Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΠΕΑΛΣ: Παρέμβαση για την επίσκεψη κ. ΥΝΑ στην ΜΥΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

 Πειραιάς: 14-08-2013
Αριθμ. Πρωτ.:  45/13  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενημερωθήκαμε για την επίσκεψη του κ. Υπουργού Ναυτιλία και Αιγαίου στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., την από κοινού πραγματοποίησή της οποίας, είχαμε αιτηθεί, με την από 05-07-2013 επιστολή μας.

Με την τότε παρέμβαση, δηλώναμε ότι η ΜΥΑ αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική δομή του Σώματος,  που  οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε, με κάθε τρόπο. Επίσης τονίζαμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει κάποιος κοινωνός μίας κατάστασης είναι μέσω της προσωπικής εμπειρίας,  δηλαδή να έρθει  σε  άμεση  επαφή με τα προβλήματα, να αφουγκραστεί  τις  πραγματικές ανάγκες και να αποκτήσει προσωπική άποψη επ’ αυτής, καθώς τότε θα έχει τη δυνατότητα να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις.

Ελπίζουμε λοιπόν, ότι η χθεσινή επίσκεψη του Υπουργού στη Μονάδα, θα αποτελέσει, την απαρχή επίλυσης χρονιζόντων προβλημάτων, που αφορούν στα στελέχη αλλά και στη λειτουργία της Μονάδας. 

Συγκεκριμένα ενημερώνουμε τον Υπουργό, ότι:
  • εκκρεμεί εδώ και τρία χρόνια, η δικαιούμενη αναπροσαρμογή του επιδόματος επικινδυνότητας, όταν την ίδια στιγμή, στις αντίστοιχες Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, το θέμα αυτό έχει διευθετηθεί
  • η ύπαρξη αυτοτελούς προϋπολογισμού, που θα αντιμετώπιζε αποτελεσματικότερα τις χρόνιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και παθογένειες του συστήματος διοίκησης, που δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία της και επιβαρύνουν τα στελέχη
  • η ενίσχυσή της σε διοικητικό προσωπικό.

Επειδή για όλα τα παραπάνω δεν ακούσαμε να λέγεται τίποτα, καλούμε τον κ. ΥΝΑ να αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες επί των προαναφερομένων και τότε είναι βέβαιον ότι η χθεσινή αυτή επίσκεψη, θα καταγραφεί ως μια επίσκεψη, που θα επιφέρει οριστικές και αποτελεσματικές λύσεις.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ                Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο και τον Αρχηγό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Δημήτριο Μπαντιά , πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ (ΜΥΑ)
Σκοπός της επίσκεψης ήταν να αποδώσει ο κος Βαρβιτσιώτης εύφημο μνεία στα επίλεκτα στελέχη της ΜΥΑ για την ουσιαστική και καταλυτική συνδρομή τους, κατά την επιχείρηση για τον εντοπισμό των σεσημασμένων κακοποιών, οι οποίοι είχαν αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, αφού συζήτησε με τα στελέχη και το διοικητή της ΜΥΑ, γνωστοποίησε, μαζί με τον κο Μπαλτάκο, την πρόθεση της Κυβέρνησης για μετεγκατάσταση της Μονάδας στον Σκαραμαγκά από τον Άγιο Κοσμά που στεγάζεται σήμερα, με έξοδα που πρόκειται να καταβάλει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΥΠΕΔ).
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κος Βαρβιτσιώτης,απευθυνόμενος στα στελέχη της ΜΥΑ, δήλωσε:

«Θέλω να σας εκφράσω τις ευχαριστίες του Πρωθυπουργού, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού για την επιτυχία σας. Οι γνώσεις, η εκπαίδευση και η κατάρτισή σας είναι πολύ υψηλές και, συγχρόνως, απαραίτητες και πολύτιμες για την κοινωνία. Η μονάδα σας, εξάλλου, είναι εξαιρετικά επίλεκτη. Για εμάς είναι σημαντικό να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια ευνομούμενη χώρα και όποιος αποφασίσει να παίξει με τις ζωές των πολιτών της, καθώς και αυτών που τις προστατεύουν, δε θα έχει καλό τέλος.
Προσωπικά, αισθάνομαι υπερήφανος που συνεργάζομαι με το Λιμενικό Σώμα. Μέχρι σήμερα έχουμε καταγράψει μόνο επιτυχίες και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναλογιστούμε ότι οι επιτυχίες αυτές έχουν έρθει σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας για τη χώρα. Γι αυτό και πιστεύω βαθύτατα ότι η πατρίδα μας, σε μεγάλο βαθμό έχει κρατηθεί όρθια μέσα στην κρίση που διανύουμε, χάρις στην αυτοθυσία των ένστολων.»
Από την πλευρά του ο Αρχηγός του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Δημήτριος Μπαντιάς,ευχαρίστησε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, καθώς και το Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησηςγια τη συνεργασία και τη βοήθεια που τους παρέχουν, ενώ δήλωσε, απευθυνόμενος προς τα στελέχη της Μ.Υ.Α., ότι η ευαρέσκεια για τις επιτυχίες τους θα απονεμηθεί και γραπτώς.