Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

"Ακέφαλο" ξανά το Λιμενικό


«Ακέφαλο» για δεύτερη φορά σε μέσα σε διάστημα μόλις 10μηνών, αφήνει η Κυβέρνηση το Λιμενικού εξαιτίας των αλλεπάλληλων πειραματισμών της με το Σώμα των 7000 ένστολων που επί 90χρόνια
υπηρετεί τα συμφέροντα της ελληνικής ναυτιλίας. Κατά πληροφορίες μάλιστα ο Αρχηγός επικαλείται και θέμα προάσπισης εθνικών συμφερόντων της χώρας, ο χειρισμός των οποίων τίθεται εν αμφιβόλω δεδομένου ότι στο ΥΠΡΟΠΟ υπάγονται οι νευραλγικές υπηρεσίες και ο ίδιος ο αρχηγός αναφέρεται στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων....
Ο Αντιναύαρχος Αθανάσιος Μπούσιος ήδη από την αρχή της εβδομάδας είχε δηλώσει την πρόθεση του να παραιτηθεί, εφόσον προχωρούσαν τα σχέδία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρ.Παπουτσή για ίδρυση Αρχηγείου Ακτοφυλακής και όχι ΛΣ.

Όλες αυτές τις μέρες οι…παρασκηνιακές εξελίξεις ήταν διαρκείς και οι πιέσεις εκατέρωθεν ασφυκτικές με αποκορύφωμα τα γραπτά μηνύματα κατ’ εντολή της ηγεσίας της Κατεχάκη που προδίκαζαν την διάλυση του ΛΣ.

Ο Αρχηγός του ΛΣ όμως αν και περίμενε μια επίσημη τοποθέτηση για το ποιο τελικά θα είναι το μέλλον του Σώματος που διοικεί- και τονίζεται ότι υπάγεται βάση του τελευταίου ΠΔ στο Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων και όχι στο ΥΠΡΟΠΟ – αυτή μάλλον δεν ήρθε. Ωστόσο όλες οι τελευταίες κινήσεις ή και η μη ανάληψη πρωτοβουλιών οδήγησαν τον Αντιναύαρχο σε παραίτηση η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό, Γιάννη Διαμαντίδη το μεσημέρι της Παρασκευής.

Πριν από περίπου δέκα μήνες είχε επίσης παραιτηθεί από το αξίωμα του Αρχηγού ΛΣ και Ναύαρχος εα πια σήμερα, Θεόδωρος Ρετζεπέρης αντιδρώντας όπως και ο Α.Μπούσιος στην διχοτόμηση του ΛΣ μετά την κατάργηση του ΥΕΝ και την τάση που είχε δημιουργηθεί για περιορισμό του Σώματος σε «χωροφύλακα» των θαλασσών όπως είχαν αποκαλέσει τότε πολλοί τους σχεδιασμούς που είχαν σκαριά για το ΛΣ.


Α.Τ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να φυγουνε! Να πανε αλλου!
Εγω μπηκα στο Σωμα για να γινω Αστυνομος οχι χαρτογιακας και εισπρακτορας για καθε ταμειο που ψαχνει για κοροιδα, να βγαζω αδειουλες στο καθε αγονο ξερονησι επειδη το θελει ο Δημαρχος...

Ανώνυμος είπε...

μηπως αλλου ηθελες να δωσεις εξετασεις και αλλου εδωσες??? το λιμενικο απο οτι ξερψ χρονια ει ναι ετσι ,,αν δεν σου εκανε κακως μπηκες .το βρηκες δεν σε βρηκε......αμα δεν σου ερεσει να φυγεις. ελεος πια καθε ενας απο εσας θελει κατοπιν εορτης οτι τον βλευει .καλο ειναι οσοι δεν γουσταρεται να πατε να γινεται τιποτε αλλο .

Ανώνυμος είπε...

Ωραίες φιλοδοξίες έχεις για τον εαυτό σου ρε συνάδελφε! Να γίνεις Αστυνόμος... Και γιατί δεν πήγες στην ΕΛΑΣ; Και επειδή ΕΣΥ ο ένας θέλεις να γίνεις αστυνόμος πώς έχεις την απαίτηση να επιβάλλεις σε όλους μια πορεία προς το άγνωστο με ελπίδα την ... καλή πρόθεση των πολιτικών; (εδώ γελάνε...)

Exantas είπε...

Ανησυχούμε ότι ορισμένοι θέλουν να αλλάξει εντελώς αυτό που επί 91 χρόνια λειτουργούσε (καλώς ή κακώς) όπως λειτουργούσε με την ποικιλία αρμοδιοτήτων,(ναυτιλιακής πολιτικής, αστυνόμευσης, ασφάλειας πλοίων ή δημόσιας, κ.ο.κ, επειδή εκείνοι ήθελαν να γίνουν ένα από αυτά, που η καθ' ύλην αρμοδιότητα του Σώματος προσέφερε. Μας θυμίζουν τους ενοίκους αυθαιρέτων που έκτιζαν εργατικές κατοικίες πλησίον βιομηχανιών & στο τέλος απαιτούσαν να φύγει η βιομηχανία από την περιοχή τους.
Λίγη λογική δεν βλάπτει αγαπητοί!
ΜΘΧ

Ανώνυμος είπε...

Και για εκείνους, που ζηλεύουν την ΕΛΑΣ, την εκπαίδευση, τα επιτεύγματα, την ικανότητα, την αξιοκρατία και την αποτελεσματικότητα τους και διακαώς επιθυμούν την ένταξη τους εκεί http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1880310
και πολλά άλλα μπορείτε να βρείτε στο google με την λέξη "γκάφες".

Άντε γεια
Ένας Διχασμένος Ένστολος