανε το μισθό σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του...?
Και μάλιστα για να πληρώσει χρήματα που δεν έκλεψε, αλλά έκλεψαν τα λαμόγια που μας κυβερνάνε...
Οπότε άσε τις εξυπνάδες και τις επικρίσεις περί δανείων για όταν έλθει να σου ζητήσει κανείς δανεικά για να πληρώσει τη δόση του δανείου του...
Ούτε εσύ που νοικιάζεις είσαι έξυπνος, ούτε αυτοί που πήραν δάνεια για να βάλουν το κεφάλι τους κάτω από ένα δικό τους κεραμίδι - στερούμενοι πάρα πολλά - είναι ηλίθιοι..

Θύματα κλεφτών και απατεώνων είμαστε όλοι μας...