Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΑΘΑΝΑΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ !!!

NEXTOK ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Έξαλλος πληροφορούμαστε είναι ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Κωνσταντίνος Σούλης με Ανώτερο αξιωματικό επειδή προχώρησε στη σύγκλιση του Συμβουλίου Επικρατείας ενώ δεν είχε συγκληθεί το Δευτεροβάθμιο Ανωτάτων για το 2010. Το αποτέλεσμα ήταν να μην γίνει η επανάκριση έξι αξιωματικών μεταξύ των οποίων είναι οι Νάκος, Αλβανόπουλος και Παπαδημητράκης ώστε να έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν ενώπιον του Συμβουλίου για να δικαιωθούν στην προσφυγή τους ή να αποστρατευθούν οριστικά.

Για το θέμα ευθύνη αποδίδεται και στον τέως Αρχηγό του Λιμενικού Αθανάσιο Μπούσιο, τον οποίο σύμφωνα με άτομα που είχαν παραστεί στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, η πλειοψηφία των παρισταμένων αγνόησε επιδεικτικά.
Το πιο πάνω γεγονός αξιολογείται ως κατακριτέο, καθώς στερεί τη δυνατότητα στους αποστρατευθέντες, με δημοκρατικές διαδικασίες να διεκδικήσουν την επιστροφή τους στο Σώμα.
Αυτό που σχολιάζεται στο Λιμενικό, είναι ότι οι υπεύθυνοι των αντιδημοκρατικών διαδικασιών ηθελημένα επιχείρησαν να στερήσουν την ευκαιρία από κάποιον ή από όλους τους συγκεκριμένους αποστρατευθέντες. Το θέμα είναι, ποιος τους δίνει ακόμα ...σχοινί για να κρεμάνε κόσμο!

=============================================

Κι όμως έγινε και αυτό!
Ανώτερος αξιωματικός ο οποίος σήμερα υπηρετεί εκτός Ελλάδος, προκειμένου να διασφαλίσει την καλύτερη ...αξιοποίησή του, έγινε "θεραπαινίδα" του τέως διευθυντή ΥΕΝ Φιλιππακόπουλου.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο εν λόγω αξιωματικός κατάρτισε μία λίστα με τα ονόματα των αξιωματικών που πίστευε ότι πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και κόμματα της Αριστεράς και την παρέδωσε στον διευθυντή του τότε Υπουργού Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Πρόκειται για τον ίδιο αξιωματικό ο οποίος κατά το διάστημα που συνέβη το ναυάγιο του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ προσπαθούσε με κάθε τρόπο να περάσει στους δημοσιογράφους οτιδήποτε περνούσε από το χέρι του προκειμένου να φέρει σε δύσκολη θέση τον Υπουργό Χρήστο Παπουτσή. Το τελευταίο το υπογράφω προσωπικά η ίδια καθώς το έζησα από πρώτο χέρι.

=============================================

Για πέντε χρόνια, θα απαγορεύεται η οποιαδήποτε απασχόληση αξιωματικών του Λιμενικού εφόσον αποστρατευθούν.
Σύμφωνα με Διάταξη Νόμου που ετοιμάζει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, όσοι αποστρατεύονται δεν θα μπορούν να εργοδοτούνται από καμία εταιρία και πολύ περισσότερο από εφοπλιστική εταιρία καθώς το θέμα αυτό έχει καταντήσει τραγέλαφος για το Λιμενικό Σώμα.

Βεβαίως όπως όλοι οι νόμοι και αυτός άνετα θα μπορεί να καταπατηθεί καθώς κάθε εταιρία που θα θελήσει να έχει τις υπηρεσίες π.χ. ενός πρώην Αρχηγού ή Υπαρχηγού ή Αρχιπλοίαρχου κλπ, θα μπορεί άνετα να τον εργοδοτεί χωρίς να τον εμφανίζει στις μισθολογικές της καταστάσεις. Προφανώς θα έχουν και οι εταιρίες τον ...Κώδικα Απρόβλεπτων Εξόδων τους όπως άλλωστε έχουν και όλα ή σχεδόν όλα τα Υπουργεία.
Προφανώς όμως, δεν θα μπορεί ο κ. Αντιναύαρχος να σηκώσει το τηλέφωνο και να ζητήσει από τον πρώην υφιστάμενό του την οποιαδήποτε εξυπηρέτηση. Για να δούμε; Θα δουλέψει ο αυτός ο νόμος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: