Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Μειώσεις αποδοχών αστυνομικών.

ΣΧΕΤ. : Π.Α.Β. 37/ 04-10-2011.
Σε απάντηση της ανωτέρω αναφοράς, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Α. ΠΛΕΥΡΗΣ και Σ.-Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, σε ό,τι μας αφορά, σας γνωρίζουμε ότι για το αναφερόμενο σε αυτή ζήτημα ενημερώθηκε η Εθνική Αντιπροσωπεία με το 7017/4/ 13931 από 19-09-2011 έγγραφό μας, σε απάντηση της 22525/ 09-09-2011 ερώτησης που κατέθεσαν οι ανωτέρω κ.κ. Βουλευτές, με παρόμοιο περιεχόμενο.
Πέραν των ανωτέρω, σας γνωρίζουμε ότι κατά τη μισθοδοσία του μηνός Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους εφαρμόστηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας (Διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού) οι διατάξεις, των προσφάτως, ψηφισθέντων και δημοσιευθέντων νόμων, 3986/2011 «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2011-2012» (Φ.Ε.Κ. Α-152) και 4002/2011 «Τροποποίηση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου-Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και δημοσιονομική εξυγίανση-θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Φ.Ε.Κ. Α-180).

Ειδικότερα, από τη διάταξη του άρθρου 38 του ως άνω ν. 3986/2011 προβλέπεται η παρακράτηση ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας, η κράτηση υπέρ Τ.Π.Δ.Υ. και Ο.Α.Ε.Δ. σε ποσοστό 2% και 1%, αντίστοιχα, επί του συνόλου των αποδοχών του προσωπικού, αναδρομικά από 01-01-2011, καθώς και η μείωση του αφορολόγητου της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος από 12.000 σε 8.000 ευρώ (άρθρο 27). Επίσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 55 του ανωτέρω ν. 4002/2011 μειώθηκε κατά 10% το επίδομα Ειδικής Απασχόλησης, αναδρομικά, από 01-07-2011. 
Ωστόσο, οι κρατήσεις αυτές συνεπεία των οποίων μειώθηκαν οι αποδοχές του αστυνομικού προσωπικού αισθητά, λόγω της αναδρομικής ισχύος των ανωτέρω διατάξεων από 01-01-2011, αφορούν στους μήνες Οκτώβριο έως Δεκέμβριο και με τη μισθοδοσία του τελευταίου ολοκληρώνεται η εφαρμογή των προαναφερομένων-συγκεκριμένων νομοθετικών προβλέψεων.
Περαιτέρω, το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μισθοδοσίας καταβλήθηκε στο αστυνομικό προσωπικό, ως μισθός, μικρό χρηματικό ποσό, όπως κάτω των 500 ευρώ, δεν οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις προαναφερόμενος κρατήσεις αλλά και σε άλλους παράγοντες, όπως στη λήψη στεγαστικών ή καταναλωτικών δανείων, στην επιβολή προστίμων λόγω πειθαρχικών ποινών και στην καταβολή ποσών για διατροφές και κατασχέσεις από Δ.Ο.Υ.
Τέλος, επισημαίνεται ότι η αντιμετώπιση των ζητημάτων και η επίλυση των προβλημάτων, που απασχολούν το προσωπικό των Υπηρεσιών του Υπουργείου μας, αποτελεί βασικό στόχο και σταθερή επιδίωξή μας. Στο πλαίσιο αυτό, μετά από την πρόσφατη επικοινωνία του υπογράφοντος με τους Προέδρους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ζητήθηκε να εξεταστεί η ευνοϊκή εξυπηρέτηση του ένστολου και πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που έχει συνάψει δάνεια, ιδιαίτερα για την τρέχουσα περίοδο των εκτάκτων και αυξημένων κρατήσεων στη μισθοδοσία τους, λόγω της παρούσας δημοσιονομικής συγκυρίας. Από τους κ.κ. Προέδρους υπήρξε άμεση ανταπόκριση για την ευνοϊκή ρύθμιση του θέματος αυτού. Προς πληρέστερη ενημέρωσή σας, διαβιβάζεται συνημμένως, το από 17-10-2011 σχετικό Δελτίο Τύπου.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα λεει ο πλωτατζης.... καταντησε η νεα σελιδα σε γραφειο τυπου του υπουργου

"ΤΟ ΕΜΠΕΔΏΣΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ….ΒΑΛΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ …

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ 1/6 ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΛΣ-ΕΛ-ΑΚΤ. ?????"

plotatzis.forumotion.com

...

Ανώνυμος είπε...

πανω απο τις πλατες μας περασαν ολα τα μετρα και οι συνδικαλιστες μας απλα κοιτουν.ως ποτε θα δουλευουμε πιο πολυ απο ολους τους υπολοιπους και θα παιρνουμε λιγοτερα απο ολους τους αλλους;ως ποτε θα αμοιβομαστεω λιγοτερο απο αυτους που δουλευουν 5 μερες την εβδομαδα;ολες οι υπηρεσιες του δημοσιου εξυπηρετουνται απο την ΕΛ.ΑΣ. ολες ακομη και τα συναφη σε μας [ ΛΙΜΕΝΙΚΟ,Π.Υ., ΣΤΡΑΤΟΣ ]