Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΠΟΕΠΛΣΑποστρατευτικός βαθμός Λ/Φ

Προς: Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας
κ. Δρίτσα Θεόδωρο 

Κοιν: Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Αντιναύαρχο Αθανασόπουλο Αθαν.

Κύριε Υπουργέ,

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για ένα ζήτημα που προέκυψε τελευταία και αφορά την εφαρμογή διάταξης του Π.Δ. 81/12 "Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Με τις τελευταίες αποστρατείες συναδέλφων προερχόμενων από την Σχολή Λ/Φ μη πτυχιούχων, διαπιστώθηκε μια διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με την διαδικασία αποστρατείας όλων των υπολοίπων.

Με τις διατάξεις του ανωτέρω Π.Δ. όλες οι κατηγορίες και βαθμίδες των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εφόσον υποβάλλουν αίτηση αποστρατείας κρίνονται ως "ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία", προαγόμενοι στον επόμενο βαθμό. Αυτό δεν ισχύει μόνο για την συγκεκριμένη κατηγορία συναδέλφων.

Η απαράδεκτη αυτή πρακτική στα όρια της ρατσιστικής αντιμετώπισης πρέπει άμεσα να λυθεί.
Ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας για την προώθηση μόνου άρθρου - προσθήκη στο Π.Δ. 81/12 ώστε να σταματήσει αυτή η βάρβαρη ανισότητα που δημιουργήθηκε, εσφαλμένα ή μη, από τις διατάξεις του συγκεκριμένου Π.Δ.
                                                    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                             ΔΡΙΒΑΚΟΣ Γεώργιος               ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ Αθανάσιος


ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Μετά από συνάντηση που είχαμε με το γραφείο κ. Υπουργού και τον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το θέμα έγινε πλήρως κατανοητό και αναζητείται φόρμουλα νομοθετικής του ρύθμισης.

Θα σας ενημερώσουμε για κάθε εξέλιξη.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νιώθω ιδιαίτερα απογοητευμένος με την υπόθεση αναφορικά με τη βαθμολογική εξέλιξη των Λ/Φ όπως αυτή προβλέπεται από το Π.Δ. 81/12 "Ιεραρχία, προαγωγές, μετατάξεις, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ξαφνικά η Ομοσπονδία αναγκάστηκε να θυμηθεί μετά και τις αντιδράσεις των Λιμενοφυλάκων την αδικία εις βάρος αυτών που αποτελούν την κινητήριο δύναμη του ΛΣ.

Απορώ πως ενώ βρήκανε τα μειονεκτήματα του προσχεδίου του ΠΔ το καλοκαίρι του 2012 και τα διορθώσανε για τους Αξιωματικούς και τους Υπαξιωματικούς, τελικά οι Λ/Φ μείναμε πάλι μπουκάλα.

Βέβαια σε μια ομοσπονδία με Υπαξιωματικούς σε λογικό είναι οι αδύναμοι να μένουν απέξω.

Ανώνυμος είπε...

Το ζήτημα δεν προέκυψε τελευταία πρόεδρε. Είναι γνωστό από την πρώτη στιγμή και μάλιστα κάποιοι τα έλεγαν στα αρμόδια όργανα.

Μας λες ότι δεν γνώριζες, αλλά το ΠΔ είναι σε εφαρμογή από το 2012 και σύμφωνα με αυτό έχουν αποστρατευτεί αρκετά στελέχη προερχόμενοι από τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων. Πως είναι λοιπόν δυνατό να μην γνώριζες;

Σήμερα, εκτός από την παραδοχή της ασχετοσύνης σου, οφείλεις τουλάχιστον και μια μεγάλη συγνώμη στους 5.000 Λιμενοφύλακες του Σώματος για τις "παραλείψεις" σου.

Το γεγονός ότι οι 1.500 προερχόμενοι από τη Σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών δεν θα γίνουν ποτέ Πλωτάρχες στα 25 χρόνια όπως εσύ αλλά αργότερα, πότε θα το παίξεις ότι το πήρες χαμπάρι;;;

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να 'ναι σύμπτωση.

Ανώνυμος είπε...

"Το γεγονός ότι οι 1.500 προερχόμενοι από τη Σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών δεν θα γίνουν ποτέ Πλωτάρχες στα 25 χρόνια όπως εσύ αλλά αργότερα, πότε θα το παίξεις ότι το πήρες χαμπάρι;;;"

Συνάδελφε, από πού προκύπτει αυτό που έγραψες; Γιατί όσο και αν έψαξα, δεν βρήκα κάτι τέτοιο.