Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Αλλαγές ξανά για το Λιμενικό Σώμα

Τα θέματα αστυνόμευσης στο υπ. Προστασίας του Πολίτη και τα υπόλοιπα στο Θαλλασσίων Υποθέσεων
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η ανακατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ διαφόρων υπουργείων και κυρίως του? πολύπαθου Λιμενικού Σώματος, 14 μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ.
Για τέταρτη φορά προωθείται Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο ανακατανέμονται και πάλι διάφορες αρμοδιότητες ανάμεσα στα υπουργεία Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Προστασίας του Πολίτη και Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. Σύμφωνα με τις βασικότερες νομοθετικές αλλαγές, ανακατατάσσονται ανάμεσα στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Θαλασσίων Υποθέσεων οι αρμοδιότητες, οι θέσεις και το προσωπικό, με βασικό κριτήριο την αστυνόμευση, καθώς όλα τα σχετικά ζητήματα υπάγονται στο Προστασίας του Πολίτη, ενώ όσα δεν συνδέονται με την αστυνόμευση, ανατίθενται στο Θαλασσίων Υποθέσεων.
Παράλληλα με το ίδιο Π.Δ. περνά και πάλι στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικών η εποπτεία του Κέντρου Ερευνών για θέματα ισότητας που -όπως αποδεικνύεται- κακώς είχε αρχικά μεταφερθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των φύλων, που επανήλθε και αυτή στο Εσωτερικών. Οριακά ανεκτές από πλευράς νομιμότητας, κρίνονται μεταβατικές διατάξεις που προβλέπουν ότι διάφορες υπηρεσίες θα εξυπηρετούν για 1 έτος ταυτόχρονα και τα δύο υπουργεία (Προστασίας του Πολίτη - Θαλασσίων Υποθέσεων) καθώς και ότι ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός τους θα εξυπηρετεί διπλά. Ωστόσο, προβληματική κρίνεται η διάσπαση του Γραφείου Εσωτερικών Υποθέσεων ΥΕΝ σε δύο μονάδες, στα αντίστοιχα υπουργεία.

Με κριτήριο την αστυνόμευση περνούν στο Προστασίας του Πολίτη, η Γενική Γραμματεία Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας και το Λιμενικό Σώμα με όλες τις υπηρεσίες και όλο το προσωπικό του, κατά προσωπικές θέσεις και ειδικότητες. Επίσης, περνούν στο ίδιο υπουργείο διάφορες διευθύνσεις του πρώην ΥΕΝ, όπως προσωπικού Λιμενικού Σώματος, Λιμενικής Αστυνομίας, Οικονομικών Υπηρεσιών, Ασφάλειας, Επιχειρησιακών Μέσων.
Αλ. Αυλωνίτης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ολοι θα μεινουν ευχαριστημενοι , αλλα και ολοι θα ειμαστε δυαρεστημενοι με την απαράδεκτη διχοτομηση που ολοκληρωνεται συντομα...
Εκτος της διασπασης μας , της διάλυσης μας , της απαξιωσης μας , θα συνεχιστει και η κακομοιρια μας αφου τα κονδυλια για το ΛΣ δεν φτάνουν ουτε για τα οδοιπορικά των συναδελφων που υπηρετουν στα σκαφη που πρεπει να επισκευαστουν (χαρη στην χορηγια των εφοπλιστων).
Και εμεις καθομαστε και τσακωνομαστε επι δικαιων και αδικων , καλως ή κακως , αλλα τελικά μας έχουν ξεγραμμενους όλους!
Ας χαρουν οι γραφειαδες ΑΞ που θα συνεχισουν να υπηρετουν πιστα τους εφοπλιστες!

Ανώνυμος είπε...

δεν αλλαζει τιποτα .οτι καναμε θα κανουμε.θα φορωνουμε πλοια ,θα λεμε δρομολογια, κ.τ.λ
απλα θα γινται ολα στο ονομα και καλα ,της ασφαλειας του πολίτη και στα πλαισια των νεων αστυνομικων καθηκοντων μας ως ακτοφυλακη.
ηταν λαθος που οι συναδελφοι και η ΠΟΕΠΛΣ δεχτηκαν το σχεδιο νομου πανηγυρικά.
οι αξιωματικοι κρατησαν πισινή στο θεμα με την προταση τους στην κυβερνηση , " η το ενα [ολη η ναυτιλια+ακτοφυλακη ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ]η το αλλο καθαρη ακτοφυλακη χωρις ναυτιλια ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ]"
προβλέπω στο τελος να μας λενε οτι ηταν και δικη μας αποφαση να γινουμε Λ.Σ-ΕΑ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ........ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Ε.Α ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΝΑΜΕ Ε.Α ΜΕ ΝΑΥΤΙΛΙΑ