Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Το φιλότιμο μας, έκανε και το 2010 το θαύμα του...

1.144 περιστατικά το 2010, έναντι των 1.399 του 2009 κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).Παρασχέθηκε βοήθεια σε 2046 άτομα εντός FIR, ενώ 203 περιστατικά ήταν εκτός Ελλάδος.Κατά τη διάρκεια περιστατικών έρευνας και διάσωσης δεν υπήρξε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής.Επίσης 67 άτομα, είτε ως ασθενείς είτε ως τραυματίες αποβιβάστηκαν από πλοία, από αυτά τα 16 με ελικόπτερο και τα 51 με πλωτά μέσα. Οι κύριες αιτίες απώλειας ζωής για το 2010 ήταν οι θαλάσσιες δραστηριότητες αναψυχής (κολύμβηση, υποβρύχια αλιεία).

Στο φιλότιμο των "αντιπαραγωγικών" Λιμενικών ΜΟΝΟ αξίζουν τα συγχαρητήρια που με νύχια και με δόντια, είτε ζητιανεύοντας, είτε βάζοντας σε πολλές περιπτώσεις χρήματα ακόμα κι από την τσέπη μας, κρατάμε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τα επιχειρησιακά μέσα του Λιμενικού Σώματος.

Στο φιλότιμο των "κοπριτών" Λιμενικών ΜΟΝΟ, που πηγαίνουμε αποστολές παίρνοντας δάνεια και χρεώνοντας τις πιστωτικές μας κάρτες, εις βάρος των οικογενειακών μας προϋπολογισμών, για τις μέρες των αποστολών εκτός έδρας ,χρωστάτε την περηφάνεια του Σώματος.

ΜΟΝΟ στους μάχιμους Λιμενικούς  κι όχι στους κοστουμαρισμένους χαρτογιακάδες αξίζουν τα συγχαρητήρια ,τα εύσημα και η ευγνωμοσύνη των διασωθέντων.

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ.

Που είναι οι ευεργετημένοι της Ναυτιλίας να στηρίξουν το Σώμα και το προσωπικό του, που εδώ και χρόνια υποφέρει???
Που είναι όλοι αυτοί που δήθεν κόπτονται για το Λιμενικό Σώμα όταν χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερα επιχειρησιακά μέσα καθηλώνονται???

Μην γελιόμαστε Συνάδελφοι.Οι εφοπλιστές δεν ενδιαφέρονται για το Λιμενικό Σώμα και την επιχειρησιακή του ετοιμότητα.Μακάρι να ήταν διαφορετικά αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ας αφήσουν το υποκριτικό τους ενδιαφέρον στην άκρη λοιπόν ,γιατί η στάση τους, όλα αυτά τα χρόνια που αυξανόταν η κερδοφορία τους και παρακμούσε το Λιμενικό Σώμα και δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ!!! για να το βοηθήσουν, αποδεικνύει την υποκρισία τους.

Η αλήθεια είναι ότι οι εφοπλιστές ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ για το κομμάτι του ένστολου υπηρετικού προσωπικού των συμφερόντων τους των 7ημερών/εβδομάδα,των 24ωρών /24ωρο με πενιχρούς μισθούς ,χωρίς έξτρα αμοιβή για υπερωριακή εργασία και αργίες.

Φτηνά εργατικά χέρια είμαστε για αυτούς και τίποτα παραπάνω.
Όλα τα άλλα είναι για ιθαγενείς!!!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΑ ΠΛΩΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ??

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Θυμήσου τα παρακάτω και αναρωτήσου μετά αν το 1.000.000 είναι μεγάλο ποσό για τον αποκαλούμενο στυλοβάτη της Ναυτιλίας... το Λ.Σ.

Eκατόν έντεκα μοτοσικλέτες και ατομικό εξοπλισμό προστασίας, δώρισε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Δωρεά στο κράτος 107 ασθενοφόρων και 6 οχημάτων πυροσβεστικήςέκανε η ΕΕΕ.

Υπολόγισες πόσο τους στοίχισαν αυτές οι δωρεές???

Υπολόγισε τα και πες μας τώρα αν σου φαίνονται πολλά το 1.000.000 που δώρισε η ΕΕΕ στο Λ.Σ. ύστερα από τόση πίεση που άσκησε στην κυβέρνηση ώστε να μην μας αποκόψει από την Ναυτιλία...

Ανώνυμος είπε...

Τις δωρεές οι εφοπλιστές τις κάνουν γιατι έχουν φοροαπαλαγές, όχι γιατί τους έπιασε ο πόνος για τις κρατικές υπηρεσίες.

Ανώνυμος είπε...

exei kapios mia kali protasi prosforas poy pistevi oti kanis mas den tha exi na pei kati kako????

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Μα δεν λέμε ότι δεν είναι καλή η δωρεά που μας έκαναν.Αυτό που λέμε και φαντάζομαι ότι συμφωνείς κι εσύ είναι ότι το 1.000.000 που πρόσφεραν στο Λ.Σ. σχεδόν εκμηδενίζεται στα μάτια μας από την στιγμή που δωρίζουν μεγαλύτερα ποσά σε άλλους φορείς άσχετους με την ναυτιλία.
Υποτίθεται ότι από εμάς κερδίζουν πάρα πολλά γι αυτό και έχουν ενστάσεις για την αποκοπή του Λ.Σ. από την Ναυτιλία.
Ετσι δεν είναι???

Ανώνυμος είπε...

καλες οι δωρεες απο τους εφοπλιστες , αλλα αν αναλογιστει κανεις σε ποσους αλλους ασχετους με την ναυτιλια κανουν δωρεες και ποσο μεγαλα ποσα δινουν εκει , θα καταλαβει οτι η δωρεα που εκαναν για τα σκαφη ειναι μηδαμινη!
Βεβαια ξερουν τι κανουν , γνωριζουν τι μπαχαλο ειναι το ΛΣ και τωρα που διαλυθηκε τελειως η χωρα , ξερουν πως ο καθε Αρχηγος και Υπουργος θα τρεξει απο πισω τους για να ξαναδωσουν χρηματα. Με εξυπνο τροπο μας τα δινουν λιγα λιγα για να τους γλυφουν οι προαναφερθεντες και να εξυπηρετουν τα συμφεροντα τους.
Απο τη την αλλη παλι , γιατι να μας δωσουν μεγαλα ποσα για το ΛΣ , αφου βλεπουν πως οι χαμηλομισθοι υπαλληλοι τους (ΑΞ,ΥθΥΝΑΛ και ολοι οι ενασχολουμενοι με τους εφοπλιστες) κανουν τεμεναδες και σκιζονται να συνεχισουν να υπηρετουν τα συμφεροντα τους ως χαμηλα αμοιβομενοι.
Εμας θα δινουν ΄΄οσα πρεπει΄΄ για να μας κρατανε στο χερι , ενω στους αλλους ΄΄οσα χρειάζονται΄΄ για να γινονται αρεστοι και να το παιζουν ευπατριδες και ευεργετες!
Στο κατω κατω ρε συνάδελφοι , ταπεινοι Λιμενοφυλακες και ΥΞ, αυτοι δινουν τις προαγωγες στους Ανωτατους ΑΞ του ΛΣ...λιγο ειναι αυτό;; Τοσες χρυσές κλάρες ξερετε τι αξια εχουν;; Ανυπολογιστη!!! ε ρε η ματαιοδοξια πανω απο ολα!!!