Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

Επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας - Θα επιστρέψουν όσοι μετακινήθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία

Ο κύβος ερρίφθη! Θα ενταχθεί τελικά η ρύθμιση για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 
Σήμερα, Τετάρτη, ύστερα από ενδελεχή εξέταση των τεχνικών θεμάτων που συνδέονται με την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γιώργος Κατρούγκαλος αποφάσισε να ενσωματώσει την πρόβλεψη στο υπό προώθηση στη Βουλή σχέδιο νόμου για την επαναπρόσληψη απολυμένων, την αποκατάσταση των «διαθέσιμων» και άλλες διατάξεις. 
Σύμφωνα με τη ρύθμιση, θα επανασυσταθεί η δημοτική αστυνομία και θα επιστρέψουν σε αυτήν όσοι, μετά τη διάλυσή της, μετακινήθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Την Παρασκευή αναμένεται να αρχίσουν οι κρίσεις και στους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ). Υπενθυμίζεται πως στη θέση του παρέμεινε ο υπογράφων τον «Λιμενικό Καλλικράτη», νυν αρχηγός, αντιναύαρχος ΛΣ Αθανάσιος Αθανασόπουλος.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι αποστρατεύονται οι δύο νυν υπαρχηγοί ΛΣ, οι υποναύαρχοι Αθανάσιος Χονδρονάσιος και Βασίλειος Σιέττος. Τη θέση τους αναμένεται να πάρουν ως α' υπαρχηγός ο υποναύαρχος ΛΣ Νικόλαος Πατρινός και ως β' υπαρχηγός ο υποναύαρχος ΛΣ Ευάγγελος Τσάντζαλος.

Αναμένεται να αποστρατευτούν και οι υποναύαρχοι ΛΣ Παναγιώτης Πετρόπουλος (γενικός επιθεωρητής ΛΣ-ΕΛΑΚΤ), Γιώργος Μπουμπόπουλος (ΑΔΝΑ-ΕΔΕΙΝ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) - «αττικάρχης» και Ιάκωβος Σέργης (προϊστάμενος στον Κλάδο Προσωπικού).
Οι αποστρατείες αυτές θα γίνουν εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για τους νέους υπαρχηγούς καθώς θα έχουν προαχθεί νεότεροί τους ανώτατοι αξιωματικοί. Στελέχη του Σώματος σημειώνουν ότι θα αποτελέσει έκπληξη το αν θα παραμείνει ένας από την ηγεσία (Α. Χονδρονάσιος, Β. Σιέττος, Π. Πετρόπουλος).

Στην υπό αποστρατεία λίστα ανώτατων αξιωματικών, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα των αρχιπλοιάρχων ΛΣ Εμμανουήλ Βαφείδη καιΙωάννη Ιωαννίδη-Μάρκου. Αναμένεται να αποστρατευτούν άλλοι δύο-τρεις αρχιπλοίαρχοι.

Σχετικά με τις κρίσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα είναι από οκτώ (οι υποχρεωτικές με βάση το νέο οργανόγραμμα που αναφέρεται στο ΠΔ 103/2014) ως 15.

Σημειώνεται ότι οι αξιωματικοί στον βαθμό του αρχιπλοίαρχου κρίνονται -με βάση νομοθετική ρύθμιση- μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δύο χρόνια στο συγκεκριμένο βαθμό.