Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και διακινητών τους στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδή ασθενούς- Σύλληψη αλλοδαπού με πλαστά χαρτονομίσματα στην Σάμο – Σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα - Κατάσχεση αλιευμάτων στην ιχθυόσκαλα Δημοσίου Ν. Μηχανιώνας

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του νότιου λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 34χρονος οδηγός και ο συνοδηγός του, που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, διότι μαζί με άλλους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, μετέφεραν 30χρονη αλλοδαπή μαζί με τα δύο ανήλικα τέκνα της, η οποία κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό της, με ένα από τα δύο ανήλικα τέκνα της, από τη χώρα.

Επίσης, συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, 52χρονος αλλοδαπός, ο οποίος παρείχε άμεση συνέργεια σε 42χρονη αλλοδαπή διότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα, η οποία επίσης συνελήφθη.


Τέλος, συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο ίδιο λιμάνι, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, 37χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο όχημα και τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

=================

Συνελήφθησαν, μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 26χρονος αλλοδαπός, οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, ο οποίος μετέφερε 26χρονο αλλοδαπό, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα σε λιμένα Ιταλίας.

Επίσης, συνελήφθη, μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 37χρονος αλλοδαπός, οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για δύο (02) αλλοδαπές, με σκοπό να τις μεταφέρει παράνομα σε λιμένα Ιταλίας, οι οποίες επίσης συνελήφθησαν.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα.

=================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, από το λιμάνι των Παξών στο λιμάνι της Κέρκυρας με πλωτό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., 30χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

=================
Συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα στο λιμάνι της Σάμου, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, 26χρονος αλλοδαπός, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, έτοιμα προς κυκλοφορία και ήδη υδατογραφημένα, συνολικού ποσού περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000€), τα οποία και κατασχέθηκαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

=================

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 39χρονος αλλοδαπός, οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι μετέφερε μία 21χρονη αλλοδαπή, η οποία συνόδευε και το ανήλικο τέκνο της, για τους οποίους κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα σε λιμένα Ιταλίας, η οποία επίσης συνελήφθη.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

=================

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Δημοσίου της Νέας Μηχανιώνας και συγκεκριμένα εντός της αίθουσας δημοπράτησης αυτής, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σαράντα οκτώ (48) κιλά ιχθείς του είδους λαβράκι, υπολειπομένων διαστάσεων 22-23 εκατοστών (αντί του προβλεπόμενου των 25 εκατοστών).

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας, που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκαν οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα κατασχεμένα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: