Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Μαλλιοτράβηγμα στο λιμάνι

ΔΕΝ έχουμε καβγάδες για θέματα αρμοδιοτήτων στην κυβέρνηση «Παπανδρέου ΙΙ».

Ισως και γιατί έχει ρυθμίσει με ταχύτητα τα σημαντικότερα θέματα το γραφείο του Πρωθυπουργού- με αιχμή τη Ρεγγίνα Βάρτζελη - ώστε να μην υπάρξουν
κενά που να προκαλέσουν έριδες. Υπάρχει όμως μια εξαίρεση. Το νέο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων. Δεν ξέρω αν φταίει που δεν έσπασαν μια σαμπάνια στο κτίριο για το νέο χαρτοφυλάκιο- όπως κάνουν για γούρι με τα νεότευκτα καράβια στα ναυπηγεία. Ωστόσο, οι καβγάδες είναι διαρκείς.

Η αντιπαράθεση Γιάννη Διαμαντίδη - Χρήστου Παπουτσή
για το θέμα του Λιμενικού έγινε αντιληπτή- και συζητήθηκε εντός της κυβέρνησης- ακόμη και στο περιθώριο των συναντήσεων με τους Κινέζους το περασμένο Σαββατοκύριακο. Βουλευτής Β΄ Πειραιά και παλιά πολιτική καραβάνα, ο Διαμαντίδης ήθελε το Λιμενικό πίσω στο Λιμάνι. Και είχε βέβαια μαζί του τους εφοπλιστές.

Γραφείο δεν παίρνει
ΩΣΤΟΣΟ, οι αντιπαραθέσεις στο Θαλασσίων Υποθέσεων δεν είναι μόνον διυπουργικές, αλλά και ενδοϋπουργικές. Ολος ο Πειραιάς έχει να λέει ότι ο Γιάννης δεν δίνει στην Ελπίδα Τσουρή το γραφείο του Πάνου Καμμένου. Η κατάλληλη για ανηλίκους εκδοχή είναι ότι η χιώτισσα βουλευτής δεν το θέλει. Πάντως, το όλο πράγμα δεν ξεκίνησε καλά. Ωφέλεια- και ανακούφιση- νιώθουν μόνο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που απηλλάγη από την αρμοδιότητα των αλιέων που έβγαιναν στην ξηρά για να διαμαρτυρηθούν, φθάνοντας ώς την Αχαρνών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σωστα μονοι κερδισμενοι ειναι οι αγροτες που ξεφορτωθηκαν τους ψαραδες