Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Είπαμε τόσα πολλά και γίναμε τελικά μισητοί.

Αλλά σε ποιους; Στους αρχισυνδικαλιστές και το "αυθόρμητο" παρεάκι που έκανε ομαδική εμφάνιση σε μπλογκ για να τους υποστηρίξει πλέον ανοιχτά , και πολύ καλά έκανε δηλαδή.

Μας έχουν απαγορεύσει τις αναδημοσιεύσεις.Ας λένε λοιπόν τις ΑΛΗΘΕΙΕΣ μόνοι τους. Δεν χρειάζονται αντίλογο.

Από την πρώτη μερα λειτουργίας μας γράψαμε πολλά, εκφραστήκαμε ελεύθερα ως "Ελληνες Ακτοφύλακες" και δεν σταματήσαμε τις αναδημοσιεύσεις από άλλα μπλογκ αλλά και τον σχολιασμό αυτών.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΙΔΗΣ: Ο ΗΡΩΑΣ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΡΙΝ 70 ΧΡΟΝΙΑ!

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, 27 Απριλίου 1941, η πρώτη τους δουλειά ήταν να στείλουν ένα απόσπασμα υπό τον λοχαγό Γιάκομπι και τον υπολοχαγό Έλσνιτς για να κατεβάσει τη Γαλανόλευκη από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και να υψώσει τη σβάστικα.

Oι Γερμανοί αντικρίζουν στο ακραίο σημείο τού βράχου της Ακρόπολης πού δεσπόζει τής πόλης, την γαλανόλευκη σημαία πού θ’ αντικατασταθεί από τον αγκυλωτό σταυρό. Η εθνική Σημαία με το μεγάλο σταυρό στην μέση λάμπει και τα χρώματά της τονίζουν και τονίζονται από τον Παρθενώνα.

Εκεί στην θέση Καλλιθέα, στο ανατολικό σημείο του Ιερού Βράχου ο επικεφαλής του αποσπάσματος ζήτησε από τον εύζωνο που φρουρούσε τη σημαία μας να την κατεβάσει και να την παραδώσει. Ο απλός αυτός φαντάρος, όταν στις 8:45 το πρωί έφθασαν μπροστά του οι κατακτητές της χώρας μας και με το δάκτυλο στην σκανδάλη των πολυβόλων τους, τον διέταξαν να κατεβάσει το Εθνικό μας σύμβολο, δεν έδειξε κανένα συναίσθημα.

Μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Αριθμ. Απόφ. 384/2003 Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά
Αριθμ. 1309/2003 Βιβλίου Σωματείων Πρωτοδικείου Πειραιά
Πειραιάς: 29 - 04 - 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η 1η του Μάη συμβολίζει τους αγώνες, τις διεκδικήσεις, τις θυσίες των ανθρώπων του μόχθου για ένα καλύτερο αύριο, πιο δίκαιο, πιο ανθρώπινο.
Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τη χώρα μας σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της και τους εργαζομένους σε μια περίοδο πολύ σκληρής και επώδυνης δοκιμασίας.
Σήμερα οι εργαζόμενοι καλούνται να σηκώσουν το βάρος μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης για την οποία δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη.

Ανάσα τα ειδικά προγράμματα των τραπεζών-Καταβολή χαμηλότερων μηνιαίων δόσεων για όσους δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τις οφειλές τους

Η αναδιάρθρωση χρεών ξεκίνησε από τα νοικοκυριά

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ 29/04/2011

Πτώση αεροσκάφους στο Πορτοχέλι –Παραλαβή επιβαινόντων ακυβέρνητου σκάφους στο στενό Καφηρέα –Εντοπισμός και σύλληψη φαρσέρ στο Ηράκλειο-Σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα

Σήμερα στις 16:15, η Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου ενημερώθηκε, μέσω VHF, για πτώση μικρού αεροσκάφους στη θαλάσσια περιοχή Χινίτσας Πορτοχελίου.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν πλωτό περιπολικό του Α/Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., τα ιδιωτικά σκάφη «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΙ» Ν.Ε. 09 και «ΦΟΥΛΗ- ΒΑΣΙΛΗΣ»Τ.Π.Χ. 210, το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ» Ν.Σ. 1429 καθώς και ιδιώτης δύτης, ο οποίος εντόπισε εντός της ατράκτου του αεροσκάφους δύο επιβαίνοντες και τους ανέσυρε, χωρίς τις αισθήσεις τους.
Οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ. Κρανιδίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους, ενώ οι σοροί πρόκειται να παραδοθούν στο Νεκροτομείο Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Όπως προέκυψε, πρόκειται για διθέσιο αεροσκάφος ιδιωτικής Σχολής Πιλότων με επιβαίνοντες τον 25χρονο αλλοδαπό χειριστή και τον 60χρονο εκπαιδευτή της σχολής.

Ενημέρωση για τρέχοντα θέματα – ζητήματα

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Αναγνωρισμένο Σωματείο με την υπ΄αρίθμ. 726/2001 απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου Α.Μ.:1769 Ταχ. Δ/νση:Λιμάνι Ηρακλείου Τ.Κ.:71110 Ηράκλειο Τηλ.-FAX:2810285323

e-mail:eplsak@poepls.gr

Ηράκλειο 29-04-2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από σύσσωμο το Δ.Σ. της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης στο Υ/Χ Ιεράπετρας και Π.Λ.Σ. 138 Υ/Χ Ιεράπετρας . Έχοντας ως βασικό στόχο την ενημέρωση των συναδέλφων για τα τρέχοντα θέματα – ζητήματα που μας απασχολούν , την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και κυρίως προτεινόμενες άμεσες λύσεις .

Ψήφισμα καταδίκης της Τουρκίας για τα εγκλήματά της στην Κύπρο

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Εκστρατεία καταδίκης της Τουρκίας για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε στην Κύπρο - Παρακαλούμε ψηφίστε και προωθείστε

Αγαπητοί φίλοι, Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια ξεκίνησε εκστρατεία καταγγελίας της Τουρκίας στα Κοινοβούλια των χωρών μελων του ΟΗΕ για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε στην Κύπρο και για τα οποία είναι υπόλογη, έχει κριθεί από τα Ευρωπαίκά δικαστήρια και έχει βρεθεί ένοχη. Για να επιτύχουμε το στόχο μας αυτό χρειαζόμαστε και τη δική σας συμπαράσταση ψηφίζοντας θετικά το επισυναπτόμενο ψήφισμα. Το δικό μας πρόβλημα σήμερα μπορεί αύριο να είναι πρόβλημα οποιουδήποτε άλλου.Βασιζόμαστε στη ψήφο σας. Ψηφίστε και προωθείστε το σε γνωστούς φίλους και συνεργάτες ανα τον κόσμο

Καταπέλτης ο Πάνος Καμμένος στην εξεταστική για τα υποβρύχια...Αντι για τα γιαούρτια θα μας παίρνουν με τα καλασνικοφ

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com

Σαδομαζοχιστική η σχέση νέο-Ελλήνων και Κράτους!

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Προ-Ανακριτική Επιτροπή για τα Υποβρύχια και τον κ Τσοχατζόπουλο!

Ξεμπρόστιασε τον Υπουργό Οικονομικών ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ δείχνοντας φωτογραφίες του κ Παπακωνσταντίνου εισβάλλοντας ΔΥΝΑΜΙΚΑ στα γραφεία του Διευθυντού της ΔΕΗ μαζί με τους Πράσινους Συνδικαλιστές…

Φωτογραφίες που λένε πολλά αλλά και λεκτικές αναφορές για το πώς «βοηθήθηκε» στην ανέλιξή του ο κ Παπανδρέου!!!

Ψηθήκαμε, την τελευταία δεκαετία με σκάνδαλα τύπου Χρηματιστήριο Αθηνών, Ομόλογα, ΖΗΜΕΝΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΟΤΕ, ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ, ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ…Και εδώ και ένα χρόνο ΤΡΟΙΚΑ, με ακρίβεια, κλείσιμο επιχειρήσεων, ανεργία!

Ζούμε πλέον σε μια περίοδο πολλών κρίσεων: κρίση οικονομική, δημοσιονομική, αξιοπιστίας και, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, κρίση ηθική με εμφανή κατάπτωση αξιών και πολιτικού ευτελισμού.

Απαξίωση του θεσμού των προξενικών λιμεναρχείων της Ελλάδας.

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Παρασκευή, 29.4.2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση, (Αρ. πρωτ. 15484/29.4.2011), σχετικά με την απαξίωση του θεσμού των προξενικών λιμεναρχείων της Ελλάδας κατέθεσαν σήμερα, ο Βουλευτής Ν. Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης, ο Βουλευτής Β’ Αθήνας, Πάνος Καμμένος και ο Βουλευτής Λασιθίου και Υπεύθυνος Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Όπως επισημαίνεται, η ελληνική πολιτεία έχει καθυστερήσει έως και τέσσερις μήνες, την καταβολή μισθών στους ναυτιλιακούς ακόλουθους, με αποτέλεσμα οι εν λόγω αξιωματικοί που εργάζονται ακατάπαυστα για τα συμφέροντα του κράτους στο εξωτερικό, να αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβίωσης, ακόμα και στέγης, λόγω εξώσεων από τα οικήματα που ενοικιάζουν. Οι Βουλευτές στην Ερώτησή τους υπογραμμίζουν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σήμερα, τα δεκαοκτώ ανά τον κόσμο, ελληνικά προξενικά λιμεναρχεία, είναι αποτέλεσμα της γενικότερης θεσμικής και επιχειρησιακής αποσταθεροποίησης του Λιμενικού Σώματος που προκλήθηκε από την πολιτική απόφαση κατάργησης του Υ.Ε.Ν. Καταλήγοντας, ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς άμεση επίλυση του θέματος, προκειμένου να σταματήσει η απαξίωση της χώρας στο εξωτερικό.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Τοποθετήσεις στις έδρες Ναυτιλιακών Ακολούθων

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τοποθετήσεις στις έδρες Ναυτιλιακών Ακολούθων

Κατόπιν εισηγήσεως κ. Αρχηγού Λιμενικού Σώματος Αντιναυάρχου Λ.Σ. Κωνσταντίνου ΣΟΥΛΗ και αποφάσεως του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου ΠΑΠΟΥΤΣΗ, ανακοινώνονται τοποθετήσεις στις έδρες Ναυτιλιακών Ακολούθων, ως κάτωθι:

1. Ο Πλοίαρχος Λ.Σ. ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ Γεώργιος (Α.Μ. 829) από το Κ.Λ. Καβάλας στην έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου Οδησσού.
2. Ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΜΑΖΗΣ Αντώνιος (Α.Μ. 893) από το Κ.Λ. Κέρκυρας στην έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου Βανκούβερ.
3. Ο Πλοίαρχος Λ.Σ. ΚΡΥΟΝΕΡΙΤΗΣ Δημήτριος (Α.Μ. 780) από το Κ.Λ. Βόλου στην έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου Κωνστάντζας.
4. Ο Πλωτάρχης Λ.Σ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ Ιωάννης (Α.Μ. 941) από το Υ/Χ Κύμης στην έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου Σάντος.

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Προσπάθεια από το Λιμεναρχείο Σύρου κατά της άγρας

Μία πολύ σοβαρή προσπάθεια για την εξάλειψη του φαινομένου της άγρας επισκεπτών ξεκίνησε στη Σύρο με αφορμή τις διακοπές του Πάσχα από το οικείο Λιμεναρχείο της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.
Η Κυκλαδική Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων δημοσιοποίησε την υποστήριξη της στην προσπάθεια.Το σημαντικότερο όμως είναι ότι σε σχετική ανακοίνωση και η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κυκλάδων δηλώνει ότι θα υποστηρίξει την προσπάθεια του Λιμεναρχείου Σύρου και μάλιστα προσθέτοντας διοικητικά μέτρα κατά των παραβατών, δηλαδή κατά εκείνων που κάνουν άγρα.
Η συγκεκριμένη είδηση έχει σημασία, διότι είναι γνωστό πως ο Λιμενάρχης Πάρου κ. Γιαλελής έχει ξεκινήσει μία παρόμοια προσπάθεια για την Πάρο. Σύμφωνα με πληροφορίες η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού παρακολουθεί και την περίπτωση της Πάρου και έχει προετοιμαστεί για έκτακτους ελέγχους την προσεχή τουριστική περίοδο με κλιμάκια που θα επισκέπτονται το νησί μας και το λιμάνι του.
Ακολουθούν οι ανακοινώσεις για την Σύρο:

Χωρίς φάρμακα οι λιμενικοί Λόγω χρεών του ασφαλιστικού τους φορέα, τα πληρώνουν με δικά τους χρήματα

Από την τσέπη τους συνεχίζουν να πληρώνουν οι λιμενικοί σε όλη τη χώρα τα φάρμακα τους, καθώς το σύνολο των Φαρμακευτικών Συλλόγων, λόγω χρεών του ασφαλιστικού τους φορέα προς τους φαρμακοποιούς, δεν τους χορηγεί φάρμακα επί πιστώσει.
Αυτό καταγγέλλουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενικών συμπληρώνοντας ότι «μετά τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, σειρά παίρνουν και οι Ιατρικοί Σύλλογοι με πρώτο τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου να μην δέχονται πλέον τα βιβλιάρια των στελεχών Λ.Σ., στην προσπάθειά τους να αναγκάσουν την κυβέρνηση για την καταβολή των οφειλομένων προς αυτούς χρημάτων».
Οπως αναφέρουν τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί για πάνω από τρία χρόνια αγγίζουν τα έξι εκατομμύρια ευρώ και αφορούν όλες τις δαπάνες υγείας του προσωπικού.

Ελλειψεις προσωπικού σε Κύμη ,Κάρυστο και Εύβοια

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου, μετά το αίτημα που δέχθηκε από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος του νομού, κατέθεσε αναφορά στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού στο ΑΕΝ Κύμης και στις Λιμενικές Αρχές Κύμης, Καρύστου και Μαρμαρίου Εύβοιας.
Στην αναφορά του, ο βουλευτής αναφέρει τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στις παραπάνω υπηρεσίες του νομού, καθώς στο ΑΕΝ Κύμης υπηρετούν 7 άτομα, όταν η προβλεπόμενη οργανική σύνθεση είναι 21 άτομα, στο Λιμεναρχείο Κύμης 8 άτομα αντί 23 και στη σύνθεση περιπολικού σκάφους 5 άτομα αντί 15, στο Υπολιμεναρχείο Καρύστου 10 άτομα αντί για 23 ενώ στο Λιμενικό Σταθμό Μαρμαρίου 4 άτομα αντί για 8.

Αρχίστε επιτέλους το δικαστικό κηνύγι των υπευθύνων γιατί δεν αντέχουμε άλλο!!!

Σύμφωνα με όσα διαβάσαμε στο Πειρατικό ο πρόεδρος της ΕΠΛΣ ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ Τριπολίτης Κώστας θα μεταβεί στον Εισαγγελέα για να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε μια ύστατη προσπάθεια να πάρει μια επίσημη απάντηση για το που πήγαν και που συνεχίζουν να πηγαίνουν τα χρήματα των κρατήσεων μας για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Από την άλλη πάλι η ΠΟΕΠΛΣ με μια ακόμη γενικόλογη ανακοίνωση εξάντλησε την συνδικαλιστική της δράση, γι αυτήν την ξεφτίλα που ζούμε ,δηλώνοντας για άλλη μια φορά την "δυσσαρέσκεια" και την εξάντληση της ανοχής και της υπομονής τους.
Στο παραπάνω άρθρο του Πειρατικού  σε κάποιο σημείο η Πόπη Χριστοδουλίδου πολύ καλα κάνει και μνημονεύει τους πρώην Υπουργούς και Αρχηγούς για την σημερινή μας κατάσταση και τους προκαλεί να απαντήσουν για το που πήγαν οι κρατήσεις μας όλων αυτών των ετών αλλά κάποιους ξέχασε...
Ξέχασε να ρωτήσει και τους εργατοπατέρες μας που όλα αυτά τα χρόνια είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι τι έχουν κανει όλα αυτα τα χρόναι για να υπερασπιστούν την υγεια των Συναδέλφων και των οικογενειών τους.Αναρωτιόμαστε τι έχει να πει ο Δριβάκος ως πρόεδρος αλλα και όλο το υπόλοιπο προεδρείο για την απραγία όλων αυτών των ετών.Η ΠΟΕΠΛΣ έχει νομική κάλυψη...Έτσι δεν ειναι???Γιατί λοιπόν δεν κινήθηκαν ποτέ νομικά όλα αυτά τα χρόνια???Τι φοβοντουσαν???Μήπως επειδή δεν ήθελαν να ρθούν σε κόντρα με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για να μην χάσουν το βόλεμα τους???
Πάρτε το χαμπάρι όμως κύριοι συνδικαλιστές!!!Έχουμε φτάσει στα όρια μας...Αφήστε τις ανάλατες και γενικόλογες ανακοινώσεις και τις θεατρινίστικες πορείες διαμαρτυρίας και αρχίστε το δικαστικό κηνύγι μήπως και δικαιωθούμε κάποια στιγμή γιατί δεν αντέχουμε άλλο!!!
Ένα μεγάλο μπράβο λοπόν και ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο ΕΠΛΣ ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ Τριπολίτη Κώστα για την κίνηση του μήπως και μάθουμε επιτέλους τους υπεύθυνους για την σημερινή μας κατάσταση ώστε να δούμε πως μπορούμε να κινηθούμε μετέπειτα.

Υ.Γ.Αγαπητέ Κώστα δεν πας εσύ για πρόεδρος στην ΠΟΕΠΛΣ μήπως και δούμε κανένα φώς και καμμιά αλλαγή στον Συνδικαλισμό γιατι πολύ χαλαρό και κουρασμένο βλέπουμε τον Δριβάκο!!!

Η ανοχή μας και η υπομονή μας εξαντλήθηκε

Πειραιάς 28/4/11
Η κατάρρευση που υφίσταται το Λιμενικό Σώμα ως οργανισμός, από πάσης φύσεως ελλείψεις, μέσων, υλικών, υποδομών, προσωπικού, εκπαίδευσης, συσσώρευσης χρεών για όλες τις λειτουργικές ανάγκες υπηρεσιών και προσωπικού, αποκτά πλέον δραματικές διαστάσεις, αφήνοντας τα στελέχη του Σώματος υγειονομικά ανασφάλιστα.
Μετά τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, σειρά παίρνουν και οι Ιατρικοί Σύλλογοι με πρώτο τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου να μην δέχονται πλέον τα βιβλιάρια των στελεχών Λ.Σ., στην προσπάθειά τους να αναγκάσουν την κυβέρνηση για την καταβολή των οφειλομένων προς αυτούς χρημάτων.
Τα συσσωρευμένα χρέη για πάνω από 3 χρόνια σε προσωπικό και όλων των φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΓΩΓΟΥ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ;


email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Την Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011, όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν τη δήλωση, του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία θα κατασκευάσει διώρυγα, η οποία θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά, για να αποσυμφορήσει το Βόσπορο.«Σηκώνουμε τα μανίκια μας για τη "Διώρυγα Κωνσταντινούπολη"», ένα από τα μεγαλύτερα έργα του αιώνα, που θα επισκιάσει τις διώρυγες του Παναμά και του Σουέζ», δήλωσε σε τηλεοπτική του ομιλία ο Ερντογάν, ξεδιπλώνοντας τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του για τη μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη πόλη της Τουρκίας.

Ο πραγματικός λόγος για την επέμβαση στη Λιβύη;

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Αρκετοί σχολιαστές και αρθρογράφοι έχουν προβληματιστεί από το πραγματικά περίεργο γεγονός. ότι οι επαναστάτες της Λιβύης βρήκαν το χρόνο να συστήσουν τη δική τους κεντρική τράπεζα, πριν καν φτιάξουν κυβέρνηση.
Το Economic Policy Journal γράφει: «Ποτέ άλλοτε δεν ακούστηκε, εν μέσω εξέγερσης, να δημιουργείται μια κεντρική τράπεζα. Άρα δεν μιλάμε για κάποιους άξεστους αντάρτες, και μάλλον υπάρχουν κάποιες πολύ ισχυρές επιρροές.».

Το CNBC αναρωτιέται: «Πρώτη φορά βλέπουμε επαναστατική ομάδα να προχωρά σε δημιουργία κεντρικής τράπεζας εν μέσω εξέγερσης. Πόσο ισχυροί έχουν γίνει αυτοί οι κεντρικοί τραπεζίτες;».

Όλοι μαζί μπορούμε ακόμα πιο δυναμικά

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΝΟΤΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ/νση: ΠΑΡΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Καλαμάτα 26 - 04 - 2011
Ταχ. Κώδικας: 24 101 Αριθμ. Πρωτ. : 14 / 2011
Τηλέφωνο: 27210 - 23563
27210 - 22218
FAX: 27210 - 23563
E-mail: eplsnp@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου καλεί όλους τους συναδέλφους να στείλουν ερωτήσεις ή απορίες ή προβλήματα που τους απασχολούν προκειμένου να κωδικοποιηθούν και να προωθηθούν αρμοδίως με όποιο τρόπο τους είναι εύκολος (FAX- Τηλεφωνικά-email-Facebook) ανώνυμα ή επώνυμα.

ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! Η προκήρυξη του ΓΕΕΘΑ για ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ ... ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ
ΑΣΣΥ είναι τα εξής:
α. Να έχουν την Ελληνική ιθαγένεια. Γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι-ες ομογενείς που δεν έχουν την Ελληνική ιθαγένεια, την οποία όμως αποκτούν χωρίς άλλη διατύπωση, όταν εισαχθούν, όπως ορίζει ο Κώδικας της Ελληνικής
Ιθαγένειας (Ν. 3284/2004 – ΦΕΚ 217/Α').


Διαβάστε όλη την προκήρυξη εδώ

Άλλαξε ο μανωλιός..

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Και μετά από κόπους και βάσανα ,γίναμε και εμείς Ακτοφύλακες - Λιμενοφύλακες.Αλλάξαμε ονομασία , αλλάξαμε υπουργείο,εχουμε Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος , αλλάξαμε τον τίτλο στα έγγραφα, αλλάξαμε και ηγεσία ...
Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τη βράκα του αλλιώς...Όλα τα αλλάξαμε αλλά δυστηχώς ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Ο υπουργός αδιαφορεί για εμάς, πιθανόν να μην μας θεωρεί και στυνομικό σώμα καν,κονδύλια για τις βασικές ανάγκες του σώματος πουθενά, οδοιπορικά που θα μας χρωστάνε για χρόνια ακόμα, ιατροφαρμακευτική περίλθαψη για γέλια, υποσχέσεις, υποσχέσεις , υποσχέσεις.Και ο φτωχός λιμενικός να περιμένει τον Μεσία να τον σώσει.Και φως στο τούνελ πουθενά.

Κρυφό «ψαλίδισμα» στους μισθούς των στρατιωτικών

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΥΣΙΝΗ μεγάλη περικοπή στους μισθούς, στα δώρα και τις συντάξεις των στρατιωτικών έως και 30% στο σύνολο των αποδοχών τους, μια νέα... σειρά μέτρων έρχεται τώρα να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο εισόδημά τους. Το πρώτο «μαχαίρι» αναμένεται να πέσει στα κάθε είδους επιδόματα που λαμβάνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να μειωθούν από 10% έως 30%, ανάλογα με τον σκοπό που εξυπηρετούν.

Η μείωση θα πραγματοποιηθεί είτε οι στρατιωτικοί μπουν στο ειδικό μισθολόγιο του Δημοσίου μαζί με άλλες ειδικότητες είτε όχι. Να σημειώσουμε ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του στη ΝΕΤ ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης είχε δηλώσει ότι για τους στρατιωτικούς θα δημιουργηθεί ειδικό μισθολόγιο (μαζί με δικαστικούς, διευθυντές ΕΣΥ κ.ά.), από το οποίο μάλιστα θα υπάρχει πρόβλεψη εξαίρεσης των οικονομικών αξιωματικών, αλλά και ορισμένων άλλων ειδικοτήτων του στρατεύματος, που θα ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
ΥΠΗΡΕΤΩ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΑΣ ΠΟΥ ΠΙΑΣΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΙΛΑ ΧΑΣΙΣ.
ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΥΤΗ ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΟΤΑΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΞΑΝΑΠΙΑΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΟΚΑΣ.
ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΓΕΛΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΙΟΥΖΜΠΙΣΤ ΚΑΙ ΚΕΛΙΟΥ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΒΙΑΣΜΟ ΚΑΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΛΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ "ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΑ¨"
ΑΡΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ"
ΑΡΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ{ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ}.

Περί Ναρκωτικών

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Διαβάζουμε όλοι τις επιτυχίες που έχουν τα στελέχη του Λιμενικού στον τομέα της καταπολέμησης των ναρκωτικών.Αναρωτιέμαι γιατί ακόμα οι υπό ίδρυση ΠΟΔΙΝ έχουν μείνει στα χαρτιά και αν εξυπηρετεί κανέναν αυτό.Πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί ένας υπεύθυνος επιτέλους και να κάνει κάτι ώστε να ενεργοποιηθούν; Είμαστε στο ίδιο υπουργείο με την αστυνομία αλλά μας αντιμετωπίζουν σαν φτωχούς συγγενείς.Εξοπλισμός μηδέν ,κονδύλια μηδέν, οχήματα μηδέν αρμοδιότητες λίγες.Όρεξη για δουλεία πολλή , τρικλοποδιές ακόμα περισσότερες..Μήπως δεν είναι τα ναρκωτικά η μάστιγα της εποχής μας; Αρκεί το νομικό πλαίσιο περί αρμοδιότητας της Ακτοφυλακής για να κάνουν τα γραφεία ασφαλείας σωστή δουλειά;

Απλήρωτοι Συνοδοί Κ-9 Λιμενικού Σώματος

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
καλησπέρα και χρονια πολλά.για ακόμη μια φορα σας γράφω τις σκέψεις και τους προβληματισμούς ενός συνοδου αστυνομικού σκύλου k9.to πρόβλημα μας δυστυχώς συνεχίζεται και δεν υπάρχει καμια ανταπόκριση από κανένα υπεύθυνο.Τo επίδομα συντήρησης και διατροφής των k9 μας το χρωστάνε από το προηγούμενο έτος (2010) με αποτέλεσμα να συνεχίζεται να επιβαρύνεται ο ήδη βεβαρημένος οικογενειακός μας προϋπολογισμός.Τελικά θα μας πει κάποιος υπεύθυνος πότε και αν έχει σκοπό το κράτος να συντηρήσει τα k9 σκυλάκια του; Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από τα χρήματα που νομίμως δικαιούμαστε να λαμβάνουμε μηνιαίως για τη συντήρηση και τη διατροφή τους.

Αδυναμία αλιευτικών ελέγχων

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Από το Αιγαίο,
σας ξαναθυμίζουμε πάλι τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουμε στα όργανα μέτρησης των αλιευτικών εργαλείων όλων των σκαφών...
Από την πρώτη μου επιστολή μάλλον δεν έγινε κάτι, δεν πτοήθηκαν οι μεγάλοι προιστάμενοι, πλην όμως εδώ οι αλιείς των μεγάλων σκαφών Γρι γρι, το έχουν πάρει χαμπάρι και τα δίχτυα τους όλα είναι με μικρά μάτια, με αποτέλεσμα μόνο να κοιτάμε και να μην μπορούμε να τους πιάσουμε!!!
Αυτό θέλουν τελικά;
Αν ναι, να μας αφήσουν ήσυχους και να μην μας πρήζουν ότι δεν κάνουμε παραβάσεις...
Αληθεια, το αρμόδιο τμήμα αλιείας μας του Υπουργείου μας τι κάνει;
Δεν το ενδιαφέρει;

Δημιουργία λογαριασμών email και facebook

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΝΟΤΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ/νση: ΠΑΡΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Καλαμάτα 25 - 04 - 2011
Ταχ. Κώδικας: 24 101 Αριθμ. Πρωτ. : 13 / 2011
Τηλέφωνο: 27210 - 23563
27210 - 22218
FAX: 27210 - 23563
E-mail: eplsnp@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής στα πλαίσια της άμεσης ενημέρωσης και της διαρκής ενδυνάμωσης και σύσφιξης των σχέσεων με όλους τους συναδέλφους δημιούργησε λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και λογαριασμό στο facebook.

Στη φυλακή οι λαθρέμποροι του φορτίου με τα τσιγάρα

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν ο πλοίαρχος και ο ύπαρχος του ουκρανικού πλοίου «SNEZHURA» το οποίο μετέφερε μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων που έχουν κατασχέσει οι λιμενικές Αρχές.

Σε αντίθεση με τους δύο ναυτικούς που προφυλακίστηκαν οι οποίοι είναι και αδέρφια, ο εισαγγελέας και ο ανακριτής Ναυπλίου αποφάσισαν να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος μετά την απολογία τους.

Από την έρευνα που ολοκληρώθηκε μετά που το πλοίο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σητείας και ελέγχθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 2950 κιβώτια που το καθένα είχε δεκάδες κούτες τσιγάρων, ενώ ο συνολικός αριθμός των πακέτων ξεπερνά το ένα εκατομμύριο.

Οι διαφυγόντες φόροι προς το ελληνικό δημόσιο υπολογίστηκαν βάσει της φορτωτικής ότι ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

"Λοστρόμοι του Παπανδρέου οι δύτες του Λιμενικού

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Μετά το ποδήλατο, σειρά είχε και το περίφημο κανό του Γιώργου Παπανδρέου να υποστεί… βλάβη, αυτό πάντως μεσοπέλαγα. Σύμφωνα με ασφαλείς, μάλιστα, πληροφορίες τις οποίες επικαλείται σε σημερινό δημοσίευμά του ο “ΕΤ”, ο πρωθυπουργός κινδύνευσε σοβαρά, όταν λίγο έξω από την Ύδρα, και σε μια πολύ δύσκολη περιοχή για τους κωπηλάτες, έπεσε σε κακοκαιρία και το κανό… χάλασε. Στα στενά της Ύδρας κυκλοφόρησαν πληροφορίες που θέλουν τον κ. Παπανδρέου να πέφτει στη θάλασσα, αλλά για καλή του τύχη εκεί δίπλα όλως τυχαίως περνούσε ένα σκάφος του Λιμενικού το οποίο και περιμάζεψε τον πρωθυπουργό, ο οποίος προφανώς αισθάνθηκε δικαιωμένος για τις δηλώσεις του περί… Τιτανικού.
Από το Λιμενικό έσπευσαν να υποστηρίξουν πως ο κ. Παπανδρέου δεν ήθελε να βρίσκεται… εκεί γύρω σκάφος του Λιμενικού, όμως τα παιδιά σε μια ακόμα πράξη ηρωισμού και μιας και δεν είχαν και τίποτα καλύτερο να κάνουν πασχαλιάτικα παρακολουθούσαν διακριτικά τους δεκάδες κωπηλάτες που αυτή την περίοδο καταφθάνουν στην Ύδρα.

26/04/1997 ΜΑΡΙΝΟΣ ΖΑΜΠΑΤΗΣ...ΕΠΕΣΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΑΣ


Όταν το ΝΝΑ "πεθαίνει" το ΓΕΝ κάνει εγκαίνια...διαβητολογικού κέντρου στη Σαλαμίνα.

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Την ίδια ώρα που το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών “πεθαίνει” και η διοίκησή του υποστηρίζει ότι μπορεί να εξυπηρετεί άμεσα μόνο το εν ενεργεία προσωπικό του ΠΝ , αποκαλύπτεται ότι το ΓΕΝ ασκεί …κοινωνική πολιτική αλλά μόνο στη Σαλαμίνα!

Αυτό δεν θα ήταν πιθανόνα πρόβλημα,αν ο Α/ΓΕΝ δεν διέμενε στη Σαλαμίνα,ως μόνιμος κάτοικος! Η επιλογή της ηγεσίας του ΓΕΝ να αναβαθμίσει το Νοσοκομείο της Σαλαμίνας με τη δημιουργία και διαβητολογικού κέντρου,το οποίο θα εξυπηρετεί τους πολίτες του νησιού αλλά και των γύρω δήμων έχει προκαλέσει όπως είναι φυσικό ποικίλα σχόλια εντός ΠΝ.

Τι είχε πει ο ίδιος ο Α/ΓΕΝ στη τελετή εγκαινίων του διαβητολογικού κέντρου στη Σαλαμίνα;

Ποιος είναι ο ρόλος των Αναθεωρητών στα Συμβούλια Κρίσεων?

Exantas
email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Με αφορμή την ανάδειξη από τα blogs, την Βουλή αλλά & τις δικαστικές αίθουσες του θέματος: «Οικειοθελής αποστρατεία Αξιωματικών Λ.Σ, επαναφορά τους και στην συνέχεια "αποπομπή", δια του ευγενούς όρου "προαγωγή & αποστρατεία" Αξιωματικών ΛΣ», οι οποίοι αποφάσισαν ακρίτως & ανοήτως, κατά την άποψη μας, αλλά & όπως τελικά αποδείχθηκε, να επανέλθουν, μετά από Κυβερνητική πρόσκληση (μόνον έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η ψήφιση νόμου, που δεν περιέχει φωτογραφικές διατάξεις) με το άρθρο μόνο του Ν. 3847/10.
Έτσι, μπήκαμε στον πειρασμό να «ψάξουμε» την υπόθεση, αφού, όπως κατά κόρον γράφτηκε & συζητείται στους νομικούς κύκλους, αυτή αποτελεί "προσβολή & πρόκληση για το Διοικητικό Δίκαιο" και το Σύνταγμα ευνομούμενης χώρας.

Ανούσια κούραση και ταλαιπωρία των Συναδέλφων...

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Καλημέρα σας, χρόνια πολλά και του χρόνου να είσμαστε όλοι καλά. Χάρηκα για την προβολή από μέρους σας των μέτρων τάξης του Πειραιά (Λιμεναρχείου) για τις αφιξοαναχωρήσεις των πλοίων! Ναι όντως ήταν όλα άψογα, αλλά πάντα μέσα στο άψογο θα υπάρχουν κι ορισμένα στραβά τα οποία κάνουν τον κόσμο του ΛΣ ν αγανακτεί και να θέλει να πάρει μετάθεση για τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, πράγμα που ορισμένοι το καταφέρνουν! Αυτό που θ αναφέρω, εγώ θα το πω ότι είναι και λίγο άγνοια διοίκησης κι εσφαλμένης κρίσης... Τι θέλω να πω;

Άντρες του Λιμενικού Πειραιά βασάνισαν άγρια 20χρονη κρατούμενη!!!???Πολύ σοβαρές κατηγορίες που πρέπει να απαντηθούν ΑΜΕΣΑ!!!

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο της "Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων":

Ποιος είπε ότι τελείωσαν τα βασανιστήρια; Και ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι το εξπρές του μεσονυχτίου δεν συνεχίζει εν έτη 2011 το θλιβερό του δρόμο; Η ιστορία που θα διηγηθούμε, αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο.

Όλα άρχισαν στις 13 Απριλίου, όταν άντρες του Λιμενικού στον Πειραιά συνέλαβαν 20χρονη Ρουμάνα, η οποία είχε στην κατοχή της ποσότητα ινδικής κάνναβης. Η συνέχεια γνωστή: ανάκριση, απολογία, προφυλάκιση... Ίσως να μην είχε ιδιαίτερη αξία η αναφορά μας στο γεγονός αν δεν είχαν μεσολαβήσει απίστευτες βιαιότητες κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Μερικά ερωτήματα και από εμάς για το γραφείο περιστατικών αυθαιρεσίας...

Διαβάζοντας το άρθρο της εφημερίδας Παρασκευή+13 μας δημιουργήθηκαν κάποια ερωτήματα-απορίες και θα θέλαμε να σας τα επισημάνουμε για να τα συζητήσουμε και να τα σχολιάσουμε...

1.Πως μπορούμε να προστατευτούμε εμείς από την αυθαίρετη χρήση του νόμου αυτού από τους πολίτες???

2.Τα δικαστικά έξοδα για την απόκρουση των κατηγοριών ποιόν βαρύνουν???

3.Σε περίπτωση αθώωσης μας τι ποινές υπάρχουν για τον μηνυτή μας???

4.Αν δεν αντέχουμε οικονομικά (το "αν" το βάλαμε για χάρη της συζήτησης) την πρόσληψη δικηγόρου ποιός θα μας υπερασπιστεί???

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ

Όλες οι απαντήσεις για τη λειτουργία του
Οι συχνά υποβαλλόμενες ερωτήσεις αναγνωστών σχετικά με το νεοϊδρυθέν «Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανάγκασε τους υπευθύνους της ιστοσελίδας PoliceNET να δημοσιεύσουν κατάλογο με απαντήσεις. Προκειμένου και οι αναγνώστες του «Ε» να έχουν όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση, τον αναδημοσιεύουμε.
Πού και πώς λειτουργεί το Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας;
Το Γραφείο Περιστατικών Αυθαιρεσίας συστήθηκε και αναμένεται η στελέχωση και η έναρξη λειτουργίας του, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Υπάγεται στον εκάστοτε υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Έχει έδρα την Αττική.

Ακυβέρνητο πλοίο ρίσκαρε να τσακιστεί για να μην πληρώσει

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση ρυμουλκού από το Ηράκλειο απεφεύχθη το να τσακιστεί στα βράχια ακτών της Κρήτης το φορτηγό πλοίο Queen Arrow το οποίο έμεινε ακυβέρνητο χθές τα ξημερώματα κοντά στη βραχονησίδα Αυγό, 25 μίλια βορειοανατολικά του Ηρακλείου.
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο ενημερώθηκε γύρω στις 3.30 χθές τα ξημερώματα ότι το υπό σημαίας Παναμά φορτηγό με περίπου 20 μέλη πλήρωμα (Φιλιππινέζοι και Ρώσοι) έπλεε ακυβέρνητο έχοντας απώλεια πηδαλίου και μηχανική βλάβη κοντά στο Αυγό όπου μάλιστα όλα δείχνουν ότι είχε και πρόσκρουση.
Αμέσως ειδοποιήθηκε σκάφος του Λιμενικού για να μεταβεί εκεί αλλά οι καιρικές συνθήκες, έπνεαν άνεμοι 7-8 Μποφόρ και υπήρχε έντονος κυματισμός, δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο.

Ναύαρχοι προς πρωθυπουργό:"Όχι άλλες περικοπές αμυντικών δαπανών".

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό πρώην αδρηχγοί ΓΕΝ και Στόλου για τις δραματικές μειώσεις στις αμυντικές δαπάνες. Κάποιοι απ΄ αυτούς βέβαια,έχουν και το δικο τους μερίδιο ευθύνης,γιατί ως εν ενεργεία δεν τόλμησαν να μιλήσουν .

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:
Αφορμή λαμβάνοντες από την παρούσα δύσκολη από κάθε άποψη συγκυρία για την Πατρίδα μας, επιθυμούμε με την παρούσα ανοικτή επιστολή μας να σας υποβάλλουμε ορισμένες σκέψεις, που μας απασχολούν σχετικά με την Άμυνα της χώρας.
Εν πρώτοις έχουμε πλήρη συναίσθηση του ότι συνεπεία κακής διαχείρισης των δημοσίων πραγμάτων επί σειράν ετών, αντιμετωπίζουμε σήμερον πολλαπλά σοβαρά εσωτερικά προβλήματα με προεξάρχον εκείνο της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Αξιοποίηση της Εμπορικής Ναυτιλίας

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Κύριε διευθυντά

Μέσα στο βαρύ κλίμα της οικονομικής ύφεσης, της αβεβαιότητας, της ανεργίας και της εθνικής κατάθλιψης, μία ζωτικής σημασίας είδηση από τον χώρο της Εμπορικής Ναυτιλίας, της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας, φως στο σκοτάδι, πέρασε στα ψιλά ελάχιστων εφημερίδων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Αρχής και της Τραπέζης της Ελλάδος, η Εμπορική Ναυτιλία και για το παρελθόν έτος 2010 διατήρησε την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη με 3.150 πλοία και συναλλαγματικές προσόδους άνω των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, αυξημένες κατά 14% έναντι του προηγούμενου έτους.

Συγκριτικά αναφέρεται ότι το εισρεύσαν αντίστοιχο τουριστικό συνάλλαγμα, για το οποίο η οικονομία επιβαρύνεται με σημαντικές δαπάνες, ανήλθε στα 9 δισ. ευρώ.

Έντονες αντιδράσεις για την ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στους κόλπους του Λιμενικού Σώματος, και ιδιαίτερα στις τάξεις των αξιωματικών εξαιτίας της πρόθεσης της κυβέρνησης για ενοποιηση των Μετοχικών Ταμείων. Οι αξιωματικοί εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους, ενώ δεν θα λάβουν μέρος στις όποιες διεργασίες έχουν προγραμματιστεί για την ενοποίηση των ταμείων.
Οι εν ενεργεία αξιωματικοί σε επιστολή που έστειλαν σε άλλα σωματεία εργαζομένων γνωστοποιούν την πρόθεσή τους, και θέση τους πλέον, να μη συμμετάσχουν σε καμία ομάδα εργασίας για την ενοποίηση των ταμείων. Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση προκειμένου να κάνει δεκτές εισηγήσεις και θέσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των σωμάτων ασφαλείας είχε αποφανθεί πως πρέπει να διαμορφωθούν ομάδες εργασίες που θα έχουν ως κύριο αντικείμενό τους την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου-σαφέστατου και λεπτομεριακού σχεδίου, με τις προτάσεις τους για την ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων.

Διευκρινήσεις για το Συνταξιοδοτικό

Επειδή ακόμη υπάρχουν απορίες συναδέλφων σχετικά με το ισχύει στα συνταξιοδοτικά μας και πολλές φορές συνάδελφοι υπέβαλαν αίτηση απόλυσης από το Σώμα χωρίς να έχουν πλήρως και αναλυτικά ενημερωθεί από τις αρμόδιες συνταξιοδοτικές υπηρεσίες του Αρχηγείου μας η από τον Νομικό σύμβουλο της Ένωσης που είναι εγγεγραμμένοι ,παραθέτω τα κυριότερα σημεία του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού μας :
1. Όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως και 31-12-2010 δεν θίγονται ακόμη και αν αποχωρήσουν από την υπηρεσία και μετά την 1-1-2015.

2. Αυξάνονται σταδιακά από 1-1-2011 τα έτη συνολικής συντάξιμης υπηρεσίας των ένστολων που απαιτούνται για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος οι οποίοι συμπληρώνουν από 1-1-2011 και μετά 24 ½ έτη συντάξιμης υπηρεσίας:...

«Συνταγή» για…«ξέπλυμα» χρήματος!...

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Με πήραν φίλοι, φοιτητές και φοιτήτριες να μου ευχηθούν τα καλύτερα για την Ανάσταση του Ιησού μας αλλά και για την ονομαστική μου εορτή η οποία, ως «κινητή», αντί στις 23 γιορτάζεται σήμερα 25 του Απρίλη.

Εύχομαι και εγώ σε Γιώργηδες και Γεωργίες Χρόνια Πολλά!

Ανάμεσά τους ο φίλος και καλός γείτονας εδώ στη γειτονιά της Αγγελάκη, Θοδωρής για τις ευχές και για να μου πει ότι ΔΕΝ έγινε πλούσιος (πελάτης του γειτονικού μας ΠΡΟΠΟτζίδικου, αλλά όχι…»τζογαδόρος») ούτε αυτές τις ευλογημένες μέρες του Πάσχα αν και συμπλήρωσε από ένα δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ, ΚΙΝΟ, ΤΖΟΚΕΡ και πήρε ΛΑΧΕΙΟ…

Θα τον παρηγορούσα τον Θοδωρή με εκείνη τη γνωστή και παροιμιακή πλέον φράση «…όποιος χάνει στα χαρτιά…» αλλά το απέφυγα εσκεμμένα καθότι ο Θοδωρής όχι μόνο ΔΕΝ παίζει χαρτιά αλλά και στο θέμα της «αγάπης»… τύφλα να έχει η ατυχία του στα…τυχερά παιχνίδια!…

ΕΛ.ΑΣ. υψηλής τεχνολογίας

Ηλεκτρονικά συστήματα για άμεση ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων, πρόσβαση σε βάση δεδομένων ακόμα και ειδικό «GPS» για άμεση πρόσβαση στο σημείο που χρειάζεται αστυνομική επέμβαση.

Ηλεκτρονικά συστήματα στα αεροδρόμια και στις άλλες πύλες εισόδου-εξόδου της χώρας για την άμεση ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων, καθώς και η άμεση πρόσβαση των πληρωμάτων των περιπολικών σε άλλες βάσεις δεδομένων, όπως είναι οι αριθμοί κυκλοφορίας αυτοκινήτων, είναι μερικές από τις δυνατότητες που θα παρέχει στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. η εφαρμογή της υψηλής τεχνολογίας.

Αντίπαλοι οι Bloggers με τον κ Πάγκαλο;

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Διαβάζω τις τελευταίες ώρες όσα αναρτήθηκαν στα blogs για την αντιπαλότητα του κ Πάγκαλου με τους «ανώνυμους» και φοβάμαι και κρίνω ότι ΑΔΙΚΩΣ συνεχίζουμε να συγχυζόμαστε και να θυμώνουμε με τον κ Πάγκαλο!

Ο κ Πάγκαλος έχει πει πολλά για πολλούς ακόμη και για τον σημερινό προϊστάμενό του Πρωθυπουργό κ Γ. Παπανδρέου στην Κυβέρνηση του οποίου είναι και παραμένει ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ!

Ο κ Πάγκαλος όπως θυμούνται οι μνήμονες είπε πολλά και για τους άλλους 2 Πρωθυπουργούς στις Κυβερνήσεις των οποίων συμμετείχε!!!

ΠΟΑΣΥ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

Αθήνα 21 Απριλίου 2011
Αρ. Πρωτ.: 301/1/8δ

Προς: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Κοιν.: Αστυνομικές Υπηρεσίες

Σχετ.: α) Υπ' αριθ. 301/3/8 από 20/1/2011,
β) 301/3/8α από 8/2/2011,
γ) 301/3/8β από 19/4/2011 και
δ) 301/3/8γ από 20/4/2011 έγγραφά μας

Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών, σας αποστέλλουμε το σχετικό σχέδιο Π.Δ. ''Τροποποίηση διατάξεων του Π.Δ. 100/2003 «Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και λοιπές μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού» (Α'-94) και άλλες διατάξεις'', το οποίο κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με αυτό που σας είχαμε κοινοποιήσει με τα υπ' αριθ. 301/3/7 από 16/12/2010 και 301/3/7α από 28/12/2010 έγγραφά μας.

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΕΡΙΑ...


ΤΑ 4 ΚΕΡΙΑ -

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ...

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Συλλήψεις για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Μ.Παρασκευή συνελήφθη, στις 12:00, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 39χρονη, μέλος πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην καμπίνα της βρέθηκε μια πλαστική συσκευασία, η οποία περιείχε φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 550,00 γραμμαρίων και δεκατέσσερα (14) δισκία Lonarid. Σε περαιτέρω σωματικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην 39χρονη βρέθηκε μία (01) δερμάτινη θήκη, η οποία περιείχε τρεις (03) πλαστικές συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 17,00 , 12,00 και 1,00 γραμμαρίων αντίστοιχα και μία πλαστική θήκη που περιείχε κοκαΐνη βάρους 16,50 γραμμαρίων, ενώ κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των τριακοσίων πέντε ευρώ (305,00 ευρω).

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ...

Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ BLOG ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ


ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ


 ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ...


Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. σας εύχεται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Σ’αυτή την κρίσιμη περίοδο, ευχή και ελπίδα μας, το αναστάσιμο μήνυμα να μιλήσει στις καρδιές όλων μας κι έτσι οι αποφάσεις μας να έχουν στο επίκεντρο των άνθρωπο και το συμφέρον της κοινωνίας μας.

 Χρόνια Πολλά

Δήμαρχος Αθηναίων: Η χούντα ωχριά μπροστά του

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Ο Γιώργος Καμίνης, ο δήμαρχος του 12% (επί του συνόλου των Αθηναίων) ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ πραξικοπηματικά κάθε μετάδοση Λειτουργίας της Μεγάλης Εβδομάδας και της αναστάσιμης Λειτουργίας από το ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου (9.84).
Το πραξικόπημα αυτό είναι σκανδαλώδες και πρωτοφανές. Προσβάλλει και περιφρονεί με δικτατορική βαναυσότητα και προκλητικότητα το φρόνημα των Ελλήνων και των Αθηναίων δημοτών.
Τα ανδρείκελα-πραξικοπηματίες γίνονται πιο προκλητικά και από τα αφεντικά τους: Λειτουργούν με δωσιλογισμό ακραίας δικτατορικής μοχθηρίας. Ένας δήμαρχος ο οποίος εξελέγη με το 12% των ψήφων, ένας δήμαρχος ασήμαντης, απελπιστικά ασήμαντης, μειοψηφίας, συμπεριφέρεται σαν να είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός τσιφλίκι του και ιδιωτικό του κτήμα.

Ο Dr Παπακωνσταντίνου σε ρόλο…Επιθεωρητή Κλουζώ;

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Μεγάλη Πέμπτη, ημέρα της συμβολικής επανάληψης της «Σταύρωσης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού» και ένα έκτακτο άρθρο δημοσιεύθηκε πριν λίγες ώρες στην ιστοσελίδα της Financial Times με τίτλο:

«Greece vs City group…»

Το διάβασα και ομολογώ ότι πικράθηκα βλέποντας την έγκυρη αγγλική οικονομική εφημερίδα να σχολιάζει με δυνατή δόση καυστικού χιούμορ το γεγονός ότι ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι «έχουμε στη διάθεσή μας το όνομα!» (αναφερόμενος στο περιβόητο ηλεκτρονικό γράμμα – e-mail – που αναστάτωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών, την Ελλάδα και τους Έλληνες υπονοώντας ότι κάτι πολύ σοβαρό θα μας συμβεί στο 4ήμερο του Πάσχα…)

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Επικίνδυνο "μπάλωμα" σε σκάφος του Λιμενικού

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Ελλάς το μεγαλείο σου και μάλιστα... μπαλωμένο! Και είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε κάνοντας ρεπορτάζ χθες το πρωί στο καρνάγιο της Πάτρας. εκεί όπου ανάμεσα στα σκάφη που έχουν βγάλει οι ιδιοκτήτες στη στεριά για συντήρηση, εντοπίσαμε και ένα πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος. Και παρατηρώντας το ακόμα καλύτερα, προσέξαμε αυτό που μας έκανε να... πέσουμε από τα σύννεφα!

Το γεγονός δηλαδή ότι το υπηρεσιακό σκάφος το έβγαλαν στο καρνάγιο για να του βάλουν μπαλώματα! Προφανώς, το πλωτό περιπολικό του λιμενικού κάπου είχε χτυπήσει, με αποτέλεσμα να ανοίξει τρύπα. Αλλιώς δεν εξηγείται το μπάλωμα που τοποθέτησαν. Το θέμα, βέβαια, είναι για ποιο λόγο δεν φρόντισε κανείς ώστε να υπάρξει η μέριμνα, προκειμένου να γίνει κανονική επισκευή στο πλωτό του λιμεναρχείου και όχι να περιοριστούν σε... απλά μπαλωματάκια ή αλλιώς, σε επιθέματα, όπως ακριβώς τα λένε στη γλώσσα τους οι ναυτικοί και οι ναυπηγοί.