Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Πονοκέφαλος από τα κομένα φάρμακα.

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν περισσότερα από 350 φάρμακα οι ασφαλισμένοι.Στα πλαίσια των περικοπών βγαίνουν από τις λίστες τα πλέον διαδεδομένα φάρμακα όπως τα αναλγητικά.έτσι επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο ο προυπολογισμός μισθωτών και συνταξιούχων που πληρώνουν εισφορές χωρίς πια να έχουν αντίκρυσμα.
Το μέτρο θα ισχύσει από σήμερα, Πέμπτη 20 Μαΐου, όπως έκανε γνωστό η γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας Αθ. Δρέττα με επιστολή της στους αρμόδιους φορείς.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, η ρύθμιση αφορά 253 «καθημερινά» φάρμακα, όπως αναλγητικά, αντιπυρετικά, σιρόπια και αλοιφές. Στόχος είναι η εξοικονόμηση 300 εκατ. ευρώ, που φαίνεται ότι κατέβαλαν το 2009 τα ασφαλιστικά ταμεία για την κάλυψή τους.
Πρόκειται για γνωστά φάρμακα όπως η Ασπιρίνη, το Depon, το Ρanadol, το Salospir, το Αpotel, το σιρόπι Βisolvon, το αντιισταμινικό Fenistil, το Lonarid, τα αντιόξινα (χορηγούνται σε παθήσεις του πεπτικού συστήματος) Μaalox και Simeco κ.ά.
Στο εξής θα πρέπει οι ίδιοι οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι να αγοράζουν το φάρμακο ακόμη και αν έχουν συνταγή γιατρού.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, μολονότι η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων ισχύει από σήμερα, εν τούτοις ο κατάλογος με τις ονομασίες των σκευασμάτων δεν είναι διαθέσιμος αφού βρίσκεται… καθ΄ οδόν προς το υπουργείο Υγείας για έγκριση.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατάλογος θα βασίζεται σε έναν παλαιότερο ο οποίος συντάχθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) το 2006 και επικαιροποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009.

4 σχόλια:

στ@βεντο είπε...

Οι λιμενικοί είμαστε συνηθισμένοι στο να πληρώνουμε φάρμακα.
Κόβουν επιδόματα , κόβουν δώρα , κόβουν φάρμακα και αυτά να με θυμηθείτε ότι είναι μόνο η αρχή. !

Ανώνυμος είπε...

κοβω και γω τη δουλεια συναδερφε και κανω πως δουλευω, αλλα στην ουσια ξεκουραζομαι για τη δευτερη δουλεια που ουσιαστικα ειναι πρωτη,το λιμενικο ερχεται δευτερο πλεον, απλως για συμπληρωμα του εισοδηματος μας γιατι εχουμε και οικογενεια και πρεπει να τη ζησουμε και αυτη

Exantas είπε...

Λοιπόν, το Λ.Σ & τα Υπουργεία του, πρωτοπορούν δείχνοντας τον δρόμο στις εξελίξεις. Δεν δικαιολογείται αλλοιώς το γεγονός ότι οι πρώτες περικοπές στα επιδόματα & δώρα συντελέστηκαν στο προσωπικό του Λ.Σ ενώ πολύ αργότερα οι σχετικές εγκύκλιοι "έφθασαν" στις λοιπές Υπηρεσίες. Έτσι & με τα φάρμακα, μας τα είχαν κόψει από 4μήνου & βάλε, προπομπός της γενικότερης περικοπής φαρμάκων, που σε άλλους φορείς ισχύει από σήμερα 20.05.2010.
Και μετά λένε ότι το Λ.Σ δεν είναι ο πλέον πρωτοποριακός Οργανισμός & πρωτοστάτης του Δημοσίου.
Ή μήπως τελικά αποτελεί το πειραματόζωο του γκοβέρνου??
Με θαλασσινούς χαιρετισμούς

Ανώνυμος είπε...

Ένας συνάδελφος το είπε ωραία: Με το ισχύον συνταξιδοτικό αποστρατεύομαι σε 2 χρόνια. Ε, τώρα το συνολικό έργο που θα παρήγαγα σε αυτά τα 2 χρόνια, θα το "απλώσω" σε 14 ή 15!