Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

"Δύσκολα" ερωτήματα για το νέο Λιμενικό, Πού βρίσκεται η έρευνα με το κύκλωμα των λαθρέμπορων με τα βαριά γαλόνια;

Πολλοί όπως μαθαίνουμε είναι εκείνοι οι αξιωματικοί στο Λιμενικό Σώμα που το τελευταίο 24ωρο δείχνουν να έχουν αιφνιδιαστεί από τις τελευταίες εξελίξεις. Κι αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν, υπάρχουν ακόμα ανεξερεύνητες εκκρεμότητες, με πρώτη και καλύτερη τη μεγάλη υπόθεση που "ανατίναξε" συθέμελα το Σώμα όταν αποκαλύφθηκε η μεγάλη υπόθεση με το λαθρεμπόριο των τσιγάρων, στο οποίο υπήρξε εμπλοκή ανώτατου αξιωματικού και τότε μάλιστα ψηλά στην ιεραρχεία.

Όπως θα διαβάσετε στο ρεπορτάζ της περιόδου που ακολουθεί, πραγματοποιήθηκαν ουκ ολίγες προσπάθειες, απόπειρες κουκουλώματος της εμπλοκής στελεχών και δη από τα κορυφαία του Λιμενικού. Έκτοτε όμως και μετά από τα σχοινοτενή ανακοινωθέντα της Ασφάλειας, υποτίθεται ότι έγιναν ΕΔΕ και η υπόθεση πήρε τη δικαστική οδό. Τί όμως συνέβη με την ΕΔΕ; Ποιοι τη διενέργησαν; Υπήρξε εμπλοκή μεταξύ συμμαθητών και κουμπάρων;

Κι από την άλλη, ο τότε επισπεύδων της έρευνας και νυν υπασπιστής του υπουργού Δημόσιας Τάξης, που εξέδωσε τα ανακοινωθέντα, τί έχει να πει; Γιατί και πού "σκάλωσε" και αυτή η μεγαλοπρεπής υπόθεση που χειρίστηκε μετά των άλλων κοριολάγνων; Δύσκολα τα ερωτήματα; Να δείτε πόσο δύσκολες είναι οι απαντήσεις. Αν τις πάρουμε ποτέ.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του bloko.gr στις 9 Νοεμβρίου του 2011

Τον Σεπτέμβριο του 2010 χρονολογείται η αφετηρία της πολυσύνθετης όπως εξελίχθηκε τελικά έρευνας για το μεγάλο "κονσόρτσιουμ" λαθρεμπορίας τσιγάρων, στο οποίο φέρονται ότι συμμετείχαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος, μεταξύ των οποίων και ο ανώτατος αξιωματικός που αυτή την ώρα περνά από το Ναυτοδικείο. Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι όταν ολοκληρωθεί στο σύνολο της η έρευνα, μεταξύ των κατηγορούμενων ο αριθμός των λιμενικών ίσως να ξεπεράσει τους 10, ενώ εξετάζεται ήδη και η πιθανότητα συμμετοχής και αστυνομικών της δυτικής Αττικής. 

Ο μίτος της Αριάδνης άρχισε να ξετυλίγεται τον Σεπτέμβριο του 2010, όταν μετά από πληροφορίες του Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού, οργανώθηκε επιχείρηση της Ασφάλειας Λιμενικού σε αχανή αποθηκευτικό χώρο με κοντέινερς στην Ελευσίνα. 

Έκαναν τα Στραβά Μάτια

Η επιχείρηση "στέφθηκε" με επιτυχία καθώς κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, αλλά κι από ένα ... απρόοπτο! Φύλακας του κοντέϊνερ ήταν συνάδελφος των λιμενικών της Ασφάλειας, ο οποίος είχε στην κατοχή του καρτοκινητά τηλέφωνα, κάτοχος των οποίων εμφανίζονταν ο "πασίγνωστος" πλέον κι εξαιρετικά δημοφιλής στις διωκτικές αρχές ... Κινέζος!

Άλλωστε, γι αυτό και η πληροφορία, η διαχείριση της οποίας ανατέθηκε στην Ασφάλεια του Λιμενικού, ήταν προέλευσης των Αδιάφθορων. Δεν ορρώδησαν προ ουδενός όμως οι επικεφαλής της έρευνας, οι οποίοι άφησαν το συνάδελφο τους ελεύθερο κι έκαναν προσαγωγή ενός Βούλγαρου, φύλακα κι αυτού της αποθήκης.

Την ίδια περίοδο διαπιστώνονταν όμως, ενώ ήταν γνωστό ότι στην περιοχή της Ελευσίνας δραστηριοποιούνται 4 μεγάλα κυκλώματα τσιγαράδων, ότι τ' απανωτά χτυπήματα των ασφαλιτών του Λιμενικού ήταν σταθερά προσανατολισμένα κι εστιασμένα σε 2, ενώ κάποια στιγμή, "χτύπησαν" και διακίνηση εν πλω σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών, που τώρα "ταξινομείται" στην κατηγορία των στοχευμένων δράσεων για ξεκάρφωμα κι έξωθεν καλή μαρτυρία.

Σ' αυτό το διάστημα, ο ναύαρχος που τότε ήταν ήταν αρχιπλοίαρχος και ήδη είχε ξεμπερδέψει με την παλιότερη του 2007 κατηγορία για ... εθελότυφλη ανοχή στη διακίνηση μεταναστών, ήταν επικεφαλής υπηρεσίας η οποία εξέδιδε κατάλογο με καθημερινά δρομολόγια και περιπολίες των σκαφών του Λ.Σ. (ΔΕΜΕΜ).

Τα Χριστούγεννα άλλαξε η ηγεσία, ακολούθησαν κάποιες εσωτερικές μετακινήσεις και το Μάρτιο γίνεται ένα ραντεβού στελεχών των Αδιάφθορων του Λιμενικού με αξιωματικούς του Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και κλιμάκιο από τους αδιάφθορους εγκαθίσταται στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας και ξεκινά ο κύκλος των παρακολουθήσεων συνομιλιών σε άπταιστα ελληνικά, κινητών τηλεφώνων που έβγαιναν στον ίδιο κάτοχο. Στον ... Κινέζο!

Με το I-2 και με το ΧΡ ξεκαθάρισαν ποιος αριθμός αντιστοιχεί και χρησιμοποιείται από ποιον κι έκτοτε ήταν πλέον θέμα χρόνου και προσφορότερης συγκυρίας για την "εκστρατεία" των συλλήψεων. Από εκεί λέγεται ότι έγινε ξεκάθαρη η συμμετοχή του ναύαρχου, ενός ακόμη πλοίαρχου κι ενός πλωτάρχη που είναι επικεφαλής σε νευραλγικές υπηρεσίες της ευρύτερης περιοχής Πειραιά , με το τελευταίο οι πληροφορίες να το φέρουν ως συλληφθέντα πριν από λίγη ώρα. Η σύλληψη του πλοιάρχου προσδιορίζεται προς το απόγευμα.

Πίσω όμως από την σχετική έρευνα, στην οποία εξετάζεται η εμπλοκή και αστυνομικών, αλλά και βαρόνων της παρανομίας, οι πληροφορίες σημειώνουν ότι βρίσκεται σε παράλληλη εξέλιξη άλλη μία, απείρως σοβαρότερη. 

του Γιώργου Καραϊβάζ



Ιδού και το ανακοινωθέν Βανικιώτη
Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

Σε εξέλιξη ευρείας κλίμακας κοινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε συνεργασία με την Ε.Υ.Π., για την εξάρθρωση τεσσάρων (4) εγκληματικών οργανώσεων διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων.
Έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής δεκαοκτώ (18) μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και τέσσερις (4) Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος. Οι έρευνες των διωκτικών Αρχών έχουν ξεκινήσει από το Μάρτιο του 2011, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ευρείας κλίμακας κοινή επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), για την εξάρθρωση τεσσάρων (4) πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση πολύ μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων.
O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Σούλη και το Διοικητή της Ε.Υ.Π., Πρέσβη Κωνσταντίνο Μπίκα, για τη μεγάλη επιτυχία της εξάρθρωσης των εγκληματικών οργανώσεων, η δράση των οποίων ζημίωνε τα έσοδα του κράτους, κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Ο Υπουργός δήλωσε: «Η Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή έδειξαν υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ικανότητας και επαγγελματισμού και επιβεβαίωσαν στην πράξη ότι δεν χαρίζονται σε κανέναν, σύμφωνα με την εντολή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την απαίτηση του λαού».
Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των ερευνών, που διαρκούν από το Μάρτιο του 2011, αξιοποιήθηκαν πληροφορίες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) και διαπιστώθηκε ότι από μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν συγκροτηθεί τέσσερις (4) σύγχρονης μορφής δομημένες διεθνικές εγκληματικές οργανώσεις, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, για την εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων στη χώρα μας. Χαρακτηριστικό των οργανώσεων αυτών είναι ότι τα μέλη τους σε πολλές περιπτώσεις εναλλάσσονταν με την μορφή των “συγκοινωνούντων δοχείων’’.
Όπως προέκυψε οι εγκληματικές οργανώσεις ακολουθούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία για να εισάγουν τα λαθραία τσιγάρα στη χώρα μας, καθώς και εξειδικευμένους τρόπους για να παραπλανούν τις αρμόδιες Διωκτικές και Ελεγκτικές Αρχές.
Συγκεκριμένα χρησιμοποιούσαν φορτηγά πλοία (που εκμίσθωναν ή κατείχαν) ή εισήγαγαν τα λαθραία τσιγάρα, μέσω εμποροκιβωτίων ( containers ) από τρίτες χώρες, προς την χώρα μας και στη συνέχεια με φορτηγά διεθνών μεταφορών τα προωθούσαν στην ελληνική αγορά ή σε αγορές των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Τα πλωτά μέσα, που χρησιμοποιούσαν, είχαν σημαία τρίτων χωρών, κινούνταν στα διεθνή ύδατα και είχαν κλειστά τα συστήματα εντοπισμού και δήλωσης πορείας και θέσης, ώστε να αποφεύγουν την στοχοποίηση και τους ελέγχους του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Για το σκοπό αυτό τα σκάφη δηλώνονταν είτε ως κενά φορτίου, είτε ότι μετέφεραν νόμιμο φορτίο, μη υποκείμενο σε ειδικό φορολογικό έλεγχο.
Τα λαθραία τσιγάρα ξεφορτώνονταν από τα πλωτά μέσα σε ερημικές ή απόμερες παραλίες και φορτώνονταν σε φορτηγά οχήματα διεθνών μεταφορών, με αλλοδαπές συνήθως πινακίδες και οδηγούνταν σε αποθήκες, για την περαιτέρω διάθεσή τους. Για την επιλογή «ασφαλούς» δρομολογίου, της ώρας και του σημείου εκφόρτωσης, αλλά και την ενημέρωση τους για τις κινήσεις των Λιμενικών Άρχων, είχαν στρατολογήσει στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακή , που υπηρετούσαν σε διάφορες θέσεις ευθύνης και μπορούσαν να εξασφαλίσουν και να παράσχουν τέτοιες πληροφορίες.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δεκαοκτώ (18) ημεδαποί - μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, σε Αττική, Πάτρα και Ιωάννινα. Μεταξύ των συλληφθεντων είναι και τέσσερις (4) Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής .
Επιπλέον σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, των Πατρών και των Ιωαννίνων. Από τις έρευνες αυτές έχουν κατασχεθεί, μέχρι στιγμής, μία νταλίκα με φορτίο 156.500 πακέτα λαθραία τσιγάρα, καθώς και 160.000 Ευρώ, που προέρχονται από το λαθρεμπόριο. Επίσης, διενεργείται έρευνα σε συνεργασία με τις αρμόδιες Τελωνειακές Αρχές σε αποθήκη στην Ελευσίνα, όπου έχουν εντοπιστεί μεγάλες ποσότητες τσιγάρων.
Εκτιμάται ότι από την παράνομη δράση των τεσσάρων εγκληματικών ομάδων οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας δύο (2) παλαιότερες υποθέσεις οργανωμένης μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων, εντάσσονται στη δραστηριότητα των συγκεκριμένων τεσσάρων (4) εγκληματικών οργανώσεων.
Συγκεκριμένα, την 25-08-2011, είχε εντοπιστεί στην περιοχή Ελευσίνας και συγκεκριμένα σε εγκαταστάσεις εταιρείας, φορτηγό πλοίο, με σημαία Ουκρανίας, έμφορτο με λαθραία τσιγάρα, κατά την στιγμή που μεταφορτώνονταν σε δύο φορτηγά οχήματα με πινακίδες κυκλοφορίας Ιταλίας και Πολωνίας.
Στην υπόθεση αυτή είχαν συλληφθεί συνολικά 15 άτομα, εκ των οποίων δώδεκα (12) αλλοδαποί και τρεις (3) ημεδαποί, μεταξύ των οποίων ο υπεύθυνος και διοργανωτής της διακίνησης, ηγετικό μέλος μίας εκ των εγκληματικών οργανώσεων. Είχε κατασχεθεί το πλοίο και χίλια πεντακόσια (1500) χαρτοκιβώτια ( boxes ) με λαθραία τσιγάρα. Οι διαφυγόντες δασμοί εκτιμάται ότι ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των δυόμισι εκατομμυρίων (2.500.000) ευρώ.
Επίσης, την 13-10-2011, είχε εντοπιστεί στον όρμο στην περιοχή Λυχνάρι Λουτρών Ωραίας Ελένης, φορτηγό πλοίο, έμφορτο με λαθραία τσιγάρα, κατά την διάρκεια εκφόρτωσης αυτών σε δύο (2) νταλίκες με γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας.
Για την υπόθεση αυτή είχαν συλληφθεί συνολικά τριάντα δύο (32) άτομα, ημεδαποί και αλλοδαποί, συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος του πλοίου, των οδηγών και φορτοεκφορτωτών και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση. Είχαν κατασχεθεί πέντε χιλιάδες (5.000) χαρτοκιβώτια (boxes) με λαθραία τσιγάρα, το προαναφερόμενο πλοίο και νταλίκες, καθώς και δύο (2) Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα. Οι διαφυγόντες δασμοί εκτιμάται ότι ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των εννέα εκατομμυρίων ευρώ (9.000.000€).
Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που έχουμε Γεν.Γραμματέα εκείνον που επανέφερε τον ανώτατο, όταν ο τελευταίος είχε αποστρατευτεί και ο Παπουτσής με τον Χριστόπουλο και τον Σούλη τον έκαναν και υποναύαρχο, μπορεί και να δούμε τον υποναύαρχο υπαρχηγό ΛΣ ή "σύμβουλο επί τιμή" του νέου Γενικού Γραμματέα, που πάει με όλους και με όλα.
Ελλάς το μεγαλείο σου με την διαπλοκή σου.

Ανώνυμος είπε...

Κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων στο λιμάνι του Πειραιά


Σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής σημείωσαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής οι υπάλληλοι του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττικής, σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά.

Όπως ανακοινώθηκε, με πληροφορίες, που περιήλθαν στην υπηρεσία από τις βρετανικές Αρχές, οδηγήθηκαν στον εντοπισμό και στην κατάσχεση στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλων ποσοτήτων καπνικών σε δύο εμπορευματοκιβώτια, που προέρχονταν από τη Μαλαισία, με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα πλαστικά είδη και διακοσμητικά είδη σπιτιού.

Στον έλεγχο, που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το μεν πρώτο εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 1.000 χαρτοκιβώτια, ήτοι 10.000.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας JACK MAN το δε δεύτερο 1.031 χαρτοκιβώτια, ήτοι 10.310.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας Walton.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες μάρκες τσιγάρων δεν παρασκευάζονται από νόμιμες καπνοβιομηχανίες και δεν έχουν πιστοποίηση και άδεια νόμιμης κυκλοφορίας σε καμία ευρωπαϊκή χώρα.

Επισημαίνεται ότι η έρευνα συνεχίζεται από την υπηρεσία για τον εντοπισμό των παραληπτών, των οποίων τα στοιχεία επί των φορτωτικών εγγράφων είναι πλαστά.
ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΣΔΟΕ

Κατασχέθηκαν 2.600 κούτες λαθραίων τσιγάρων στην Ηγουμενίτσα
Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, 2.600 κούτες, που είχε προορισμό την Ιταλία "μπλόκαραν" στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας οι άνδρες του κλιμακίου ειδικών αποστολών.
Το "εμπόρευμα" ήταν κρυμμένο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ενός ημιφορτηγού με βουλγαρικές πινακίδες. Ο οδηγός και ο συνοδηγός συνελήφθησαν ενώ κατασχέθηκαν τα τσιγάρα και το φορτηγό. ola 2012 etos
ΣΥΝΧΑΡΗΡΗΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ
ΑΛΛΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ .............ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ .ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΓΕ ΤΙΠΟΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ???

Ανώνυμος είπε...

kala to 2010 kai to 2011 to limeniko htan proto den pernage tipota oyte koynoypi.tora ti ginetai?stamathsan oi plhrofories....................................................................

Ανώνυμος είπε...

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012
Εντοπίστηκε φορτηγό με 65.500 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

«Πονοκέφαλο» προκάλεσε στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Σερρών η ανακάλυψη ενός μεγάλου φορτίου με λαθραία τσιγάρα, που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο... σε αγροτική περιοχή του Νέου Πετριτσίου, μέσα σε ένα Ι.Χ. φορτηγάκι με πινακίδες Βουλγαρίας.

Μέσα στην καρότσα του καταμετρήθηκαν συνολικά 65.500 πακέτα λαθραίων τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν ταινίες γνησιότητας και δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι. Τα ερωτήματα για τα οποία προσπαθούν να βρουν απαντήσεις οι αστυνομικοί είναι γιατί τα εγκατέλειψαν οι μεταφορείς και αν τα είχαν εισάγει από την Βουλγαρία ή σκόπευαν να τα εξάγουν παράνομα στην γειτονική χώρα.

Το λαθραίο φορτίο θα μεταφερθεί στο Τελωνείο Σερρών για να καταλογιστεί το ακριβές ποσό των διαφυγόντων δασμών και φόρων από την παράνομη εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια, ενώ οι άνδρες της Ασφάλειας συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν τους λαθρεμπόρους.
newpost.gr


synxarhthria sthn elas kai pali

Ανώνυμος είπε...

13-06-2012: Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό δύο οδηγών φορτηγών οχημάτων που μετέφεραν λαθραία τσιγάρα στη Μεσσηνία




ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Καλαμάτα, 13 Ιουνίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό δύο οδηγών φορτηγών οχημάτων που μετέφεραν λαθραία τσιγάρα στην Μεσσηνία.
Κατασχέθηκαν πάνω από μισό εκατομμύριο πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Χθες (12-6-2012) το πρωί, στη συμβολή της Εθνικής οδού Ασπροχώματος – Πύλου με την επαρχιακή οδό που οδηγεί στο Μεσοπόταμο Μεσσηνίας, εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, δύο (2) φορτηγά οχήματα.
Σε σήμα των αστυνομικών για έλεγχο των οχημάτων, οι οδηγοί τους δεν σταμάτησαν και τελικά αφού συνέχισαν την πορεία τους για μερικά μέτρα, εγκατέλειψαν τα οχήματα επί της Εθνικής οδού και τράπηκαν σε φυγή. Στο χώρο φόρτωσης των οχημάτων, βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα -585.840- πακέτα τσιγάρων, διαφόρων εταιρειών, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν, τα φορτηγά αυτοκίνητα, τα οποία όπως διαπιστώθηκε έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και πλαστή ανάγλυφη σφραγίδα του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Μεταφορών.
Επιπρόσθετα, ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, για τον υπολογισμό της ζημίας σε βάρος του Δημοσίου.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

synxarhthria kai pali sthn elas
to pos erxontai as poyn pleon........................

Ανώνυμος είπε...

06-06-2012:Εντοπισμός Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου με μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων




ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 6 Ιουνίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντοπισμός Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου με μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων
Κατασχέθηκαν 29.990 πακέτα τσιγάρων
Η ζημία σε βάρος του δημοσίου ανέρχεται στο ποσό των 105.644,86 ευρώ
Έρευνες διεξάγονται από τις αστυνομικές Αρχές για τον εντοπισμό αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, 29.990 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης, σχετικά με διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, εντόπισαν το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, σταθμευμένο στο 14ο χλμ Εθνικής Οδού Δράμας – Νευροκοπίου. Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του, βρέθηκαν 29.990 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία ήταν επιμελώς καλυμμένα με δεκαοκτώ (18) μεταλλικά κυτία αεραγωγού και τριάντα έξι (36) μεταλλικές βέργες.
Η ζημία σε βάρος του δημοσίου από τη μη καταβολή φόρων και δασμών, υπολογίζεται από το Τελωνείο Δράμας στο χρηματικό ποσό των 105.644,86 ευρώ.
Κατασχέθηκαν:
• 29.990 πακέτα τσιγάρων
• ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
• δεκαοκτώ (18) μεταλλικά κυτία αεραγωγού
• τριάντα έξι (36) μεταλλικές βέργες
(Η υπόθεση συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό)

synxaritiria sthn elas kai pali

Ανώνυμος είπε...

Υπερτριπλασιάστηκαν οι πωλήσεις λαθραίων τσιγάρων
Newsnow (Ιστολόγιο) - ‎8 Απρ 2012‎
Η επιδείνωση της ύφεσης και οι αλλεπάλληλες ανατιμήσεις των προϊόντων καπνού, έχουν υπερτριπλασιάσει τις πωλήσεις λαθραίων τσιγάρων που ανέρχονται σε 3, 5 δισ. Πλέον, το λαθρεμπόριο των τσιγάρων καλύπτει το 15% της ελληνικής αγορά



14/4/2012
Ραγδαία αύξηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων

Ερώτηση του βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας κ. Καράογλου προς τον Υπουργό Οικονομικών
Τεράστια είναι η αύξηση του λαθρεμπορίου στα καπνικά προϊόντα (τσιγάρα και καπνός), καθώς το προηγούμενο έτος υπερδιπλασιάστηκε, ξεπερνώντας το 15%, εξαιτίας της αύξησης της φορολογίας τους, ενώ περισσότερα από 1.000 περίπτερα έχουν βάλει λουκέτο. Είναι γεγονός, ότι η αύξηση της φορολογίας στα καπνικά προϊόντα οδήγησε σε μείωση των εσόδων, αύξηση του λαθρεμπορίου και σε τραγικό αδιέξοδο τους περιπτερούχους. Οι συνεχιζόμενες αυξήσεις της φορολογίας το μόνο που κατόρθωσαν ήταν να βελτιώσουν τα δημοσιονομικά έσοδα του κράτους μόνο κατά 350.000 ευρώ, έναντι του προσδοκώμενου ποσού των 1,4 εκατ. ευρώ.
Η αύξηση της φορολογίας και της τιμής πώλησης των καπνικών προϊόντων δεν οδήγησε σε μείωση των καπνιστών, αλλά οδήγησε σε αύξηση του λαθρεμπορίου, καθώς οι καπνιστές στράφηκαν σε παράνομες αγορές. Αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας μας. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί σε ενέργειες, σε συνεργασία με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, προκειμένου να παταχθεί το λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνικών προϊόντων γενικότερα.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών:
- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, προκειμένου να παταχθεί το λαθρεμπόριο τσιγάρων, έτσι ώστε να μην οδηγηθούν σε αφανισμό και άλλοι περιπτερούχοι και να αυξηθούν τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας;


oti kai na po pleon tha einai ligo,, gia na sovareytei kapoios toy ΛΣ......... kai na afhsei ta skinika toy.pleon edo kai kai kairo egines pali ligos..ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ...toylaxiston kapoios poy eprepe se katalabe ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ kai ayto me eyxaristei esto kai ayto pros to paron, esena kai thn parea soy

Ανώνυμος είπε...

Συλλήψεις για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων στην Πάτρα


Απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη ελέγχου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών συνελήφθησαν από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής ένας 52χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και ο 40χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του διότι μετέφεραν από κοινού επιμελώς κρυμμένες σε διάφορα σημεία του οχήματος εκατόν είκοσι πέντε (125) κούτες τσιγάρων, για τις οποίες δεν διέθεταν νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα και η ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων.

συνχαρητηρια και παλι στο λιμενικο τησ πατρασ που επιασε και παλι λαθραια τσιγαρα απο το εσωτερικο τησ χωρασ με προορισμο την αλλοδαπη σε ιχ οχημα

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΝΑΥΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟ Κ.ΜΠΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.ΠΙΣΤΕΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΤΙΜΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΤΟΜΠΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ......ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ........ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ..........ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ .....

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΑΘΗΚΕΣ?ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΛΑ?αν σταθηκεσ μονο εκει τι να πω?

Ανώνυμος είπε...

18.048 πακέτα λαθραία τσιγάρα, από την Ασφάλεια Θήβας...
Όδευαν προς Αγγλία ως "αξεσουάρ μπάνιου" ... Αλλά στις παλέτες βρέθηκαν 24 ισοβαρή χαρτοκιβώτια, καθένα από τα οποία περιείχε 64 κούτες, με αδασμολόγητα πακέτα ... 18.048 λαθραία πακέτα τσιγάρων αποκάλυψαν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Θήβας, σε εγκαταστάσεις μεταφορικής εταιρείας, τα οποία είχαν αποσταλεί από εταιρεία με είδη υδραυλικού εξοπλισμού και συνεχίζουν τις έρευνες για την ανακάλυψη των δραστών. ... Έχοντας τις πληροφορίες τους , διενήργησαν έρευνα στις εγκαταστάσεις μεταφορικής εταιρείας, που εδρεύει στην Θήβα, βρίσκοντας δύο συσκευασμένες παλέτες, οι οποίες, ενώ φαινόταν ότι το περιεχόμενό τους ήταν "αξεσουάρ μπάνιου" σύμφωνα με το συνοδευτικό δελτίο αποστολής, διαπιστώθηκε τελικά ότι περιείχαν τσιγάρα.... Άνοιξαν τις παλέτες και βρήκαν 24 ισοβαρή χαρτοκιβώτια, καθένα από τα οποία περιείχε 64 κούτες, με αδασμολόγητα πακετα



12-02-2012: Σύλληψη 52χρονου οδηγού Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, στο οποίο βρέθηκαν 2.430.000 τσιγάρα χωρίς ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού




ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 12 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη 52χρονου οδηγού Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, στο οποίο βρέθηκαν 2.430.000 τσιγάρα χωρίς ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού
Συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες της 11-02-2012, στην περιοχή του Ευόσμου, έπειτα από έλεγχο αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, 52χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Εγκληματική οργάνωση», «Πλαστογραφία», παραβάσεις του Νόμου «Περί Τελωνειακού Κώδικα».
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντός του οχήματος που οδηγούσε ο συλληφθείς και είναι ιδιοκτησίας 38χρονου ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.430.000 τσιγάρα τα οποία δεν έφεραν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.
Το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, παρέδωσε στον 52χρονο έτερος συνεργός, ο οποίος επίσης αναζητείται, σε περιοχή της Αθήνας, μαζί με πλαστό δελτίο αποστολής προκειμένου να επιδειχθεί σε τυχόν διενεργηθέντα έλεγχο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΑ ΠΛΕΟΝ.ΤΟ 2010 ΚΑΙ 2011 ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΛΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ, ΤΟ 2012 ΠΑΛΙ ΚΑΤΩ .ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΣ ΤΟ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ??????ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.........ΤΙ ΕΓΙΝΕ?ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΕΣ ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ??.ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΥΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΑΡΧΗΓΕ ΤΟΥ ΛΣ ΕΙΣΑΙ ΤΙΜΙΟΣ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ.ΚΡΙΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙΣ