Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Σωτήρια διανυκτέρευση ταχύπλοου καταμαράν για τρείς ασθενείς και τραυματίες

Σωτήρια υπήρξε η διανυκτέρευση του ταχύπλοου καταμαράν “Δωδεκάνησος Εξπρές” στη Σύμη για τρείς ασθενείς και τραυματίες εκ των οποίων οι δύο πολύ σοβαρά.
Χθες μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα από τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας δόθηκε εντολή στο Λιμεναρχείο Σύμης να διατάξει άμεσο απόπλου του πλοίου με προορισμό τη Ρόδο προκειμένου να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.
Πράγματι σε δέκα λεπτά το πλήρωμα του πλοίου μ΄ επικεφαλής τον πλοίαρχο κ. Γιάννη Μιχαλαριά ήταν έτοιμο για αναχώρηση αφού παρέλαβε τους τρείς ασθενείς, ένα παιδί, έναν άντρα και μια ηλικιωμένη γυναίκα.
Πρόκειται συγκεκριμένα για τον 7χρονο Πέτρο Μπακίρη που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, καθώς έπαιζε, και παρουσίαζε σοβαρή διάσειση και απώλεια αισθήσεων σύμφωνα με τον γιατρό που τον εξέτασε στο νησί.
Δεύτερος ασθενής ήταν ο 42χρονος τουρίστας Ραλφ Σνάιντερ ο οποίος έπεσε θύμα τροχαίου και έφερε σοβαρό τραύμα στο γόνατο και σ΄ άλλα σημεία του σώματος.
Τρίτη ασθενής ήταν η 75χρονη Λεμονιά Παπασταμάτη που υπέστη σοβαρό καρδιακό επεισόδιο και η μεταφορά της στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου της Ρόδου κρίθηκε άμεση.
Το πλοίο έφτασε στη Ρόδο σε πενήντα λεπτά όπου οι τρεις ασθενείς από τη Σύμη παρελήφθησαν από ασθενοφόρο που στο μεταξύ είχαν ειδοποιηθεί και περίμεναν στο λιμάνι της Κολόνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: