Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Η αναδιάρθρωση, το νέο βαθμολόγιο, οι κρίσεις και οι νέες ... περικοπές μισθού

Αλυσιδωτές επιπλοκές με τακτικές αιφνίδιου σοκ αναμένεται να υποστεί η Αστυνομία στο τέλος της χρονιάς που διανύουμε με τις παρενέργειες να διατηρούνται αταλάντευτα σταθερές για τα επόμενα τουλάχιστον 2 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, για το τέλος του 2012, όπως άλλωστε τουλάχιστον δύο φορές έχει εξαγγείλει ο ... ευαγγελιστής του Βανικιώτη Δένδιας, θα δώσει στη δημοσιότητα τα Π.Δ. με τα οποία θα πραγματοποιηθεί η εκ βάθρων ανασύσταση- αναδημιουργία της Αστυνομίας, που όπως κατ' επανάληψη έχουμε γράψει, θα προσαρμοστεί στα αμερικανόπνευστα σχέδια που κουβαλά από το 2009 υπό μάλλης η αυθεντία επί των αστυνομικών διαρθρωτικών ζητημάτων υπασπιστής του. 

Τώρα γιατί τα κρατάνε επτασφράγιστα και δεν τα δίνουν έστω και προσχηματικά και με την όποια δημοκρατική επίφαση, "βορά" στη δημόσια συζήτηση αφού έτσι κι αλλιώςαυτοί είναι οι επισπεύδοντες, ο Θεός και η άβυσσος ψυχή τους. Μάλλον δεν αντέχουν την κριτική.

Αυτό που όμως δεν είπε μέχρι σήμερα ο ευαγγελιστής του Βανικιώτη Δένδια, είναι δύο διαδραστικές παρενέργειες που πρώτον θα αλλοιώσουν τη σημερινή μορφολογία της ιεραρχίας και δεύτερον θα βυθίσουν ακόμη περισσότερο στην φτώχεια και στην ένδεια το προσωπικό για τα τουλάχιστον επόμενα δύο χρόνια.

Όπως σημειώνεται από έγκυρες πηγές ενημέρωσης και όχι αυτές που ημιεπίσημα αντιπροσωπεύουν το σημερινό ... "αρχιερατικό" σχήμα, μαζί με τον αστυνομικό ανασχηματισμό- μετασχηματισμό (που αποσκοπεί και στοχεύει στην κατάληψη της θέσης του αρχηγού από τον υπασπιστή μετά από δύο χρόνια όπως ακούγεται να σεμνύνεται και να κομπορρημονεί) έρχονται πρώτον οι κρίσεις και δεύτερον το νέο βαθμολόγιο.

Αναγκαστική παρένθεση για να δείτε τη συνέπεια λόγων και πεπραγμένων του αρχιερατικού σχήματος και το βάθος του στρατηγικού σχεδιασμού. Θυμίζουμε ότι ο ευαγγελιστής Δένδιας έκανε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για ν' αναγγείλει τη δημιουργία των τμημάτων ρατσιστικής βίας που υποτίθεται ότι θα υπαγόταν στην Κρατική Ασφάλεια. Τώρα, "κρατούν" το σχετικό ΠΔ για να βάλουν τα τμήματα αυτά στο νέο κλάδο για το μεταναστευτικό μαζί με το Αλλοδαπών. Είπαμε. Πάνω από όλα ο σχεδιασμός και η συνέπεια.

Και αν οι κρίσεις πολύ ή λίγο ενδιαφέρουν κυρίως το χαμηλόβαθμο προσωπικό, αυτό που τους νοιάζει και τους κόφτει είναι το βαθμολόγιο, καθώς

α) θα συρρικνωθούν οι όργανικές θέσεις των αξιωματικών

β) με το νέο μισθολόγιο (κάτι που τελεί σε γνώση της ηγεσίας) καταργούνται οι μισθολογικές διαβαθμίσεις. Η νέα λαίλαπα που αναμένεται να πλήξει την αστυνομική οικογένεια, μαζί με τις νέες μειώσεις στους αντίστοιχους δύο επόμενους προϋπολογισμούς κατά 12.000.000 ευρώ το 2013 και κατά 8.000.000 ευρώ το 2014, τότε γίνεται εύκολα κατανοητό το τι μέλλει και δέον γενέσθαι.
bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: