Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ακόμα 37 λαθρομετανάστες στην Ηγουμενίτσα...UPDATE...

37 λαθρομετανάστες ένας Τούρκος οδηγός νταλίκας που τους μετέφερε συνελλήφθησαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Η νταλίκα, ιδιοκτησίας τουρκικής εταιρείας μεταφορών, ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πλοίο με τελικό προορισμό την Ιταλία.
Ολοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας.

Αυτή είναι η νταλίκα στην οποία Τούρκος οδηγός είχε κρυμμένους 37 Αφγανούς. Το Crimes on air εξασφάλισε φωτογραφίες από το σημείο όπου οι λαθρεπιβάτες ήταν στιβαγμένοι μέσα στα εμπορεύματα. Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας δόθηκε πληροφορία σύμφωνα με την οποία διεθνές κύκλωμα που δραστηριοποιείται στην παράνομη μεταφορά αλλοδαπών λαθρομεταναστών μέσω του λιμένα Ηγουμενίτσας στην Ιταλία θα χρησιμοποιούσε για την υλοποίηση του σκοπού αυτού φορτηγό όχημα με τράκτοραχρώματος μπλε και με επικαθήμενο χρώματος κόκκινου .
Για τον εντοπισμό του κυκλώματος αστυνομικοί της Ασφάλειας πραγματοποίησαν πολύωρους ελέγχους και διαπίστωσαν ότι:

Απογευματινές ώρες της 03-01-2011 ο οδηγός φορτηγού οχήματος με πινακίδες κυκλοφορίας Τουρκίας και αριθμό πινακίδας τράκτορα 34-ZF-9063, χρώματος μπλε και με επικαθήμενο χρώματος κόκκινου, ερχόμενος από τους Κήπους Έβρου στάθμευσε στην περιοχή των Ιωαννίνων ,σε πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου μεταφόρτωσε από άγνωστο όχημα, το οποίο στην πόλη των Ιωαννίνων ήρθε από την Αθήνα , αλλοδαπούς υπηκόους Αφγανιστάν με σκοπό να τους μεταφέρει στην Ιταλία.

Την 23.15 ώρα η προαναφερόμενη νταλίκα εισήλθε στο χώρο εισόδου του λιμανιού, ακινητοποιήθηκε από Αστυνομικούς της Υ.Α. Ηγουμενίτσας και διενεργήθηκε έλεγχος σε αυτή. Εξωτερικά διαπιστώθηκε ότι το επικαθήμενο αυτής, με αριθμό κυκλοφορίας 34-AU-5830, καίτοι έφερε σφραγίδα τελωνείου και πέριξ αυτού συρματόσχοινο της αντίστοιχης σφραγίδας, αυτό είχε παραβιαστεί σε κρυφό σημείο στο ύψος του κενού ανάμεσα στο επικαθήμενο και στον τράκτορα και είχε επανακολληθεί .

Κατόπιν τούτου ανοίχτηκε το επικαθήμενο για την πραγματοποίηση ελέγχου εντός αυτού και διαπιστώθηκε ότι πίσω από εμπορεύματα υπήρχαν τριανταεπτά (37) άτομα Αφγανικής καταγωγής, στερούμενα ταξιδιωτικών εγγράφων. Οδηγός του ως άνω φορτηγού οχήματος είναι υπήκοος Τουρκίας με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη.

Προαναφερόμενα άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Αλλοδαπών και Διαβατηριακού Ελέγχου Ηγουμενίτσας.

Για την μεταφορά τους, θα καταβάλλονταν στους οργανωτές της μεταφοράς, κατά την άφιξή τους στην Ιταλία, το χρηματικό των 1000 € για έκαστο εξ αυτών μέσωWESTERNUNION, από συγγενικά τους πρόσωπα.

Το φορτηγό κατασχέθηκε και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ηγουμενίτσας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: