Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

«Άφαντες» οι ηγεσίες μας από τα προβλήματα

Σε συνέχεια προγενέστερης ανακοίνωσής μας αναφορικά με τις δρομολογούμενες νέες περικοπές στο μισθολόγιο των ένστολων, ενημερώνουμε ότι καταβάλλονται καθημερινά κοινές προσπάθειες των Ομοσπονδιών και Ενώσεων των Σ.Α., σε όλα τα επίπεδα, για την αποτροπή τους. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, που είδαν το φώς της δημοσιότητας, χθες, υπήρξε σύσκεψη των Υπουργών Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου και του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημητρίου Ελευσινιώτη, με τους Αρχηγούς των τριών όπλων (κλάδων) των ενόπλων δυνάμεων και αξιωματικούς της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, όπου δεν ελήφθησαν οριστικές αποφάσεις και δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα.

Αλγεινή εντύπωση, ωστόσο προκαλεί στα στελέχη μας η απουσία από τη σύσκεψη αυτή, της πολιτικής και στρατιωτικής μας ηγεσίας, την ίδια στιγμή που όλοι αγωνιούμε για τις εξελίξεις και προσδοκούμε ουσιαστική στήριξη από αυτές.

Δεν κατανοούμε τη μακρά απουσία τους από τα τεκταινόμενα. Πώς γίνεται να συζητούνται τέτοιας βαρύτητας θέματα, που επηρεάζουν άμεσα 7.500 οικογένειες Λιμενικών και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για το Λιμενικό Σώμα να είναι «άφαντοι» από τις διεργασίες. Υπάρχει αδήριτη ανάγκη άμεσης, δημόσιας τοποθέτησής τους και πάνω από όλα, ενεργούς συμμετοχής τους στις αποφάσεις.

Αν, με την απουσία τους, θεωρούν ότι «βγαίνουν από το κάδρο» πιθανών, μελλοντικών, δυσμενών εξελίξεων και με αυτό τον τρόπο προστατεύουν τους εαυτούς τους, εμείς θα είμαστε εδώ να το υπενθυμίζουμε και να το αναδεικνύουμε: από τη «μάχη» αυτή δε μπορεί να απουσιάζει κανείς.

Η απόκρουση της άδικης, ισοπεδωτικής πολιτικής των οριζόντιων περικοπών αποτελεί μονόδρομο και δεν πρέπει να περάσει. Αντίθετα, όλοι οφείλουν να αναγνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος και τη σημαντική προσφορά μας στην κοινωνία, πράττοντας ανάλογα. Έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν ζητάμε διακριτική μεταχείριση, ζητάμε δικαιοσύνη, καθώς την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της Κυβέρνησης.

Έστω και καθυστερημένα, καλούμε τις ηγεσίες μας, να αναλάβουν τις πρωτοβουλίες που τους αναλογούν και να μην υπεκφεύγουν από τα προβλήματα. Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος δεν αποτελούν τις «παρίες» των ένστολων. 

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: