Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών και αλλοδαπών διακινητών στο Ανατολικό Πήλιο

Ιστιοφόρο σκάφος, μήκους 11 μέτρων, σημαίας Αυστρίας, με όνομα «VIGRI» και πλήρωμα 2 αλλοδαπούς ηλικίας 25 και 36 ετών, στο οποίο επέβαιναν 23 παράνομοι μετανάστες (17 άνδρες – 3 γυναίκες – 3 παιδιά), εντοπίστηκε, χθες στις 22.40, από πλωτό του Λιμενικού Σώματος, που εκτελούσε περιπολία, στη θαλάσσια περιοχή περίπου 2 ν.μ. από την ακτή «ΒΕΝΕΤΟ» ανατολικού Πηλίου.

Όπως προέκυψε, οι δύο (02) διακινητές είχαν παραλάβει τους αλλοδαπούς από την περιοχή «ΕΡΝΤΕΚ» Τουρκίας, προκειμένου να τους αποβιβάσουν λάθρα σε ακτή της Μαγνησίας.

Το σκάφος, συνοδευόμενο από το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.,παρότι εντοπίστηκε στην Μαγνησία,ύστερα από διαβουλεύσεις κατέπλευσε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Αγιόκαμπου ενώ οι 23 μετανάστες οδηγήθηκαν στον Βόλο.

Για το περιστατικό, ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας, ο οποίος διέταξε το σχηματισμό φακέλου δικογραφίας, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, εις βάρος των δύο αλλοδαπών διακινητών, ενώ το σκάφος που χρησιμοποιήθηκε στην παράνομη μεταφορά κατασχέθηκε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: