Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΛΣΑΠ Εκλογικό Επίδομα

Πειραιάς, 16/12/10

Ως πρωτοβάθμια Ένωση και παράλληλα με την Ομοσπονδία μας, είχαμε ενημερώσει τα μέλη μας από 5/11/10 για την δέσμευση του Υπ.Οικονομικών κ.Παπακωνσταντίνου Γ. περί της ισόποσης καταβολής του εκλογικού επιδόματος και στα στελέχη του Λ.Σ. άνευ φόρου.

Δέσμευση η οποία υλοποιήθηκε την 14/12/10 με την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Πλέον το ζήτημα για το οποίο όλα αυτά τα χρόνια, κατηγορηθήκαμε ως συνδικαλιστικός φορέας, περί αδιαφορίας και αδράνειάς μας δηλαδή, καταρρίπτεται περίτρανα, αφού αποδεικνύεται ότι ήταν αποκλειστικά και μόνο θέμα πολιτικής βούλησης, η οποία, οφείλουμε να τονίσουμε, ότι εκφράστηκε από την πρώτη στιγμή και από τους τρεις συναρμόδιους Υπουργούς (Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη και ΘΥΝΑΛ).

Η διευθέτηση του ζητήματος επετεύχθη μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα, ξεπερνώντας τις όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες περί της φορολόγησης του επιδόματος, που εδώ και χρόνια παρουσιάζονταν ως πρόσχημα από την προηγούμενη κυβέρνηση  για την μη ισόποση καταβολή και στους Λιμενικούς.

Το επίδομα θα καταβληθεί στους δικαιούχους την ερχόμενη εβδομάδα.

Τέλος, τους ψευδοπροφήτες, που εδώ και ενάμιση περίπου μήνα, διαβεβαίωναν τα στελέχη του Λιμενικού αρχικά για την μη καταβολή του και στη συνέχεια για την βέβαιη φορολόγησή του, καλούμε στο πεζοδρόμιο, δίπλα μας, εκεί που πραγματικά δίνονται οι αγώνες και όχι καθισμένοι σε αναπαυτικές καρέκλες, κρυμμένοι πίσω από την οθόνη ενός υπολογιστή και τους ρωτάμε:

...το άλλο με τα 532 ευρώ το ΞΕΡΕΤΕ;

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΙΖΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ              ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...το άλλο με τα 665 ευρώ EΣΕΙΣ το ΞΕΡΕΤΕ;

Και αν το ξέρετε γιατί δεν το ανακοινώνετε;

Ανώνυμος είπε...

Το πρωτοπαλικαρο της ΠΟΕΠΛΣ δηλαδη αμφισβητεί τις φήμες που τα ιδια τα μελη του προεδρειου σκοπιμως διέρρεαν σε ολους εμας περι μη καταβολής ή αγνοιας τους για την καταβολή του εκλογικου;
Μήπως μόνοι μας βγάλαμε τις φήμες;
Ας μας πει γιατι τότε υπογράψαμε 3 διαφορετικές καταστάσεις;
Ας μας πει γιατι θα πάρουμε το εκλογικο μετα το δωρο χριστουγεννων;
Aς μας πει γιατι ενω αποτι φαινεται γνωριζουνε πραγματα ,τα κρατανε για τον εαυτο τους και παιζουνε παιχνιδάκια για να εξυπηρετησουνε τα συνδικαλιστικά τους συμφεροντα;
Και να ξέρετε κυριοι της ΠΟΕΠΛΣ και κυριως εσεις ΄΄προκομενα΄΄, ΄΄κουρασμενα΄΄ απο τις πολλές βάρδιες και αμετάθετα παλικαρλακια πως πολλοί από αυτους που σας σχολιαζουν στα blogs οπως το πειρατικο και η Ελληνικη Ακτοφυλακη , είναι καθημερινοι απλοι συναδελφοι που υπηρετουν στην παραμεθοριο , τα νησια , τα σκάφη και οχι οι καβατζωμενοι και αραχτοι των γνωστων Υπηρεσιων.
Αν υπηρετουσαμε στα μέρη σας θα τα ακουγατε ενα χερακι και απο κοντα!!
Αρκεστειτε στις γραφικες σας ανακοινωσεις ..πάντα ακολουθωντας τις εξελιξεις..τελευταιοι...κλικαδοροι, διαπλεκομενοι!!!
Θελετε ευχαριστω για τα αυτονοητα...ντροπη σας!!!

Και εσεις συναδελφοι ..βλέπετε το ποιοι ειναι αυτοι που θεωρουνται εκπροσωποι μας...
Ατομα που δεν ανεχονται την κριτική των blog, εστω και σκληρη... ! ειναι επειδη εχουν μαθει την μουγκαμαρα των απλων μελων των ενωσεων τους!!
Εμεις που σας ανεχομαστε να μας προσβαλουν με την αδιαφορια τους την διαπλοκη τους και την ιδιοτελεια τους, τι ειδους ανακοινωσεις θα επρεπε να βγάλουμε;
Nα ειναι ευχαριστημενοι που κάποιοι απο αυτους δεν τραβιουνται στα δικαστηρια απο τις λαμογιες τους !!! ... οσοι καταλαβαν ..κατάλαβαν...!

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ .
ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΟΝΤΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΑΛΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟ ΤΟ 2010 ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΦΗΝΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ [ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ -SITE-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΞ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ-,ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ ΣΤΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚ ΣΕ ΟΛΑ .......

Ανώνυμος είπε...

Σαν δεν ντρεπεστε που το παιζεται και επιτυχημενοι!

Ανώνυμος είπε...

συναδερφοι απορω ακομη με τα γραφομενα σας.αν δεν ετρεχαν οι συνδικαλες θα παιρνατε εκλογικο εστω και κουτσουρεμενο;μην τα ισοπεδωνετε ολα,αμαν μαγκια τους που καταφεραν να το κερδισουν με οποιο τροπο και αν το εκαναν,δηλαδη τιποτε δεν κανει ο συνδικαλισμος;ουτε ρεπο εχουν παρει καποιοι,ουτε εχουν λυθει υπηρεσιακα θεματα χαρη σε αυτα;συναδερφοι οσο και να μην αρεσει σε καποιους ο συνδικαλισμος μπορει να πετυχει αρκει να το πιστεψουμε και να βοηθησουμε και εμεις.οσο γιατι υπογραψαμε 3 καταλογους ειναι γνωστο σε ολους οτι εγινε γιατι απλα μεχρι να σιγουρευτει η αρμοδια υπηρεσια επρεπε να εχει ετοιμες διαφορες καταστασεις.δε θα απαντησω σε ολα γιατι δεν ειμαι συνδικαλας να ξερω τι παιζει σε οτι σκεφτοντε οι συναδερφοι αλλα με λιγο μυαλο και χωρις προκαταληψεις πολλα απαντωντε.οσο για το νομοσχεδιο ας το δουμε πρωτα χειροτερα απο πριν δεν γινεται πιστευω.οσο για το αν ξεφορτωνουμε καραβια,οσο και να μην ειναι δουλεια μας,οποιος θελει να μην ξεφορτωνει καραβια ας παει στα σκαφη που ζητανε κοσμο.οσο για οτι λετε για τουσ συνδικαλιστες ξερω πως καποιοι και βαρδιες κανουν και μετρα ταξης και απολα γνωρισα 2 απο αυτους προσφατα οποτε για αλλη μια φορα σταμητηστε να τα ισοποδωνετε ολα αλλιως θα πιστεψω πως ειτε ειστε εγκαθετοι ειτε τους ζηλευετε.
μια ανωνυμη συναδερφος σας αααααααα...ΛΦ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Ανώνυμος είπε...

Η καλη συναδελφος καλο ειναι να γνωριζει πως σχεδον ολοι οι λιμενικοι ειμαστε υπερ του συνδικαλισμου , αλλα εδω και μερικά χρονια καποιοι απο εμας ειμαστε κατα των συνδικαλιστων.
Αυτο μη σου φανει πως ειναι αντιφαση γιατι οποιος ασχοληθει ενεργά (οχι απαραιτητα να ειναι μελος ΔΣ τοπικης ενωσης)με θεματα που απασχολουν τους συναδελφους καθημερινα στις υπηρεσιες τους , θα διαπιστωσει πως τις περισσοτερες φορες οι Συνδικαλιστες ειναι αποντες και αδιαφορουν!
Σχεδον σε ολα τα θεματα που μπορουν να λυθουν αμεσα και δεν ειναι απαραιτητη η δαπανη χρηματων , οι συνδικαλιστες προσπαθουν να μας κρατησουν 100 χρονια πισω μονο και μονο για δικα τους οφελη αλλα και της παρεουλας τους , αντε και μερικων που θα τους γλυφουν διαρκως! Τ α θεματα ειναι γνωστα ας μην τα αναλυσω!!!
Ολοι ξερουμε οτι ήταν ιδιαιτερα δυσκολη η δημιουργια συνδικαλιστικου οργάνου στο ΛΣ και βγάζουμε το καπέλο σε αυτους που πρωτοστάτησαν στην δημιουργία του , αλλα δεν μπορει να συνεχιστει η καραμελα των γενεών της ιδρυσης της ΠΟΕΠΛΣ (σειρες δεκαετιας 80΄ και των αμεσως επόμενων γενεών οτι και καλα αυτοι ξερουν το καλό μας και αυτοι ειναι οι σωτήρες μας!
Αν ανοιξεις τα μάτια σου συνάδελφε θα δεις οτι οι μισοι συνδικαλιστες μας δουλευουν και οι αλλοι μισοι απλα αδιαφορουν !
Δεν ειναι ενεργοι σε τιποτα παρα μονο στην διαπλοκη τους με την Διοικηση και τους πολιτικους!
Κατευθυνομενος συνδικαλισμος δεν ειναι συνδικαλισμος!
Εχω παει σχεδον σε ολες τις πορειες και η απογοητευση που παιρνω καθε φορα ειναι πολυ μεγάλη! Οι ιδιοι και οι ιδιοι παρόντες ...κάποιοι λιγοι ανυποψιαστοι ιδεολογοι και οι υπολοιποι...ως τουρίστες και περιπατητες που θελουν να δικαιολογησουν την ιδιοτητα του συνδικαλιστη , αφου στις ενωσεις τους δεν κάνουν τιποτα, δεν προτεινουν τιποτα δεν τους ενδιαφερει τιποτα γιατι όπως λένε οι περισσότεροι ΄΄καλά ειμαστε ας μη μιλάμε΄΄!
Δεν εχεις απορια γιατι στις σπάνιες συνελευσεις -συγκεντρωσεις που κανουν οι τοπικες ενωσεις μονο ελάχιστοι συνάδελφοι πλέον πατανε το πόδι τους;
Γιατι στις πορειες δεν ειναι ικανοι να συγκεντρωσουν πολλους συναδελφους οι κυριοι της ΠΟΕΠΛΣ;
H απάντηση ειναι γιατι όλοι οι συναδελφοι τους έχουν σιχαθει και μαζι με αυτους σιχαθηκαν τον συνδικαλισμο!
Αυτο πρεπει να αλλαξει