Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΜΤΝ και ΕΑΑΝ


email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤ ΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Ν. Π.Δ .Δ.
Γραφεία: Ι.Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210 33 10 431 – FAX: 210 33 10 429


Αξιότιμε κε Αρχηγέ

Από το μέλος της ΕΑΑΝ που μετέχει στο Σ/ΜΤΝ πληροφορηθήκαμε οτι υπάρχει πρόταση για μείωση του Μερίσματος που χορηγεί το ΜΤΝ στους δικαιούχους σε ποσοστό περί το 10 %, από 01-01-11.
2.-Η ΕΑΑΝ πιστεύει οτι η μέχρι τώρα διαχείριση του ΜΤΝ ήταν χρηστή, άλλωστε και η ΕΑΑΝ ουδέποτε ήγειρε υπερβολικές απαιτήσεις.
Με αυτή την λογική οι αυξήσεις των Μερισμάτων και τα λιγοστά δώρα που εδίδοντο, ήταν μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Ταμείου, το οποίο παραμένει υγιές σε αντίθεση με τα Ταμεία των άλλων κλάδων των Ε. Δ..

3.-Η ΕΑΑΝ πιστεύει επίσης οτι το Ταμείο πρέπει να είναι υγιές και βιώσιμο, ώστε να μπορεί να παρέχει αξιόλογο Μέρισμα και στις επερχόμενες γενεές δικαιούχων.

4.-Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν μπορούμε να δεχθούμε τις ακόλουθες αδικίες:
α.-Την μη επέκταση των ν. 2838/2000 και 3016/2002 στα Μερίσματα των Μετοχικών Ταμείων, η οποία δημιουργεί δικαιούχους 2 ταχυτήτων και επιβαρύνει το κόστος των παροχών εις βάρος των προ των ετών 2000/2002 δικαιούχων. Η αδικία αυτή γίνεται κατάφωρη εις βάρος των βετεράνων, οι οποίοι πολέμησαν για την πατρίδα και η πατρίδα τους συμπεριφέρεται σε αυτό το θέμα μειωτικά. Τις απόψεις αυτές τις έχουμε γνωρίσει στον κο ΥΕΘΑ με το σχετικό (α), το οποίο σας επισυνάπτουμε.
β.-Την καταβολή μηνιαίας Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), η οποία απομειώνει μέχρι και κατά 12 % τις μηνιαίες αποδοχές των αποστράτων, πέραν και της επελθούσης μείωσης τους περί το 16%, συνεπεία της περικοπής των δώρων και της μειώσεως των επιδομάτων, την στιγμή που μειώνεται το Μέρισμα που λαμβάνουν. Δηλαδή οι απόστρατοι πληρώνουν για τις συντάξεις τρίτων, ενώ τους μειώνεται, πέραν αυτών που ήδη έχουν περικοπεί, και το Μέρισμα. Τα ανωτέρω έχουμε γνωρίσει έγκαιρα και στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με το σχετικό (β) που σας επισυνάπτουμε.


5.-Κατόπιν των ανωτέρω προτείνουμε τα ακόλουθα :
α.-Να μην γίνει μείωση Μερίσματος για το 2011.
β.-Να επιλυθεί το θέμα της επέκτασης των ν. 2838/2000 και 3016/2002 στα Μερίσματα, έστω και με την διευκρίνιση οτι θα παρέχονται ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες των Μετοχικών Ταμείων, στη συνέχεια να γίνει αναλογιστική μελέτη και μετά να γίνει η όποια αναπροσαρμογή απαιτηθεί.
γ.-Σε κάθε περίπτωση η ΕΑΣ που καταβάλλουν οι απόστρατοι ή μέρος αυτής, να αποδίδεται στα Μετοχικά Ταμεία.

Με εκτίμηση
Αντιναύαρχος Σπυρίδων Περβαινάς Π.Ν. ε.α.
Πρόεδρος του ιοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΑΝ




Δεν υπάρχουν σχόλια: