Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Συλλαλητήριο και ψήφισμα στη Βουλή

Την αντίδρασή τους στις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού που τους θίγουν εξέφρασαν χθες οι εργαζόμενοι της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου επί της πλατείας Συντάγματος. Πάνω από 1.000 ένστολοι είχαν συγκεντρωθεί μετά το πέρας των υπηρεσιών τους, διαδηλώνοντας κατά της εξίσωσης των ορίων ηλικίας τους με των υπόλοιπων εργαζομένων.

Το βασικό μήνυμα που πέρασαν μέσα από τις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων των συγκεκριμένων κλάδων ήταν σαφές: εάν η πολιτεία θεωρεί τη μάχιμη πενταετία ως «πλασματική», τότε να διασφαλιστεί ότι δεν θα εργάζονται έξι και επτά μέρες την εβδομάδα και θα πληρώνονται τις υπερωρίες, όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο Δημόσιο. «Απαιτούμε κανονική πενθήμερη εργασία, υπερωρίες και ό,τι άλλο προβλέπεται για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο», ανέφερε ο πρόεδρος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Γεωργατζής.

Οι συνδικαλιστές έκαναν λόγο για εξοντωτικά ωράρια εργασίας, καταστρατήγηση των αδειών με ευθύνη των υπηρεσιών, αλλά και τον καθημερινό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι που αντιμετωπίζουν το έγκλημα ή τις φωτιές. «Το προσδόκιμο ζωής του πυροσβέστη είναι ο απροσδόκιμος θάνατος στην εκτέλεση του καθήκοντος» σχολίασε σχετικά στην «Κ» ο αντιπρόεδρος των αξιωματικών του Π.Σ. Γιάννης Σταμούλης. Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρήστος Φωτόπουλος διευκρίνισε ότι η Αστυνομία θα δώσει μάχες, αλλά δεν κάνει «λευκές απεργίες», ούτε πρόκειται να αφήσει ακάλυπτο τον πολίτη. «Πείτε μου ποιος μπορεί να βουτάει στη θάλασσα μέχρι τα 60 του χρόνια, να κρέμεται στα σχοινιά και να θαλασσοδέρνεται», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Γιώργος Δριβάκος. Ο ίδιος αναφέρθηκε στις συνθήκες εργασίας των λιμενικών, στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες και στην κατάσταση που βρίσκονται τα πλωτά και τα εναέρια μέσα.

Το ψήφισμα
«Το συνδικαλιστικό μας κίνημα προσπάθησε να περισώσει ό,τι μπορούσε μέσα στον ελάχιστο χρόνο από την αιφνιδιαστική εισαγωγή των διατάξεων για τους ένστολους, έως την κρίσιμη σημερινή ημέρα της συζήτησής τους στη Βουλή, γι’ αυτό και ζητεί την απόσυρσή του. Σε κάθε όμως περίπτωση, οι προτάσεις μας για βελτιώσεις στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο βρίσκονται σε εξέλιξη και απαιτούμε την αποδοχή - ψήφισή τους από τη Βουλή», ανέφερε μεταξύ άλλων το ψήφισμα που παρέδωσαν οι ένστολοι στο Κοινοβούλιο.
πηγη Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: