Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Επιστολή στο κ.Πρωθυπουργό

Πειραιάς 28/05/2010

Προς:

Αξιότιμο Πρωθυπουργό της Ελλάδος
κ. Γεώργιο Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Κοιν.:
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Χρυσοχοϊδη Μιχάλη
Υπουργό Επικρατείας κ. Παμπούκη Χάρη
Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου Γιώργο
Υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη Φίλιππο
Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγια Σπύρο
Γ.Γ. Ασφάλειας-Ναυσιπλοΐας κ. Χριστόπουλο Αθανάσιο
Αρχηγό Λ.Σ. Αντιναύαρχο ΛΣ Μπούσιο Αθανάσιο
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Μετά από επτά και πλέον μήνες αναμονής, από την κατάργηση του ΥΕΝΑΝΠ και την διάσπαση των Υπηρεσιών του, συμπεριλαμβανομένου και του Λιμενικού Σώματος, καλείται αυτό σήμερα να προσφέρει υπηρεσίες χωρίς να του έχουν αποδοθεί οι νόμιμες αρμοδιότητες, αφού το ΠΔ περί αρμοδιοτήτων των Υπουργείων αν και πέρασε ατό το ΣτΕ, ουδέποτε και για άγνωστους σε εμάς λόγους, δημοσιεύτηκε.

Βρισκόμαστε σήμερα στην δυσάρεστη θέση, για τον παραπάνω λόγο, να παρατηρούμε φαινόμενα πλήρους διάλυσης και αδυναμίας παραγωγής των Υπηρεσιών του πρώην ΥΕΝΑΝΠ, οι οποίες στο παρελθόν προσέφεραν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στον χώρο ευθύνης τους.

Επίσης, η δυσάρεστη αυτή κατάσταση της αποσάθρωσης των Υπηρεσιών, ενίσχυσε τα φαινόμενα αδυναμίας επίλυσης προβλημάτων του προσωπικού, σε μια σειρά ζητήματα της εργασιακής καθημερινότητας του, τα οποία βιώνει εξαιτίας της αδιαφορίας, της εγκατάλειψης και της προχειρότητας διαχείρισής τους.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η κατάρρευση των διοικητικών και επιχειρησιακών δομών του Σώματος, αφού υπάρχει αντικειμενική δυσκολία στην λήψη αποφάσεων και πλήρη αδυναμία υποστήριξης, τόσο του ανθρώπινου δυναμικού, όσο και των επιχειρησιακών μέσων του Σώματος.

Οι απλήρωτες μετακινήσεις, αποσπάσεις και μεταθέσεις των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, οι απλήρωτες ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, δημιουργούν αίσθημα εγκατάλειψης και αβεβαιότητας στο σύνολο των 7.700 στελεχών του Λ.Σ. και των οικογενειών τους.

Επίσης εγκαταλείπονται τα πλωτά, εναέρια και χερσαία μέσα του Σώματος, καθώς και οι ειδικές μονάδες, λόγω αδυναμίας πληρωμής καυσίμων, αποκατάστασης βλαβών, περιοδικών ελέγχων κτλ., αλλά και κάθε άλλης αναγκαίας υλικοτεχνικής υποστήριξης και δημιουργίας υποδομής, από έλλειψη κονδυλίων, η οποία ξεκινά από το απλό φωτοτυπικό χαρτί μέχρι τα ακριβότερα ανταλλακτικά, υλικά και εξοπλισμό που είναι απαραίτητα τόσο για την λειτουργία των μέσων όσο και για την ασφάλεια του προσωπικού.

Η μέχρι σήμερα λειτουργία όσων έχουν απομείνει, οφείλεται στο στελεχιακό δυναμικό του Λιμενικού Σώματος που μέχρι τώρα εργάζεται με περίσσευμα ψυχής, φιλότιμο και πατριωτισμό, παρά τα όσα παραπάνω αναφέρουμε, με μοναδικό γνώμονα την ανιδιοτελή προσφορά στην κοινωνία και στην πολιτεία.

Αναμένουμε λοιπόν την άμεση πρωτοβουλία σας για τη θετική εξέλιξη στα μείζονος σημασίας θέματα που μας απασχολούν και είναι:

Η άμεση δημοσίευση και εφαρμογή του Π.Δ. περί Αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Σώματος, το οποίο έχει ήδη επεξεργασθεί και από το ΣτΕ.
Η άμεση κατάθεση σχεδίου νόμου για την ίδρυση Αρχηγείου Λ.Σ. με ταυτόχρονη έκδοση των απαιτουμένων Π.Δ. για την ολοκλήρωσή του καθώς και μια σειρά άλλων ρυθμίσεων που απαιτούνται για τη λύση συγκεκριμένων ζητημάτων που αφορούν το Σώμα και το προσωπικό.
Άμεση καταβολή, όλων των χρωστούμενων δαπανών από μετακινήσεις του προσωπικού των παρελθόντων ετών.
Άμεση καταβολή των οφειλομένων σε ιατρούς, φαρμακεία, διαγνωστικά κέντρα, που καθημερινά το ένα μετά το άλλο καταγγέλλουν τις συμβάσεις τους με το Λιμενικό Σώμα, με αποτέλεσμα την ανυπαρξία κάθε είδους υγειονομικής και φαρμακευτικής παροχής στα στελέχη του Λ.Σ. και των οικογενειών τους.
Για όλα τα παραπάνω θεωρούμε επιβεβλημένη την παρέμβασή σας, προκειμένου το Λιμενικό Σώμα να βρει την ισορροπία και τον προσανατολισμό του, προς όφελος της αποτελεσματικότητάς του, τόσο στο επιχειρησιακό τομέα όσο και στον τομέα της Ναυτιλίας, αλλά και τα στελέχη του να αισθάνονται σιγουριά και ασφάλεια για το παρόν και το μέλλον τους, τόσο των ιδίων όσο και των οικογενειών τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι και οι συνδικαλιστές του Λ.Σ αντιλήφθηκαν, 8 μήνες μετά, όλα εκείνα, τα οποία εξ αρχής, επισημαίνουμε σε διάφορους τόνους. Ο Τιτανικός μας(Λ.Σ) δυστυχώς βυθίζεται… Οι σωσίβιες βάρκες αλλά και τα σωσίβια του υπάρχουν, όμως είναι φθαρμένα & κατεστραμμένα & αυτό είναι το χειρότερο.
Μήπως είναι αργά για δάκρυα?
Ύστερα απ' όλα αυτά, υπάρχουν πολλοί που επιθυμούν ακόμη την επιστροφή τους ή περί άλλων τυρβάζουν?
Ο ιστός έχει φθαρεί, αποσαρθρώνεται και είναι έτοιμος να νεκρωθεί.
Τώρα είναι ώρες ευθύνης και η έσχατη στιγμή να εμφανιστούν οι «από μηχανής Θεοί». Υπάρχουν πια? ή το αρχαίο δράμα θα καταλήξει σε πραγματικό δράμα?
Με θαλασσινούς χαιρετισμούς