Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Διάσπαση Λ.Σ.



Πειραιάς 29-09-2010
Αριθμ Πρωτ.: 34/10

Σας γνωρίζουμε ότι σήμερα 29-09-2010 συνήλθε εκτάκτως το Δ.Σ. της ΠΕΑΛΣ με μοναδικό θέμα το εκδοθέν Π.Δ. 96/2010 που προβλέπει την σύσταση του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας και τις αρμοδιότητές του. 

Όπως διαπιστώνουμε, στο νέο αυτό Υπουργείο προβλέπεται η μεταφορά του Λιμενικού Σώματος. Επιλέγεται όμως εκ νέου, για ακατανόητους σε εμάς λόγους, η υπαγωγή μέρους των υπηρεσιών του ΛΣ και του προσωπικού τους, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δημιουργώντας και πάλι αναστάτωση στα στελέχη του.
Η εφαρμογή του Π.Δ. ουσιαστικά αποτελεί τη διάσπαση του Λιμενικού Σώματος.

Το σχέδιο που εξελισσόταν εδώ και ένα χρόνο φαίνεται να απέδωσε στους εμπνευστές του. Η Κυβέρνηση, αντί να λάβει υπόψιν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα και να ενεργήσει με στόχο την απάλειψή τους, διαπράττει ένα ακόμα μεγάλο λάθος.

Υποστηρίξαμε και υποστηρίζουμε την αναγκαιότητα ίδρυσης Αρχηγείου, που θα εμπεριέχει το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Λ.Σ., όπως αυτές προβλέπονται στον νόμο για την ίδρυση και λειτουργία του, ως φορέα διοίκησης της ναυτιλίας και σε κάθε περίπτωση τονίσαμε την αναγκαιότητα διατήρησης ενιαίου και αδιαίρετου Λιμενικού Σώματος, υπαγόμενου σε ένα φορέα – οργανισμό που θα υπηρετεί με την ίδια πίστη και αφοσίωση τον Έλληνα πολίτη, τον Έλληνα ναυτικό, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και της Ναυτιλίας.

Δεν ανεχόμαστε πλέον να μας αγνοούν, δεν θα γίνουμε συμμέτοχοι στα λάθη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: