Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Προώθηση σχεδίων Π.Δ. στο ΣτΕ

Πειραιάς 30/11/11

Σας ενημερώνουμε ότι προωθήθηκαν στο Σ.τ.Ε. τα παρακάτω σχέδια Π.Δ.:

Α) «Συγκρότηση, σύνθεση και λειτουργία των Συμβουλίων Κρίσεων Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.».

Με το ανωτέρω σχέδιο Π.Δ. τροποποιήθηκαν :

i) Οι συνθέσεις των Συμβουλίων Κρίσεων.

ii) Προβλέπεται η άσκηση ενδικοφανούς προσφυγής κατά πρωτοβάθμιας κρίσης ώστε να αποφεύγονται από τους συναδέλφους δικαστικά έξοδα.

iii) Προβλέπεται διαδικασία μετάταξης σε Α/Ξ Ειδικοτήτων Τεχνικών, Υγειονομικών (ιατρών-ψυχολόγων), Ιερέων και Νομικών.

iv) Εναρμόνιση πινάκων κρίσεων σύμφωνα με νέες διατάξεις που ακολουθούν στο Π.Δ. περί προαγωγών καθώς και μεταβατικές διατάξεις για όσους εμπεριέχονται σε αυτές στη ρύθμιση του τελευταίου ασφαλιστικού (δηλ. όσων θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31-12-2014).

Β) «Κατηγορίες, ειδικότητες, οργανικές θέσεις προσωπικού Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.»

Με το ανωτέρω σχέδιο Π.Δ. τροποποιήθηκαν :

i) Προβλέπονται νέες ειδικότητες όπως Α/Ξ Υγειονομικού (οδοντιάτρου-ψυχολόγου), και Υ/Ξ Υγειονομικού (βοηθοί ακτινολογικού και μικροβιολογικού εργαστηρίου, νοσηλευτές, οδοντοτεχνίτες, φυσιοθεραπευτές).

ii) Προβλέπεται νέα κοινή επετηρίδα των Α/Ξ ειδικότητας Τεχνικού.

iii) Εντάσσονται στην ειδικότητα πληροφορικής οι Υ/Ξ και Λ/Φ κάτοχοι πτυχίων ΙΑΕ Σχολής πληροφορικής.

Γ) «Καταστάσεις προσωπικού Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.»

Με το ανωτέρω σχέδιο Π.Δ. τροποποιήθηκαν :

i) Συστήνονται προσωποπαγείς θέσεις για τους υπηρετούντες σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου και αποδέσμευση οργανικής θέσης χωρίς να στερούνται της αρχαιότητάς τους.

ii) Οι γνωματεύσεις ιδιωτών ιατρών να είναι ισότιμες των νοσοκομειακών ιατρών για την χορήγηση μακράς αναρρωτικής άδειας.

iii) Προβλέπεται κατάσταση μόνιμης διαθεσιμότητας των στελεχών που εξαιτίας τραύματος ή παθήσεως ένεκα της Υπηρεσίας δεν μπορούν να τεθούν σε υπηρεσία γραφείου.

iv) Συγκεκριμενοποιούνται οι ποινές της αργίας με πρόσκαιρη παύση και προσωρινής απόλυσης.

v) Εναρμόνιση της διάταξης για την διαθεσιμότητα σύμφωνα με την οποία ο χρόνος αυτός δεν λογίζεται ως πραγματική υπηρεσία. Η συγκεκριμένη διάταξη εμπεριέχεται ήδη στον συνταξιοδοτικό νόμο.

Όλες οι παραπάνω διατάξεις των σχεδίων των Προεδρικών Διαταγμάτων βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση, αξιοποιούν κατηγορίες προσοντούχων στελεχών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ, προβλέπουν νέες διαδικασίες για περιπτώσεις που υπήρχαν νομικά κενά και τέλος βελτιώνουν και ενισχύουν την υφιστάμενη κείμενη νομοθεσία.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Δριβάκος Γεώργιος Κατσίνας Σωτήριος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ
"Όλες οι παραπάνω διατάξεις των σχεδίων των Προεδρικών Διαταγμάτων βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση, αξιοποιούν κατηγορίες προσοντούχων στελεχών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ, προβλέπουν νέες διαδικασίες για περιπτώσεις που υπήρχαν νομικά κενά και τέλος βελτιώνουν και ενισχύουν την υφιστάμενη κείμενη νομοθεσία.
"
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑΤΙ Η ΠΕΑΛΣ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ 5 ΠΔ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΠΕΑΛΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΗΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ 5 ΠΔ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ......
ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Η ΠΟΕΠΛΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΔ .....ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ .
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ 5 ΠΔ ΟΠΩΣ Η ΠΕΑΛΣ ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΨΙΛΟΕΣΩΣΕ ΛΙΓΑΚΙ ....ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΜΩΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ .....

Ανώνυμος είπε...

Μπορούμε να τα διαβάσουμε κάπου αυτά τα νομοσχέδια που πήγανε στο ΣτΕ ;

Ανώνυμος είπε...

ΖητΗΣΕ τα απο την ΠΟΕΠΛΣ!!!!!!!!