Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Νέα διαμαρτυρία για την υποστελέχωση του Λιμενικού Σταθμού Μήθυμνας...


Μεγάλο εξακολουθεί να παραμένει το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Λιμενικού Σταθμού της Μήθυμνας, όπως και άλλων Λιμενικών Σταθμών της Λέσβου. Ο Δήμαρχος, Στέλιος Καραντώνης έστειλε χθες νέα επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐίδη, στην οποία περιγράφει το μέγεθος του προβλήματος και ζητά να βρεθεί άμεσα λύση.....




Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού έχει παρουσιαστεί στον Λιμενικό Σταθμό Μολύβου εδώ και ένα χρόνο, όταν λόγω μεταθέσεων και συνταξιοδοτήσεων έφτασε να λειτουργεί με 4 μόνο υπαλλήλους, ενώ οι οργανικές θέσεις που προβλέπει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την λειτουργία του είναι 9. Επιπλέον, τους τελευταίους μήνες έχουν καταθέσει αίτηση για μετάθεση οι 2 εκ των 4 υπαλλήλων και όταν οι αιτήσεις τους γίνουν δεκτές, ο Λιμενικός Σταθμός θα πρέπει να λειτουργεί με 2 λιμενικούς.

Η επιστολή

Με αυτά τα δεδομένα, ο Δήμαρχος Μήθυμνας, τονίζει στην επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό: «Ελπίζω να κατανοείτε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει, αφού καλείται μικρός αριθμός λιμενικών υπαλλήλων να λειτουργήσει τον Σταθμό και να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες, ειδικά της καλοκαιρινής περιόδου. Ακόμη, στο ακριτικό νησί που ζούμε, απέναντι από τα τουρκικά παράλια, αντιμετωπίζουμε καθημερινά το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης και είναι ευθύνη του Λιμενικού Σταθμού η αποτροπή του με συνεχείς περιπολίες του σκάφους και περισυλλογή των ανθρώπων αυτών. Εφόσον, λοιπόν, έχει ληφθεί απόφαση για επάνδρωση των Λιμενικών Σταθμών, θα παρακαλούσα να ανταποκριθείτε άμεσα και στο δικό μας αίτημα για επάνδρωση του Λιμενικού Σταθμού Μήθυμνας με όσο το δυνατόν περισσότερους υπαλλήλους, αφού κανονικά θα έπρεπε να λειτουργεί με 9 στον αριθμό, αλλά αυτή την στιγμή απασχολούνται μόνο 4, εκ των οποίων οι 2 πιθανόν να μετατεθούν».

Ο Δήμαρχος Μήθυμνας
Μιλώντας για το θέμα στα “ΑΙ.Ν.” ο Δήμαρχος Μήθυμνας, Στέλιος Καραντώνης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν είναι η πρώτη φορά που επισημαίνουμε αυτό το πρόβλημα και ζητάμε να βρεθεί μια λύση. Τώρα η κατάσταση κινδυνεύει να γίνει ακόμη χειρότερη, αν πάρουν μετάθεση οι 2 από τους 4 υπαλλήλους του Λιμενικού Σταθμού. Στείλαμε αυτή την επιστολή στον Υπουργό και ευελπιστούμε ότι θα επανδρωθεί ο Σταθμός άμεσα γιατί πλησιάζει και η τουριστική σεζόν. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση γιατί ο Σταθμός μας εποπτεύει και είναι υπεύθυνος για μια μεγάλη περιοχή, με πολλές και αυξημένες αρμοδιότητες».

ΣΧΟΛΙΟ
Δήμαρχε αν δείς πόσοι υπερπλήρεις Λιμενικοί Σταθμοί υπάρχουν χωρίς ΚΑΝΕΝΑ αντικείμενο δεν θα πιστεύεις τα μάτια σου!!!

1 σχόλιο:

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Δήμαρχε αν δείς πόσοι υπερπλήρεις Λιμενικοί Σταθμοί υπάρχουν χωρίς ΚΑΝΕΝΑ αντικείμενο δεν θα πιστεύεις τα μάτια σου!!!