Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Νέα ληστρική περικοπή στο εφάπαξ!

Αρχές του έτους 2010, χιλιάδες Αστυνομικοί, οι περισσότεροι με 25 χρόνια υπηρεσίας και σε ηλικίες 43 και 45 ετών, υπό το κράτους του πανικού για αύξηση των ορίων ηλικίας και των περικοπών στους μισθούς και του εφάπαξ, υποβάλλουν αιτήσεις αποστρατείας και συνταξιοδοτούνται.

Έτος 2011 ο ίδιος πανικός στις τάξεις των Αστυνομικών για τα ίδια θέματα και νέες αθρόες αποχωρήσεις συναδέλφων για να προλάβουν τυχόν ανατροπές. H παραπάνω κατάσταση συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι να φύγει και ο τελευταίος αστυνομικός που δικαιούται σύνταξη. Για όσους πρόλαβαν και έφυγαν, δεν εφαρμόσθηκε σε βάρος τους κανένα δυσμενές μέτρο που προβλέπουν τα μνημόνια, όπως αύξηση των ορίων ηλικίας, περικοπές εφάπαξ και μισθών, καθώς επίσης δεν θα εφαρμοσθούν σε βάρος τους και τα επόμενα επαχθή οικονομικά μέτρα που θα εφαρμοσθούν σε βάρος των εν ενεργεία αστυνομικών.

Στην αντίθετη πλευρά βρίσκονται πολλοί αστυνομικοί που είχαν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα και δεν αποχώρησαν στην σύνταξη, στις ηλικίες των 43 και 45 ετών, επειδή θεώρησαν ότι αυτό είναι άδικο σε σύγκριση με την συνταξιοδότηση άλλων εργαζομένων και επειδή πίστευαν και πιστεύουν ότι πρέπει να παραμείνουν στο σώμα, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και για να μεταδώσουν την εμπειρία τους και τις γνώσεις τους στους νέους συναδέλφους.

Τους μεν αστυνομικούς της πρώτης κατηγορίας, οι κυβερνώντες τους επιβράβευσαν για την άτακτη φυγή τους, καθιστώντας τους συνταξιούχους στις ηλικίες που προαναφέραμε, δίνοντάς τους ακέραιο το εφάπαξ και υπολογίζοντας τις συντάξεις τους χωρίς πετσοκομμένους βασικούς μισθούς και πετσοκομμένα χρονοεπιδόματα, τους δε αστυνομικούς της δεύτερης κατηγορίας, θεωρώντας οι κυβερνώντες ότι «εγκλημάτησαν» επειδή παρέμειναν στην υπηρεσία και δεν τράπηκαν σε άτακτη φυγή, αποφάσισαν να τους τιμωρήσουν σκληρά και το έπραξαν μειώνοντας τις αποδοχές τους με τα προηγούμενα μνημόνια κατά μέσο όρο 15% και με τον τελευταίο μνημονιακό νόμο, τους ακρωτηρίασαν το εφάπαξ ( 49% στους ασφαλισμένους στο ταμείο της πρώην Α.Π. και 1,94% στους ασφαλισμένους στο ταμείο της πρώην Ε.Χ ), τον βασικό μισθό, τα επιδόματα χρόνου υπηρεσίας, (βάσει των οποίων θα υπολογισθεί η σύνταξη), εξομάλυνσης, ειδικών συνθηκών, νυχτερινής απασχόλησης, άδειας, καθώς επίσης τους έκοψαν και τα φιλοδωρήματα των Χριστουγέννων και Πάσχα.
Πρόεδρος Σωματείου Αστυνομικών Δράμας
ΔΑΝΟΓΛΟΥ Κωνσταντίνος

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα.... για τους λόγους που αναφέρει ο εν λόγω ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ οι Αστυνομικοί της δεύτερης κατηγορίας?.... Τι υποκρισία θεέ μου!!! Είναι γνωστό γιατί έμειναν!! Πολύ απλά Πίστευαν ότι είναι αναποσπαστο μέρος του κράτους και ότι ΠΟΤΕ δεν θα τολμήσουν έστω και οι κατοχικοί κυβενήτες να ακουμπήσουν ΑΥΤΟΥΣ που τους προστατεύουν!!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ και μόνον αυτή κύριε ΔΙΑΝΟΓΛΟΥ!!! Πρέπει να σας θυμίσω την ρήση "ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΟΥΔΕΙΣ"... Κάπως έτσι συμπεριφέρεται το κατοχικό κράτος στους ανθρώπους του!! ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΑΤΟΧΗ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΘ ΓΙΓΕΝΕΙΣ ΑΦΟΥ Η ΕΕ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ...
Και ας πουμε την αλήθεια ρε παιδιά!! όσοι φοράμε στολή και το εθνοσημο ποιον υπηρετούμε?? ΤΟ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΜΕΝΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ??? Ή ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ???
ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ....
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ "ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ" ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΥΠΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ...
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ..

ΣΣ: ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ!! ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΑΚΙΣΑΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ.... ΑΠΛΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΧΑΝ ΕΜΠΑΙΔΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΣΟ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ... ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλούνται οι αγαπητοί συνάδελφοι, πρώην καθηγητές του ΚΕ/ΠΟΡΟΥ, όπως ελέγξουν τους λογαριασμούς μισθοδοσίας τους καθώς η Ενιαία Αρχή Πληρωμών έχει ήδη ξεκινήσει την κατάθεση των οδοιπορικών εξόδων μετακίνησης. Μελάς Δημήτριος Υπεύθυνος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων ΠΕΑΛΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Έρχεται διευκρινιστική εγκύκλιος για ΤΙΣ μισθολογικές προαγωγές …… www.pealsgr.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Οι φρεγάτες "S" του ΠΝ στην υπηρεσία του ΛΣ για την επιτήρηση της ΑΟΖ ! www.pealsgr.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

849Αλλο ΔΑΝΟΓΛΟΥ και αλλο ΔΙΑΝΟΓΛΟΥ και αυτο το λεω για τον ανωνυμο που σχολιασε το αθρο του προεδρου σωματειου αστυνομικων Δραμας κ.Δανογλου και κατα λαθος προφανος αναφερε το ονομα μου . ευχαριστω ΔΙΑΝΟΓΛΟΥ ΔΗΜ ( ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ ε.α Λ.Σ )