Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Π.Ε.Α.Λ.Σ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Αριθμ. Πρωτ.: 02/14

Στο πλαίσιο της δράσης που αναπτύσσουμε για την ανάδειξη των θεμάτων που αντιμετωπίζουμε και μας απασχολούν, στις 03.01.2013, συναντηθήκαμε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρο Καλαφάτη.

Για άλλη μια φορά αναφερθήκαμε στα καίρια άλυτα προβλήματα που συνεχίζουν να υφίστανται και να ταλανίζουν τόσο την υπηρεσιακή όσο και οικογενειακή καθημερινότητα μας, θεσμικά και οικονομικά και στη συνέχεια εστιάσαμε στα ζητήματα της Β. Ελλάδος.

Έμφαση δόθηκε στο επίκαιρο ζήτημα της αναδιάταξης των περιφερειακών Υπηρεσιών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., που απασχολεί ιδιαίτερα τα στελέχη και τροφοδοτεί  την ανησυχία τους για δομικές εξελίξεις στις μονάδες και θέσεις που υπηρετούν και εν γένει αρνητικές υπηρεσιακές μεταβολές. Ανάμεσα στις σχεδιαζόμενες μεταβολές αναφέρθηκε και το ζήτημα της μεταφοράς της έδρας της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ από τη Θεσσαλονίκη στην Καβάλα, καθώς και της υποβάθμισης Περιφερειακών Υπηρεσιών αιχμής της Βόρειας Ελλάδας, μεταβολές που κατά την άποψή μας δεν εδράζονται σε συγκεκριμένα μετρήσιμα στοιχεία, σε ανάλυση κόστους –οφέλους, αλλά φαίνονται ως «αναγκαίες μειώσεις» ένεκα  «μνημονιακών» επιταγών.

Προς τούτο ζητήθηκε από τον  Υπουργό να ενεργήσει, ώστε η πολιτική ηγεσία να σταθεί στο πλευρό των ενστόλων, πραγματοποιώντας όχι «κατ’ ανάγκην μνημονιακές μεταβολές», αλλά προβαίνοντας σε ενέργειες που θα δίνουν κίνητρα στα δοκιμαζόμενα στελέχη να υπηρετούν με διάθεση και να εκτελούν το καθήκον τους, απερίσπαστα από οικονομικά αδιέξοδα.

Ο κος ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ από τη δική του πλευρά, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματά μας, και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση τους και την εξεύρεση των απαιτούμενων λύσεων.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ               Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: